FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 82
Quiz about 2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol 82

2000s ARIA Top 50 Albums Chronology Vol. 82 Quiz


Match the missing word/clues to the album that debuted in the ARIA Top 50 in the weeks between July 31st and August 21st 2005.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 2000s ARIA Top Albums
  8. »
  9. 2004 - 2007

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
413,055
Updated
Jul 14 23
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
82
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Clue: The song "Molly Green"  
  Madagascar Soundtrack
2. Electric Light Orchestra: "The Very Best Of - All ____ The World"  
  Jagged
3. Clue: Alex and Marty  
  Stars
4. Clue: The song "Billie Jean"  
  The Essential Michael Jackson
5. James Blunt: "____ To Bedlam"  
  Sara Storer - Firefly
6. Deep Dish: "______ Is On"  
  Pennywise - The Fuse
7. R. Kelly: "____ Reloaded"  
  George
8. Kisschasy: "United Paper ______"  
  Motor Ace - Animal
9. Alanis Morissette: "______ Little Pill Acoustic"  
  Tour
10. Clue: Sam Ward  
  Back
11. John Williamson: "Chandelier Of _____"  
  TP.3
12. Luciano Pavarotti: "The Best (Farewell ____)"  
  The Ten Tenors - Tenology
13. Clue: The song "The Winning Streak"  
  Curse
14. Clue: The song "Yell Out"  
  Over
15. The Panics: "Sleeps Like A _____"  
  People





Select each answer

1. Clue: The song "Molly Green"
2. Electric Light Orchestra: "The Very Best Of - All ____ The World"
3. Clue: Alex and Marty
4. Clue: The song "Billie Jean"
5. James Blunt: "____ To Bedlam"
6. Deep Dish: "______ Is On"
7. R. Kelly: "____ Reloaded"
8. Kisschasy: "United Paper ______"
9. Alanis Morissette: "______ Little Pill Acoustic"
10. Clue: Sam Ward
11. John Williamson: "Chandelier Of _____"
12. Luciano Pavarotti: "The Best (Farewell ____)"
13. Clue: The song "The Winning Streak"
14. Clue: The song "Yell Out"
15. The Panics: "Sleeps Like A _____"

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Clue: The song "Molly Green"

Answer: Sara Storer - Firefly

"Firefly" (2005) from Sara Storer debuted in the ARIA Top 50 at number 29 on July 31st 2005 and spent seven weeks in the Top 50 (Last week of entry: September 11th 2005).

The highest ARIA chart peak was 24.

ARIA Award nomination:

Best Country Album - 2005.
2. Electric Light Orchestra: "The Very Best Of - All ____ The World"

Answer: Over

"The Very Best Of Electric Light Orchestra - All Over The World" (2005) - Electric Light Orchestra debuted in the ARIA Top 50 at number 35 on July 31st 2005 and spent three weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 14th 2005).

The highest ARIA chart peak was 35.

"The Very Best Of Electric Light Orchestra - All Over The World" - Track list:

1. "Mr. Blue Sky" (Peaked at number six in United Kingdom) - 1978.

2. "Evil Woman" (Peaked at number two in France) - 1975.

3. "Don't Bring Me Down" (Peaked at number one in Canada) - 1979.

4. "Sweet Talkin' Woman" (Peaked at number six in Ireland and United Kingdom) - 1978.

5. "Shine A Little Love" (Peaked at number four in Canada and Ireland) - 1979.

6. "Turn To Stone" (Peaked at number nine in Canada and France) - 1977.

7. "The Diary Of Horace Wimp" (Peaked at number eight in United Kingdom) - 1979.

8. "Confusion" (Peaked at number five in Austria and The Netherlands) - 1979.

9. "Hold On Tight" (Peaked at number one in Spain and Switzerland) - 1981.

10. "Livin' Thing" (Peaked at number one in South Africa) - 1976.

11. "Telephone Line" (Peaked at number one in Canada and New Zealand) - 1977.

12. "All Over The World" (Peaked at number four in France) - 1980.

13. "Wild West Hero" (Peaked at number six in United Kingdom) - 1977.

14. "Showdown" (Peaked at number nine in Norway) - 1973.

15. "Ma-Ma-Ma Belle" (Peaked at number 22 in United Kingdom) - 1974.

16. "Xanadu" with Olivia Newton-John (Peaked at number one in Austria, Belgium, Ireland, Israel, The Netherlands, Norway, Spain, United Kingdom and West Germany) - 1980.

17. "Rockaria!" (Peaked at number seven in Austria) - 1977.

18. "Strange Magic" (Peaked at number 14 in United States) - 1976.

19. "Alright" - 2001.

20. "Rock 'n' Roll Is King" (Peaked at number two in Poland) - 1983.
3. Clue: Alex and Marty

Answer: Madagascar Soundtrack

"Madagascar Soundtrack" (2005) debuted in the ARIA Top 50 at number 38 on July 31st 2005 and spent one week in the Top 50.
4. Clue: The song "Billie Jean"

Answer: The Essential Michael Jackson

"The Essential Michael Jackson" (2005) - Michael Jackson debuted in the ARIA Top 50 at number 23 on August 7th 2005 and up to 2023 spent 85 weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 10th 2016).

The highest ARIA chart peak was one (Seven weeks).

