Quiz about Red Hot Chili Peppers Rollercoaster
Quiz about Red Hot Chili Peppers Rollercoaster

Red Hot Chili Peppers' Rollercoaster! Quiz


The Red Hot Chili Peppers, even though they are deep in their 40s, are still one of the most famous and sucessful bands of all time! They have been though lot, here is a quiz of their whole rollercoaster ride!

A multiple-choice quiz by Swiftclaw. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Swiftclaw
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,048
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1020
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 198 (9/10), Guest 193 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year was the band formed? Hint

1985
1988
1981
1983

2. How many guitarists have the Red Hot Chili Peppers had? Hint

nine
five
three
seven

3. Who were the members in the original lineup? Hint

Anthony Kiedis, John Frusciante, Jack Irons, Flea
Anthony Kiedis, Dave Navarro, Flea, Jack Irons
Anthony Kiedis, Flea, Hillel Slovak, Jack Irons
Anthony Kiedis, Hillel Slovak, Chad Smith, Flea

4. Between 1992 and 1998, John Frusciante had left the band, but who replaced him? Hint

Dave Navarro
No one
Hillel Slovak
Blackbyrd McKnight

5. Hillel Slovak died on the 25th of June, 1988.

True
False

6. Why did Jack Irons quit the band? Hint

He got fired
He died
Because Hillel Slovak had died
He broke his drum kit

7. What was the band's 1999 album called? Hint

Blood Sugar Sex Magik
By The Way
Californication
One Hot Minute

8. Which of these albums featured Dave Navarro? Hint

One Hot Minute
Californication
Blood Sugar Sex Magik
Freaky Styley

9. "Knock Me Down" was the first song featuring John Frusciante.

True
False

10. What was the very first Red Hot Chili Peppers single? Hint

Desecration Smile
Fight Like A Brave
Out In L.A
Knock Me Down


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was the band formed?

Answer: 1983

The original band members where Anthony Kiedis, Hillel Slovak, Flea and Jack Irons, and they met at Fairfax High School.
2. How many guitarists have the Red Hot Chili Peppers had?

Answer: seven

Hillel Slovak, Blackbyrd McKnight, John Frusciante, Dave Navarro, Jack Sherman, Arik Marshall and Jesse Tobias.
3. Who were the members in the original lineup?

Answer: Anthony Kiedis, Flea, Hillel Slovak, Jack Irons

Anthony Kiedis and Flea are the only two members who remain from the original lineup.
4. Between 1992 and 1998, John Frusciante had left the band, but who replaced him?

Answer: Dave Navarro

Dave stayed for their 1995 album, "One Hot Minute".
5. Hillel Slovak died on the 25th of June, 1988.

Answer: True

He died of a heroin overdose.
6. Why did Jack Irons quit the band?

Answer: Because Hillel Slovak had died

Jack and Hillel were good friends, and when Hillel died, Jack became depressed and left the band.
7. What was the band's 1999 album called?

Answer: Californication

All the other options are Red Hot Chili Peppers' albums, but "By The Way" was released in 2002, "One Hot Minute" was released in 1995, and "Blood Sugar Sex Magik" was released in 1991.
8. Which of these albums featured Dave Navarro?

Answer: One Hot Minute

He is also the former Jane's Addiction guitarist.
9. "Knock Me Down" was the first song featuring John Frusciante.

Answer: True

It is off the album "Mother's Milk".
10. What was the very first Red Hot Chili Peppers single?

Answer: Out In L.A

"Fight Like A Brave" if off the "Freaky Styley" album, 1985.
"Knock Me Down" is from the "Mother's Milk" album, 1989.
"Desecration Smile" is from "Stadium Arcadium", 2006.
"True Men Don't Kill Coyotes" was their first video.
Source: Author Swiftclaw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 198: 9/10
Jan 10 2023 : Guest 193: 6/10
Dec 15 2022 : Guest 180: 10/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us