Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 60 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between January 21st and February 18th 1974.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,151
Updated
Oct 06 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
22
Last 3 plays
: cbushman (
1/15
), griller (
15/15
), harley74 (
6/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Mare, Mare, Mare (Keep Safe My Love)"
The New Seekers
2
.
"Rocky Mountain Way"
Cher
3
.
"Piano Man"
Love Unlimited Orchestra
4
.
"Last Time I Saw Him"
Suzi Quatro
5
.
"Why, Oh Why, Oh Why"
Diana Ross
6
.
"Wild Love"
Joe Walsh
7
.
"Daytona Demon"
Sherbet
8
.
"Alvin Purple"
Barbra Streisand
9
.
"New York City (Send My Baby Home)"
Digby Richards
10
.
"So Glad You're Mine"
Judy Stone
11
.
"The Way We Were"
Brian Cadd
12
.
"Dark Lady"
Gilbert O'Sullivan
13
.
"The Show Must Go On"
Thelma Houston
14
.
"Love's Theme"
Mungo Jerry
15
.
"You Won't Find Another Fool Like Me"
Leo Sayer
Select each answer
1. "Mare, Mare, Mare (Keep Safe My Love)"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
2. "Rocky Mountain Way"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
3. "Piano Man"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
4. "Last Time I Saw Him"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
5. "Why, Oh Why, Oh Why"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
6. "Wild Love"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
7. "Daytona Demon"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
8. "Alvin Purple"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
9. "New York City (Send My Baby Home)"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
10. "So Glad You're Mine"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
11. "The Way We Were"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
12. "Dark Lady"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
13. "The Show Must Go On"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
14. "Love's Theme"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
15. "You Won't Find Another Fool Like Me"
---
The New Seekers
Cher
Love Unlimited Orchestra
Suzi Quatro
Diana Ross
Joe Walsh
Sherbet
Barbra Streisand
Digby Richards
Judy Stone
Brian Cadd
Gilbert O'Sullivan
Thelma Houston
Mungo Jerry
Leo Sayer
Most Recent Scores
Today
: cbushman: 1/15
Today
: griller:
15/15
Today
: harley74: 6/15
Today
: bernie73: 6/15
Today
: DeepHistory:
15/15
Today
: Guest 72: 0/15
Today
: Kalibre: 5/15
Today
: GBfan: 13/15
Today
: Jdoerr: 3/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Mare, Mare, Mare (Keep Safe My Love)"
Answer:
Judy Stone
"Mare, Mare, Mare (Keep Safe My Love)" from Judy Stone debuted in the Australian Singles Chart on January 21st 1974.
The highest Australian chart peak was 22.
2. "Rocky Mountain Way"
Answer:
Joe Walsh
"Rocky Mountain Way" from Joe Walsh debuted in the Australian Singles Chart on January 28th 1974.
The highest Australian chart peak was 39.
Highest worldwide peak was 23 (United States).
Album: "The Smoker You Drink, The Player You Get" (1973).
3. "Piano Man"
Answer:
Thelma Houston
"Piano Man" from Thelma Houston debuted in the Australian Singles Chart on January 28th 1974.
The highest Australian chart peak was 44.
4. "Last Time I Saw Him"
Answer:
Diana Ross
"Last Time I Saw Him" from Diana Ross debuted in the Australian Singles Chart on February 4th 1974.
The highest Australian chart peak was 18.
Highest worldwide peak was eight (Canada).
Album: "Last Time I Saw Him" (1973).
5. "Why, Oh Why, Oh Why"
Answer:
Gilbert O'Sullivan
"Why, Oh Why, Oh Why" from Gilbert O'Sullivan debuted in the Australian Singles Chart on February 4th 1974.
The highest Australian chart peak was 50.
Highest worldwide peak was three (Ireland).
6. "Wild Love"
Answer:
Mungo Jerry
"Wild Love" from Mungo Jerry debuted in the Australian Singles Chart on February 4th 1974.
The highest Australian chart peak was 42.
Highest worldwide peak was 25 (West Germany).
Album: "Long Legged Woman" (1974).
7. "Daytona Demon"
Answer:
Suzi Quatro
"Daytona Demon" from Suzi Quatro debuted in the Australian Singles Chart on February 4th 1974.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was two (West Germany).
8. "Alvin Purple"
Answer:
Brian Cadd
"Alvin Purple" from Brian Cadd debuted in the Australian Singles Chart on February 11th 1974.
The highest Australian chart peak was 49.
Album: "Alvin Purple Soundtrack" (1973).
9. "New York City (Send My Baby Home)"
Answer:
Digby Richards
"New York City (Send My Baby Home)" from Digby Richards debuted in the Australian Singles Chart on February 11th 1974.
The highest Australian chart peak was 35.
Album: "Digby Richards" (1974).
10. "So Glad You're Mine"
Answer:
Sherbet
"So Glad You're Mine" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on February 11th 1974.
The highest Australian chart peak was 44.
Album: "Slipstream" (1974).
11. "The Way We Were"
Answer:
Barbra Streisand
"The Way We Were" from Barbra Streisand debuted in the Australian Singles Chart on February 18th 1974.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States (Ended 1974 as the highest selling single of the year).
The song was the theme song for the 1973 film "The Way Were Were".
"The Way Were Were" won Best Original Song at the 1974 Golden Globe Awards and 1974 Academy Awards.
Album: "The Way We Were" (1973).
12. "Dark Lady"
Answer:
Cher
"Dark Lady" from Cher debuted in the Australian Singles Chart on February 18th 1974.
The highest Australian chart peak was 17.
Highest worldwide peak was one (United States).
Album: "Dark Lady" (1974).
13. "The Show Must Go On"
Answer:
Leo Sayer
"The Show Must Go On" from Leo Sayer debuted in the Australian Singles Chart on February 18th 1974.
The highest Australian chart peak was ten.
Highest worldwide peak was two (United Kingdom).
Album: "Silverbird" (1973).
14. "Love's Theme"
Answer:
Love Unlimited Orchestra
"Love's Theme" from Love Unlimited Orchestra debuted in the Australian Singles Chart on February 18th 1974.
The highest Australian chart peak was nine.
The song peaked at number one in:
Canada.
South Africa.
United States.
Album: "Rhapsody In White" (1974).
15. "You Won't Find Another Fool Like Me"
Answer:
The New Seekers
"You Won't Find Another Fool Like Me" from The New Seekers debuted in the Australian Singles Chart on February 18th 1974.
The highest Australian chart peak was five.
Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
Album: "Together" (1974).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 13
Average
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 14
Average
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 18
Average
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 27
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Average
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 39
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 45
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 46
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 59
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
African Geography
New York
Australians: Famous & Historical
New York City
Purple
Keyboards
Cher
White
1970s Country Music
Houston
Gilbert O'Sullivan
Barbra Streisand
Leo Sayer
Sherbet
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/6/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us