The album peaked at number one in:

Australia.
Finland.
Hungary.
Ireland.
Mexico.
New Zealand.
United Kingdom.
5. James Blunt: "____ To Bedlam"

Answer: Back

"Back To Bedlam" from James Blunt debuted in the ARIA Top 50 at number 31 on August 7th 2005 and spent 81 weeks in the Top 50 (Last week of entry: November 11th 2007).

The highest ARIA chart peak was one (12 weeks).

The album peaked at number one in:

Australia (Ended 2006 as the highest selling album of the year).
Austria.
Belgium.
Canada.
Denmark.
Germany.
Greece.
Ireland (Ended 2005 as the highest selling album of the year).
New Zealand (Ended 2005 as the highest selling album of the year).
Sweden.
Switzerland.
United Kingdom (Ended 2005 as the highest selling album of the year).

James Blunt's debut album.

BRIT Award nomination:

British Album Of The Year - 2006.

Grammy nomination:

Best Pop Vocal Album - 2007.

"Back To Bedlam" featured five hit singles:

1. "High" (Debut Single and peaked at number three in Italy).

2. "Wisemen" (Peaked at number ten in Canada).

3. "You're Beautiful" (BRIT Award nomination: British Single Of The Year - 2006, Grammy nominations: Record Of The Year, Song Of The Year and Best Male Pop Vocal Performance - 2007 and peaked at number one in Belgium, Canada, Ecuador, Ireland, Italy, The Netherlands, Norway, Sweden, United Kingdom and United States).

4. "Goodbye My Lover" (Peaked at number one in Sweden).

5. "No Bravery" (Peaked at number 15 in France).
6. Deep Dish: "______ Is On"

Answer: George

"George Is On" (2005) from Deep Dish debuted in the ARIA Top 50 at number 35 on August 7th 2005 and spent one week in the Top 50.

"George Is On" featured four hit singles:

1. "Flashdance" feat. Anousheh Khalili (Peaked at number three in Scotland and United Kingdom).

2. "Say Hello" feat. Anousheh Khalili (Grammy nomination: Best Dance Recording - 2006 and peaked at number four in Finland).

3. "Sacramento" (Peaked at number nine in Finland).

4. "Dreams" feat. Stevie Nicks (Peaked at number six in Finland).
7. R. Kelly: "____ Reloaded"

Answer: TP.3

"TP.3 Reloaded" (2005) from R. Kelly debuted in the ARIA Top 50 at number 41 on August 7th 2005 and spent one week in the Top 50.

"TP.3 Reloaded" featured four hit singles:

1. "In The Kitchen/Trapped In The Closet Chapter 1" (Peaked at number 22 in New Zealand).

2. "Playa's Only" feat. The Game (Peaked at number 22 in New Zealand).

3. "Slow Wind" (Peaked at number 25 in Switzerland).

4. "Burn It Up" feat. Wisin and Yandel (Peaked at number 17 in Finland).
8. Kisschasy: "United Paper ______"

Answer: People

"United Paper People" (2005) from Kisschasy debuted in the ARIA Top 50 at number 15 on August 14th 2005 and spent six weeks in the Top 50 (Last week of entry: September 18th 2005).

The highest ARIA chart peak was 15.

ARIA Award nomination:

Best Cover Art.
9. Alanis Morissette: "______ Little Pill Acoustic"

Answer: Jagged

"Jagged Little Pill Acoustic" (2005) from Alanis Morissette debuted in the ARIA Top 50 at number 21 on August 14th 2005 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: September 11th 2005).

The highest ARIA chart peak was 21.
10. Clue: Sam Ward

Answer: The Ten Tenors - Tenology

"Tenology" (2005) from The Ten Tenors debuted in the ARIA Top 50 at number 23 on August 14th 2005 and spent 16 weeks in the Top 50 (Last week of entry: January 1st 2006).

The highest ARIA chart peak was eight.
11. John Williamson: "Chandelier Of _____"

Answer: Stars

"Chandelier Of Stars" (2005) from John Williamson debuted in the ARIA Top 50 at number 26 on August 14th 2005 and spent nine weeks in the Top 50 (Last week of entry: October 9th 2005).

The highest ARIA chart peak was 11.
12. Luciano Pavarotti: "The Best (Farewell ____)"

Answer: Tour

"The Best (Farewell Tour)" (2005) from Luciano Pavarotti debuted in the ARIA Top 50 at number 36 on August 14th 2005 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: September 11th 2005).

The highest ARIA chart peak was 36.
13. Clue: The song "The Winning Streak"

Answer: Motor Ace - Animal

"Animal" (2005) from Motor Ace debuted in the ARIA Top 50 at number 21 on August 21st 2005 and spent three weeks in the Top 50 (Last week of entry: September 4th 2005).

The highest ARIA chart peak was 21.
14. Clue: The song "Yell Out"

Answer: Pennywise - The Fuse

"The Fuse" from Pennywise debuted in the ARIA Top 50 at number 36 on August 21st 2005 and spent two weeks in the Top 50 (Last week of entry: August 28th 2005).

The highest ARIA chart peak was 36.
15. The Panics: "Sleeps Like A _____"

Answer: Curse

"Sleeps Like A Curse" (2005) from The Panics debuted in the ARIA Top 50 at number 40 on August 21st 2005 and spent one week in the Top 50.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us