Quiz about Blood Sugar Sex Magik Quiz
Quiz about Blood Sugar Sex Magik Quiz

Blood Sugar Sex Magik Quiz


Test your knowledge on the Red Hot Chili Peppers CD "Blood Sugar Sex Magik." Let's see how well you know the Red Hot Chili Peppers. I hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by prettyn21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
prettyn21
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,625
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1230
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 198 (10/10), Guest 51 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who produced the Red Hot Chili Peppers CD, "Blood Sugar Sex Magik"? Hint

Andy Gill
Rick Rubin
George Clinton
Jimmy Hendrix

2. In what year was the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" released? Hint

1990
1989
1991
1995

3. Which song on the Red Hot Chili Peppers, "Blood Sugar Sex Magik" was the only cover song? Hint

"Give It Away"
"Naked in the Rain"
"I Could Have Lied"
"They're Red Hot"

4. What Red Hot Chili Peppers DVD is a documentary of the recording sessions of "Blood Sugar Sex Magik"? Hint

Off the Map
Plasma Shaft
Positive Mental Octopus
Funky Monks

5. Which song on "Blood Sugar Sex Magik" was not originally intended to be a song (just a poem), but turned out to be very successful? Hint

"My Lovely Man"
"Mellowship Slinky in B Major"
"Suck My Kiss"
"Under the Bridge"

6. Which music video off the Red Hot Chili Peppers, "Blood Sugar Sex Magik" is John Frusciante not in? Hint

"Breaking the Girl"
"Dani California"
"Under the Bridge"
"Scar Tissue"

7. While recording "Blood Sugar Sex Magik", the band members stayed in an old mansion that was supposedly "haunted". Which band member refused to stay there over night? Hint

Chad Smith
Anthony Kiedis
John Frusciante
Michael Balzary "Flea"

8. Which song off the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" did Chevrolet want to use in one of their car commercials, but Anthony Kiedis refused to let them? Hint

"The Power of Equality"
"Blood Sugar Sex Magik"
"The Righteous and the Wicked"
"The Greeting Song"

9. What record label was the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" released under? Hint

Baby Records
EMI America
Warner Bros.
Sony Records

10. Which song off the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" was written about the late Hillel Slovak? Hint

"Transcending"
"My Lovely Man"
"Tearjerker"
"Subterranean Homesick Blues"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who produced the Red Hot Chili Peppers CD, "Blood Sugar Sex Magik"?

Answer: Rick Rubin

Rick Rubin has produced several of the Red Hot Chili Peppers CD's ('Californication', 'By the Way', 'One Hot Minute', 'Stadium Arcadium'). Rick has also worked with several other bands and artists, including The Beastie Boys,Mick Jagger, Rage Against the Machine, The Dixie Chicks, and many others.
2. In what year was the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" released?

Answer: 1991

"Blood Sugar Sex Magik" was released in the U.S. on September 24, 1991. It became one of the Red Hot Chili Peppers best selling albums.
3. Which song on the Red Hot Chili Peppers, "Blood Sugar Sex Magik" was the only cover song?

Answer: "They're Red Hot"

This song was originally by Robert Johnson, but the Red Hot Chili Peppers sped up the song, recorded it at 3:00 in the morning, and made it their own.
4. What Red Hot Chili Peppers DVD is a documentary of the recording sessions of "Blood Sugar Sex Magik"?

Answer: Funky Monks

"Funky Monks" was first released as a VHS in 1991, then re-released as a DVD in 1997. "Off the Map" is a RHCP DVD that was released in 2001, it features concert footage of the Californication tour. "Positive Mental Octopus", released in 1990, is a VHS that has concert/back stage footage of the Mother's Milk Tour. Plasma Shaft is a two-disc box set that was exclusively released in Australia in 1994.

It contains all the songs off Blood Sugar Sex Magik, plus some extra tracks.
5. Which song on "Blood Sugar Sex Magik" was not originally intended to be a song (just a poem), but turned out to be very successful?

Answer: "Under the Bridge"

According to Anthony Kiedis, he was driving in his car and thinking, and he started writing a poem. Rick Rubin happened to stumble upon the poem when he was looking in Anthony's notebook, and he really liked it. So he encouraged Anthony Kiedis to show it to the Band. They all liked it, and then it was made into a song.
6. Which music video off the Red Hot Chili Peppers, "Blood Sugar Sex Magik" is John Frusciante not in?

Answer: "Breaking the Girl"

John Frusciante left the band before "Breaking the Girl" was made into a video. So the replacement guitarist at that time, Arik Marshall, filled in for him.
7. While recording "Blood Sugar Sex Magik", the band members stayed in an old mansion that was supposedly "haunted". Which band member refused to stay there over night?

Answer: Chad Smith

Chad Smith rode his Harley Davidson to and from the mansion every day. He was also filmed riding his bike. Footage of it is included in the "Suck My Kiss" music video.
8. Which song off the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" did Chevrolet want to use in one of their car commercials, but Anthony Kiedis refused to let them?

Answer: "The Greeting Song"

Anthony Kiedis supposedly does not like the song, so he denied Chevrolet's request to use the song because he "didn't want to do something he didn't believe in doing." He only wrote the song because Rick Rubin wanted a song about "Girls and Cars".
9. What record label was the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" released under?

Answer: Warner Bros.

The Red Hot Chili Peppers were once signed to EMI America, but they switched to Warner Bros. They had a hard time with EMI, so they searched and searched for a better record label. Finally their search ended, and they ended up with Warner Bros.
10. Which song off the Red Hot Chili Peppers' "Blood Sugar Sex Magik" was written about the late Hillel Slovak?

Answer: "My Lovely Man"

Hillel Slovak was a member of the Red Hot Chili Peppers, but his life was cut short at the age of 26, when he died from a drug overdose in June 1988. The Band at the time (Anthony Kiedis, Flea, and Jack Irons), took Hillel's death pretty hard, so Anthony finally worked himself up to write this song as sort of a tribute to Hillel's memory.
Source: Author prettyn21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 198: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us