Quiz about RHCP Lyrics Quiz
Quiz about RHCP Lyrics Quiz

RHCP Lyrics Quiz


Identify the Red Hot Chili Peppers song by the first line.

A multiple-choice quiz by Funky_Nickie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
Funky_Nickie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,755
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
15 / 25
Plays
2437
Last 3 plays: Guest 98 (25/25), Guest 193 (13/25), Guest 180 (10/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Three miles off the coast of Beirut' Hint

'Blackeyed Blonde'
'Battle Ship'
'Special Secret Song Inside'
'The Righteous And The Wicked'

2. 'Flat on my back in a lonely sprawl' Hint

'Knock Me Down'
'Taste The Pain'
'Fire'
'Otherside'

3. 'In a world that can be so insane I don't think it's very strange' Hint

'The Brothers Cup'
'Soul To Squeeze'
'Show Me Your Soul'
'Around The World'

4. 'There must be something in a way I feel' Hint

'Under The Bridge'
'I Could Have Lied'
'Search And Destroy'
'This Velvet Glove'

5. 'Deep inside the soul hole of Mother Earth' Hint

'Mommy Where's Daddy'
'Deep Kick'
'Jungle Man'
'Catholic School Girls Rule'

6. 'On the city streets I got the tunes in my pockets' Hint

'Baby Appeal'
'Transcending'
'Scar Tissue'
'Castles Made Of Sand'

7. 'I was riding, riding on my bike' Hint

'Falling Into Grace'
'I Like Dirt'
'Naked In The Rain'
'One Hot Minute'

8. 'I am just a lousy bum' Hint

'One Hot Minute'
'Coffee Shop'
'Purple Stain'
'Nevermind'

9. 'Well, my landlady she lives three houses away' Hint

'Freaky Styley'
'My Lovely Man'
'Special Secret Song Inside'
'Subterranean Homesick Blues'

10. 'Hit me, come get me, I bite but she bit me' Hint

'I Like Dirt'
'Get On Top'
'The Power Of Equality'
'Warped'

11. 'Step right up and listen please' Hint

'Funky Crime'
'Nobody Weird Like Me'
'Subway To Venus'
'Higher Ground'

12. 'Someone spilled blood many years ago' Hint

'Give It Away'
'Behind The Sun'
'Backwoods'
'Freaky Styley'

13. 'My tendency for dependency is offending me' Hint

'Aeroplane'
'Road Trippin'
'Falling Into Grace'
'Warped'

14. 'I got a bad disease' Hint

'Under The Bridge'
'Me And My Friends'
'Sir Psycho Sexy'
'Soul To Squeeze'

15. 'Standing on the corner of the civilization' Hint

'Naked In The Rain'
'Walking Down The Road'
'Sex Rap'
'Police Helicopter'

16. 'Some come up and some come young' Hint

'Sex Rap'
'I Like Dirt'
'Deep Kick'
'They're Red Hot'

17. 'I think I'll go on a walkabout' Hint

'Under The Bridge'
'Walking Down The Road'
'Walkabout'
'Hollywood (Africa)'

18. 'Indeed it may seem that we have strange ways' Hint

'They're Red Hot'
'Fight Like A Brave'
'Nevermind'
'Good Time Boys'

19. 'On the ice no holdin' my soul' Hint

'Get Up And Jump'
'Buckle Down'
'Funky Crime'
'Soul To Squeeze'

20. 'Johnny's in the basement mixin' up the medicine' Hint

'Johnny, Kick A Hole In The Sky'
'Yertle The Turtle'
'Out In L.A. '
'Subterranean Homesick Blues'

21. 'Sitting on a sack of beans' Hint

'Walking Down The Road'
'Apache Rose Peacock'
' Mexican Maid'
'Tearjerker'

22. 'All your slingers and fiends hide behind your rocks' Hint

'Jungle Man'
'Fight Like A Brave'
'True Men Don't Kill Coyotes'
'F.U.'

