FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Best of Marvin Gaye
Quiz about The Best of Marvin Gaye

The Best of Marvin Gaye Trivia Quiz


Marvin Gaye was inducted into the second Rock and Roll Hall of Fame class. The Motown legend recorded classic after classic. Can you sort, out of a list of ten Marvin Gaye hits, which were solo hits and which were recorded as duets?

A classification quiz by GBfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Marvin Gaye

Author
GBfan
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
425,688
Updated
Sep 29 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Plays
10
Last 3 plays: Guest 70 (6/10), Reamar42 (10/10), Guest 80 (8/10).
Duet
Solo

Too Busy Thinking About My Baby After The Dance My Mistake (Was To Love You) Ain't No Mountain High Enough I Want You You're All I Need To Get By Let's Get It On Mercy Mercy Me Ain't Nothing Like The Real Thing If This World Was Mine

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : Guest 70: 6/10
Today : Reamar42: 10/10
Today : Guest 80: 8/10
Today : Guest 173: 10/10
Today : xchasbox: 8/10
Today : Midget40: 10/10
Today : uncleotto: 6/10
Today : mulder100: 8/10
Today : mazza47: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If This World Was Mine

Answer: Duet

"If This World Was Mine" was released in 1967 as a single with Marvin and his frequent duet partner, Tammi Terrell. The song was a double-sided single with "If I Could Build My Whole World Around You", another duet with Terrell. Luther Vandross later covered it with Cheryl Lynn.
2. I Want You

Answer: Solo

In 1976, Marvin Gaye released the seductive solo album, "I Want You". The title track reached number fifteen on the Billboard Hot 100 and topped the Hot Selling Soul Singles chart. The song featured strings and Marvin's introduction to a disco sound.
3. After The Dance

Answer: Solo

Marvin Gaye's signature quiet storm hit, "After The Dance" was released in late 1976. The sexy ballad was released as a seductive instrumental which earned a Grammy nomination. Marvin's version with vocals reached number fourteen on the Billboard Soul Singles chart.
4. Ain't Nothing Like The Real Thing

Answer: Duet

"Ain't Nothing Like The Real Thing" reached number eight on the Billboard Hot 100. The song was a duet with Tammi Terrell and Marvin Gaye and released on Motown's Tamla label. Ashford and Simpson wrote the love song and sang backup vocals.
5. My Mistake (Was To Love You)

Answer: Duet

"My Mistake (Was To Love You)" was a duet between two of Motown's biggest stars of all-time. Marvin Gaye and Diana Ross teamed up an album of duets called "Diana & Marvin". "You're A Part of Me" and "My Mistake" were the album's two biggest singles.
6. Mercy Mercy Me

Answer: Solo

The full title of the song is "Mercy Mercy Me (The Ecology)". The single was released on Marvin's landmark album, "What's Going On". Not many songs describing the destruction of our earth by pollution reach the top five of the Billboard Hot 100. "Mercy Mercy Me" was released in 1971.
7. Let's Get It On

Answer: Solo

When compiling a list of the sexiest songs of all-time, Marvin's solo hits like "Sexual Healing", "Distant Lover", and "Let's Get It On" all would be considered as contenders. "Let's Get It On" was the title track on Marvin's 1973 album. The song was co-written by Marvin and producer Ed Townsend.
8. You're All I Need To Get By

Answer: Duet

In 1968, Tammi Terrell and Marvin Gaye teamed up for the Motown classic, "You're All I Need To Get By". Who can forget those romantic lyrics that kick off the song, "You're all I need to get by. Like the sweet morning dew, I took one look at you. And it was plain to see, you were my destiny". The song was later covered by Aretha Franklin.
9. Too Busy Thinking About My Baby

Answer: Solo

The legendary songwriting team of Norman Whitfield, Barrett Strong, and Janie Bradford first gave "Too Busy Thinking About My Baby" to the Temptations in 1966. But three years later, Marvin Gaye recorded a solo version that turned into another smash hit for the Motown legend.

It was Marvin's second biggest chart single in the 1960's after "I Heard It Through The Grapevine" and reached number four on the Billboard Hot 100.
10. Ain't No Mountain High Enough

Answer: Duet

Diana Ross's first solo number one hit song on the Billboard Hot 100 was her cover of "Ain't No Mountain High Enough" in 1970. But the song was first a massive hit for Marvin Gaye and Tammi Terrell two years earlier. It was the first big hit for Marvin and Tammi.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/29/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us