Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 62 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between March 25th and April 15th 1974.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,188
Updated
Oct 11 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
44
Last 3 plays
: daisygirl20 (
15/15
), dmaxst (
15/15
), LibrarianMan (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Hooked On A Feeling"
Debra Byrne
2
.
"Rebel Rebel"
Charlie Rich
3
.
"Candle In The Wind"
Gary & Dave
4
.
"Could You Ever Love Me Again"
Kiki Dee
5
.
"Keep On Singing"
Blue Swede
6
.
"Wild Thing"
MFSB
7
.
"TSOP (The Sound Of Philadelphia)"
David Bowie
8
.
"Over The Rainbow (Live)"
Harry Chapin
9
.
"A Very Special Love Song"
Charlie Rich
10
.
"There Won't Be Anymore"
Cozy Powell
11
.
"Dance With The Devil"
Railroad Gin
12
.
"He's A Rebel"
Elton John
13
.
"W.O.L.D."
Billy Thorpe & The Aztecs
14
.
"Amoureuse"
Fancy
15
.
"A Matter Of Time"
Helen Reddy
Select each answer
1. "Hooked On A Feeling"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
2. "Rebel Rebel"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
3. "Candle In The Wind"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
4. "Could You Ever Love Me Again"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
5. "Keep On Singing"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
6. "Wild Thing"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
7. "TSOP (The Sound Of Philadelphia)"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
8. "Over The Rainbow (Live)"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
9. "A Very Special Love Song"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
10. "There Won't Be Anymore"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
11. "Dance With The Devil"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
12. "He's A Rebel"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
13. "W.O.L.D."
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
14. "Amoureuse"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
15. "A Matter Of Time"
---
Debra Byrne
Charlie Rich
Gary & Dave
Kiki Dee
Blue Swede
MFSB
David Bowie
Harry Chapin
Charlie Rich
Cozy Powell
Railroad Gin
Elton John
Billy Thorpe & The Aztecs
Fancy
Helen Reddy
Most Recent Scores
Today
: daisygirl20:
15/15
Today
: dmaxst:
15/15
Today
: LibrarianMan:
15/15
Today
: toonces21: 5/15
Today
: Dalgleish:
15/15
Today
: AyatollahK:
15/15
Today
: Guest 98: 2/15
Today
: lethisen250582:
15/15
Today
: Guest 104:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hooked On A Feeling"
Answer:
Blue Swede
"Hooked On A Feeling" from Blue Swede debuted in the Australian Singles Chart on March 25th 1974.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was one (United States).
Cover version of: B.J. Thomas - "Hooked On A Feeling" (1968).
Album: "Hooked On A Feeling" (1974).
2. "Rebel Rebel"
Answer:
David Bowie
"Rebel Rebel" from David Bowie debuted in the Australian Singles Chart on March 25th 1974.
The highest Australian chart peak was 28.
Highest worldwide peak was two (Ireland).
Album: "Diamond Dogs" (1974).
3. "Candle In The Wind"
Answer:
Elton John
"Candle In The Wind" from Elton John debuted in the Australian Singles Chart on March 25th 1974.
The highest Australian chart peak was five.
Album: "Goodbye Yellow Brick Road" (1973).
4. "Could You Ever Love Me Again"
Answer:
Gary & Dave
"Could You Ever Love Me Again" from Gary & Dave debuted in the Australian Singles Chart on March 25th 1974.
The highest Australian chart peak was seven.
Highest worldwide peak was one (Canada).
5. "Keep On Singing"
Answer:
Helen Reddy
"Keep On Singing" from Helen Reddy debuted in the Australian Singles Chart on March 25th 1974.
The highest Australian chart peak was 22.
Highest worldwide peak was ten (Canada).
Cover version of: Austin Roberts - "Keep On Singing" (1973).
Album: "Love Song For Jeffrey" (1974).
6. "Wild Thing"
Answer:
Fancy
"Wild Thing" from Fancy debuted in the Australian Singles Chart on April 1st 1974.
The highest Australian chart peak was 31.
Highest worldwide peak was nine (Canada).
Cover version of: The Troggs - "Wild Thing" (1966).
7. "TSOP (The Sound Of Philadelphia)"
Answer:
MFSB
"TSOP (The Sound Of Philadelphia)" from MFSB feat. The Three Degrees debuted in the Australian Singles Chart on April 1st 1974.
The highest Australian chart peak was 12.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Grammy wins:
Best R&B Instrumental Performance - 1975.
Album: MFSB - "Love Is The Message" (1973).
8. "Over The Rainbow (Live)"
Answer:
Billy Thorpe & The Aztecs
"Over The Rainbow (Live)" from Billy Thorpe & The Aztecs debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 20.
Album: "Gold" (1975).
9. "A Very Special Love Song"
Answer:
Charlie Rich
"A Very Special Love Song" from Charlie Rich debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was four (Canada).
Grammy wins:
Best Country Song - 1975.
Album: "Very Special Love Songs" (1974).
10. "There Won't Be Anymore"
Answer:
Charlie Rich
"There Won't Be Anymore" from Charlie Rich debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 32.
Highest worldwide peak was five (South Africa).
Album: "There Won't Be Anymore" (1974).
11. "Dance With The Devil"
Answer:
Cozy Powell
"Dance With The Devil" from Cozy Powell debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 22.
Highest worldwide peak was three (United Kingdom).
12. "He's A Rebel"
Answer:
Debra Byrne
"He's A Rebel" from Debra Byrne debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 25.
Debra Byrne's debut single.
Cover version of: The Crystals - "He's A Rebel" (1962).
Album: "She's A Rebel" (1974).
13. "W.O.L.D."
Answer:
Harry Chapin
"W.O.L.D." from Harry Chapin debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 21.
Highest worldwide peak was 14 (Canada).
Album: "Short Stories" (1973).
14. "Amoureuse"
Answer:
Kiki Dee
"Amoureuse" from Kiki Dee debuted in the Australian Singles Chart on April 8th 1974.
The highest Australian chart peak was 12.
Cover version of: Veronique Sanson - "Amoureuse" (1972).
Album: "Loving and Free" (1973).
15. "A Matter Of Time"
Answer:
Railroad Gin
"A Matter Of Time" from Railroad Gin debuted in the Australian Singles Chart on April 15th 1974.
The highest Australian chart peak was 47.
Album: "A Matter Of Time" (1975).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 19
Easier
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 25
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 23
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 20
Easier
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 18
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
Elton John
Australians: Famous & Historical
Dance Music
Blue
David Bowie
Harry Chapin
Blues
Diamonds
1970s Country Music
Swedes: Famous & Historical
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/11/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us