23. 'Easily let's get carried away' Hint

' Mexican Maid'
'Easily'
'Aeroplane'
'Porcelain'

24. 'Down the street you can hear her scream' Hint

'Thirty Dirty Birds'
'Fire'
'Castles Made Of Sand'
'Crosstown Traffic'

25. 'Oh give me a home where the buffalo roam' Hint

'Johnny, Kick A Hole In The Sky'
'American Ghost Dance'
'Higher Ground'
'Pea'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Three miles off the coast of Beirut'

Answer: 'Battle Ship'

Featured on 'Freaky Styley'.
2. 'Flat on my back in a lonely sprawl'

Answer: 'Taste The Pain'

Featured on 'Mother's Milk'.
3. 'In a world that can be so insane I don't think it's very strange'

Answer: 'Show Me Your Soul'

Featured on 'What Hits?!'
4. 'There must be something in a way I feel'

Answer: 'I Could Have Lied'

Featured on 'Blood Sugar Magik'.
5. 'Deep inside the soul hole of Mother Earth'

Answer: 'Jungle Man'

Featured on 'Freaky Styley'.
6. 'On the city streets I got the tunes in my pockets'

Answer: 'Baby Appeal'

Featured on 'The Red Hot Chili Peppers'.
7. 'I was riding, riding on my bike'

Answer: 'One Hot Minute'

Featured on 'One Hot Minute'.
8. 'I am just a lousy bum'

Answer: 'Coffee Shop'

Featured on 'One Hot Minute'.
9. 'Well, my landlady she lives three houses away'

Answer: 'Special Secret Song Inside'

Featured on 'The Uplift Mofo Party Plan'.
10. 'Hit me, come get me, I bite but she bit me'

Answer: 'Get On Top'

Featured on 'Californication'.
11. 'Step right up and listen please'

Answer: 'Subway To Venus'

Featured on 'Mother's Milk'.
12. 'Someone spilled blood many years ago'

Answer: 'Backwoods'

Featured on 'The Uplift Mofo Party Plan'.
13. 'My tendency for dependency is offending me'

Answer: 'Warped'

Featured on 'One Hot Minute'.
14. 'I got a bad disease'

Answer: 'Soul To Squeeze'

Featured on 'Live Rare Remix Box'.
15. 'Standing on the corner of the civilization'

Answer: 'Naked In The Rain'

Featured on 'Blood Sugar Magik'.
16. 'Some come up and some come young'

Answer: 'I Like Dirt'

Featured on 'Californication'.
17. 'I think I'll go on a walkabout'

Answer: 'Walkabout'

Featured on 'One Hot Minute'.
18. 'Indeed it may seem that we have strange ways'

Answer: 'Good Time Boys'

Featured on 'Mother's Milk'.
19. 'On the ice no holdin' my soul'

Answer: 'Buckle Down'

Featured on 'The Red Hot Chili Peppers'.
20. 'Johnny's in the basement mixin' up the medicine'

Answer: 'Subterranean Homesick Blues'

Featured on 'The Uplift Mofo Party Plan'.
21. 'Sitting on a sack of beans'

Answer: 'Apache Rose Peacock'

Featured on 'Blood Sugar Magik'.
22. 'All your slingers and fiends hide behind your rocks'

Answer: 'Fight Like A Brave'

Featured on 'The Uplift Mofo Party Plan'.
23. 'Easily let's get carried away'

Answer: 'Easily'

Featured on 'Californication'.
24. 'Down the street you can hear her scream'

Answer: 'Castles Made Of Sand'

Featured on 'Under The Covers'.
25. 'Oh give me a home where the buffalo roam'

Answer: 'American Ghost Dance'

Featured on 'Freaky Styley'.
Source: Author Funky_Nickie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 98: 25/25
Jan 10 2023 : Guest 193: 13/25
Dec 16 2022 : Guest 180: 10/25
Dec 09 2022 : Guest 46: 11/25

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us