FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 59
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 59

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 59 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 17th 1973 and January 21st 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,124
Updated
Oct 04 25
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
13 / 15
Plays
13
Last 3 plays: harley74 (6/15), Guest 72 (7/15), Iva9Brain (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Eye Level"  
  Alvin Stardust
2. "My Coo Ca Choo"  
  Tom T. Hall
3. "Sorrow"  
  Grahame Bond
4. "Raised On Rock"  
  Jim Stafford
5. "We May Never Pass This Way (Again)"  
  David Bowie
6. "Are You Lonesome Tonight?" (Hint: Not Elvis Presley)  
  Gary Glitter
7. "I Love You Love Me Love"  
  Tony Orlando & Dawn
8. "I Got A Name"  
  Elvis Presley
9. "Spiders & Snakes"  
  Simon Park Orchestra
10. "Who's In The Strawberry Patch With Sally"  
  Brownsville Station
11. "Farewell Aunty Jack"  
  Marcie Jones
12. "Gonna Get Married"  
  Seals and Crofts
13. "The Joker"  
  Donny Osmond
14. "I Love"  
  Jim Croce
15. "Smokin' In The Boys Room"  
  The Steve Miller Band





Select each answer

1. "Eye Level"
2. "My Coo Ca Choo"
3. "Sorrow"
4. "Raised On Rock"
5. "We May Never Pass This Way (Again)"
6. "Are You Lonesome Tonight?" (Hint: Not Elvis Presley)
7. "I Love You Love Me Love"
8. "I Got A Name"
9. "Spiders & Snakes"
10. "Who's In The Strawberry Patch With Sally"
11. "Farewell Aunty Jack"
12. "Gonna Get Married"
13. "The Joker"
14. "I Love"
15. "Smokin' In The Boys Room"

Most Recent Scores
Today : harley74: 6/15
Today : Guest 72: 7/15
Today : Iva9Brain: 15/15
Today : DeepHistory: 15/15
Today : Minister: 15/15
Today : Rizeeve: 15/15
Today : Upstart3: 7/15
Today : bernie73: 2/15
Today : griller: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Eye Level"

Answer: Simon Park Orchestra

"Eye Level" from Simon Park Orchestra debuted in the Australian Singles Chart on December 17th 1973.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
2. "My Coo Ca Choo"

Answer: Alvin Stardust

"My Coo Ca Choo" from Alvin Stardust debuted in the Australian Singles Chart on December 24th 1973.

The highest Australian chart peak was one (Seven weeks).

"My Coo Ca Choo" ended 1974 as the highest selling single of the year in Australia.

Album: "The Untouchable" (1974).
3. "Sorrow"

Answer: David Bowie

"Sorrow" from David Bowie debuted in the Australian Singles Chart on December 24th 1973.

The highest Australian chart peak was one (Two weeks).

The song peaked at number one in:
Australia.
New Zealand.
South Africa.

Cover version of: The McCoys - "Sorrow" (1965).

Album: "Pin Ups" (1973).
4. "Raised On Rock"

Answer: Elvis Presley

"Raised On Rock" from Elvis Presley debuted in the Australian Singles Chart on December 24th 1973.

The highest Australian chart peak was 37.

Highest worldwide peak was 36 (United Kingdom).

Album: "Raised On Rock/For Ol' Times Sake" (1973).
5. "We May Never Pass This Way (Again)"

Answer: Seals and Crofts

"We May Never Pass This Way (Again)" from Seals and Croft debuted in the Australian Singles Chart on December 24th 1973.

The highest Australian chart peak was 29.

Highest worldwide peak was 21 (United States).

Album: "Diamond Girl" (1973).
6. "Are You Lonesome Tonight?" (Hint: Not Elvis Presley)

Answer: Donny Osmond

"Are You Lonesome Tonight?" from Donny Osmond debuted in the Australian Singles Chart on December 31st 1973.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was eight (Canada).

Cover version of: Charles Hart - "Are You Lonesome Tonight?" (1927).

Album: "A Time For Us" (1973).
7. "I Love You Love Me Love"

Answer: Gary Glitter

"I Love You Love Me Love" from Gary Glitter debuted in the Australian Singles Chart on December 31st 1973.

The highest Australian chart peak was four.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
8. "I Got A Name"

Answer: Jim Croce

"I Got A Name" from Jim Croce debuted in the Australian Singles Chart on December 31st 1973.

The highest Australian chart peak was 49.

Highest worldwide peak was eight (Canada).

Album: "I Got A Name" (1973).
9. "Spiders & Snakes"

Answer: Jim Stafford

"Spiders & Snakes" from Jim Stafford debuted in the Australian Singles Chart on December 31st 1973.

The highest Australian chart peak was 19.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "Jim Stafford" (1974).
10. "Who's In The Strawberry Patch With Sally"

Answer: Tony Orlando & Dawn

"Who's In The Strawberry Patch With Sally" from Tony Orlando & Dawn debuted in the Australian Singles Chart on December 31st 1973.

The highest Australian chart peak was 15.

Highest worldwide peak was six (New Zealand).

Album: "Dawn's New Ragtime Follies" (1973).
11. "Farewell Aunty Jack"

Answer: Grahame Bond

"Farewell Aunty Jack" from Grahame Bond debuted in the Australian Singles Chart on January 7th 1974.

The highest Australian chart peak was one (Three weeks).

Album: "Aunty Jack Sings Wollongong" (1974).
12. "Gonna Get Married"

Answer: Marcie Jones

"Gonna Get Married" from Marcie Jones debuted in the Australian Singles Chart on January 14th 1974.

The highest Australian chart peak was 37.

Album: "That Girl Jones" (1974).
13. "The Joker"

Answer: The Steve Miller Band

"The Joker" from The Steve Miller Band debuted in the Australian Singles Chart on January 14th 1974.

The highest Australian chart peak was eight.

The song peaked at number one in:
Ireland.
The Netherlands.
New Zealand.
United Kingdom.
United States.

Album: "The Joker" (1973).
14. "I Love"

Answer: Tom T. Hall

"I Love" from Tom T. Hall debuted in the Australian Singles Chart on January 14th 1974.

The highest Australian chart peak was 28.

Highest worldwide peak was 12 (United States).

Album: "For The People In The Last Hard Town" (1973).
15. "Smokin' In The Boys Room"

Answer: Brownsville Station

"Smokin' In The Boys Room" from Brownsville Station debuted in the Australian Singles Chart on January 21st 1974.

The highest Australian chart peak was nine.

Highest worldwide peak was three (Canada and United States).

Album: "Yeah!" (1973).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/4/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us