FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 51st Annual Grammy Awards 2009
Quiz about 51st Annual Grammy Awards 2009

51st Annual Grammy Awards (2009) Quiz


In February 2009, the 51st Annual Grammy awards were aired. What do you remember about the show?

A multiple-choice quiz by morgansmom02. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Industry Awards
  8. »
  9. Grammy Awards

Author
morgansmom02
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,862
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
336
Last 3 plays: Guest 75 (1/10), Guest 184 (3/10), Guest 35 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Grammys decided to focus more on performances in 2009. Which artist opened the show? Hint


Question 2 of 10
2. Whitney Houston was the presenter for the best R&B album. Which R&B artist took home that 2009 Grammy? Hint


Question 3 of 10
3. Chris Martin and Coldplay took the stage to perform. Which rap artist joined them onstage at the 2009 Grammys? Hint


Question 4 of 10
4. Which artist won the 2009 Grammy for Song of the Year? Hint


Question 5 of 10
5. Who performed "Fifteen" with Taylor Swift at the 2009 Grammys?

Answer: (Two words: First and last name)
Question 6 of 10
6. What was unusual about M.I.A.'s performance? Hint


Question 7 of 10
7. Which boy band performed with Stevie Wonder? Hint


Question 8 of 10
8. Which song was NOT nominated for Song of the Year in 2009? Hint


Question 9 of 10
9. Who won Best New Artist at the 2009 Grammys? Hint


Question 10 of 10
10. Which artist closed the show for the 2009 Grammy Awards?

Answer: (Two Words: Stage Name (First and Last))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 05 2024 : Guest 75: 1/10
Feb 01 2024 : Guest 184: 3/10
Jan 26 2024 : Guest 35: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Grammys decided to focus more on performances in 2009. Which artist opened the show?

Answer: U2

U2 opened the 2009 Grammys with their new song "Get On Your Boots."
2. Whitney Houston was the presenter for the best R&B album. Which R&B artist took home that 2009 Grammy?

Answer: Jennifer Hudson

Jennifer Hudson delivered an emotional acceptance speech for her album "Jennifer Hudson" and mentioned her family in heaven and her family here on Earth. She later performed "You Pulled me Through" at the show.
3. Chris Martin and Coldplay took the stage to perform. Which rap artist joined them onstage at the 2009 Grammys?

Answer: Jay Z

Jay Z joined Coldplay when Chris Martin was on the piano performing "Clocks".
4. Which artist won the 2009 Grammy for Song of the Year?

Answer: Coldplay

Coldplay won for "Viva La Vida" as well as two other Grammy awards.
5. Who performed "Fifteen" with Taylor Swift at the 2009 Grammys?

Answer: Miley

Miley Cyrus and Taylor Swift did a wonderful job of performing Taylor's song "Fifteen". If you listen to the words, the song is very smart and kids can learn a lot from it.
6. What was unusual about M.I.A.'s performance?

Answer: She was very pregnant

M.I.A. performed "Swagga Like Us" with Kanye West, T.I., Jay Z, and Lil' Wayne on her due date! She looked gorgeous and even danced!
7. Which boy band performed with Stevie Wonder?

Answer: The Jonas Brothers

The Jonas Brothers and Stevie Wonder performed "Burnin Up" and "Superstitious". They were fantastic together!
8. Which song was NOT nominated for Song of the Year in 2009?

Answer: Bleeding Love

Leona Lewis' "Bleeding Love" was nominated for Record of the Year but lost to Robert Plant and Allison Krauss.
9. Who won Best New Artist at the 2009 Grammys?

Answer: Adele

Adele also won Best Female Pop Vocal Performance for "Chasing Pavements".
10. Which artist closed the show for the 2009 Grammy Awards?

Answer: Stevie Wonder

Stevie Wonder closed the 51st Grammy Awards with "All About the Love Again".
Source: Author morgansmom02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us