FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whimsical Nonsense Lines
Quiz about Whimsical Nonsense Lines

Whimsical Nonsense Lines Trivia Quiz


Joycean wordplay from the likes of Dylan and others. Name the artist or song...

A multiple-choice quiz by bocephuz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
bocephuz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,569
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
390
- -
Question 1 of 10
1. Bob Dylan included the following whimsical psychedelic line "Though you might hear laughin', spinnin' swingin' madly across the sun" in this 1965 tune. Hint


Question 2 of 10
2. This lyricist wrote the following whimsical, fantastical line "Look for a while at the China Cat Sunflower, proud walkin' jingle in the midnight sun" in the classic Grateful Dead song "China Cat Sunflower". Hint


Question 3 of 10
3. Which 90s Nirvana classic contains the wonderfully nonsensical lines: "A mullato, an albino, a mosquito, my libido"?
Hint


Question 4 of 10
4. What is the last name of the artist who wrote the non sequitur lines "Baby's in Reno with the Vitamin D, Got a couple of couches, sleep on the love seat" in his hit song "Loser"?
Hint


Question 5 of 10
5. What legendary bassist/vocalist sang the ridiculous line "You've got that rainbow feel, But the rainbow has a beard"?

Hint


Question 6 of 10
6. "If you'll be my bodyguard, I can be your long lost pal!" What name did Paul Simon say you can call him in this classic?

Hint


Question 7 of 10
7. What late 90s pop band penned the lyrics "My world's on fire how about yours, That's the way I like it and I never get bored"?
Hint


Question 8 of 10
8. Name the place where the tree in these cryptic Beatle lyrics resides "No one I think is in my tree, I mean it must be high or low.T hat is you can't you know tune in but it's all right, that is I think it's not too bad."
Hint


Question 9 of 10
9. John Prine included these zany lyrics "Throw my brain in a hurricane
And the blind can have my eyes, And the deaf can take both of my ears
If they don't mind the size" in this humorous song.

Hint


Question 10 of 10
10. What Americana group sang the lyrics "Crazy Chester followed me, and he caught me in the fog. He said, "I will fix your rack, if you'll take Jack, my dog." in the classic sing along "The Weight"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bob Dylan included the following whimsical psychedelic line "Though you might hear laughin', spinnin' swingin' madly across the sun" in this 1965 tune.

Answer: Mr. Tambourine Man

"Mr. Tambourine Man" was an influential song off of Dylan's 1965 album "Bringin' It All Back Home". The Beatles acknowledged its influence on their "Sgt. Pepper's" album and The Byrds' electric version got major chart play.
2. This lyricist wrote the following whimsical, fantastical line "Look for a while at the China Cat Sunflower, proud walkin' jingle in the midnight sun" in the classic Grateful Dead song "China Cat Sunflower".

Answer: Robert Hunter

While songs like "Mr. Tambourine Man" and "Lucy in The Sky With Diamonds" were only rumored to be influenced by drug usage, Grateful Dead lyricist Robert Hunter freely admitted that the psychedelic imagery portrayed in this song was from first hand experience.
3. Which 90s Nirvana classic contains the wonderfully nonsensical lines: "A mullato, an albino, a mosquito, my libido"?

Answer: Smells Like Teen Spirit

Kurt Cobain's unique wordplay and the way he delivered his lyrics were a breath of fresh air after a decade of not so clever lyrics from many of the 80s bands. Sadly he took his own life in 1994.
4. What is the last name of the artist who wrote the non sequitur lines "Baby's in Reno with the Vitamin D, Got a couple of couches, sleep on the love seat" in his hit song "Loser"?

Answer: Hansen

Like Kurt Cobain, Beck Hansen blew onto the scene in the early nineties with his clever nonsensical lyrics and quirky tunes like the stoner surfer anthem "Loser".
5. What legendary bassist/vocalist sang the ridiculous line "You've got that rainbow feel, But the rainbow has a beard"?

Answer: Jack Bruce

Jack Bruce sang "SWLABR". Along with bands like Steppenwolf and the Jimi Hendrix Experience, Cream's distorted, riff heavy music paved the way for bands like Led Zeppelin and Black Sabbath and the birth of Heavy Metal music.
6. "If you'll be my bodyguard, I can be your long lost pal!" What name did Paul Simon say you can call him in this classic?

Answer: Al

Chevy Chase stole the scenes in the 1987 music video by singing and hamming up the pennywhistle solo.
7. What late 90s pop band penned the lyrics "My world's on fire how about yours, That's the way I like it and I never get bored"?

Answer: Smash Mouth

Smash Mouth's song "All Star" was full of jibberty jab goofy lyrics. They hit their zenith in 1999 with their album "Astro Lounge".
8. Name the place where the tree in these cryptic Beatle lyrics resides "No one I think is in my tree, I mean it must be high or low.T hat is you can't you know tune in but it's all right, that is I think it's not too bad."

Answer: Strawberry Fields

1967's "Strawberry Fields" psychedelic cryptic sound and lyrics were a taste of what was to come on their album released later that year, "Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band".
9. John Prine included these zany lyrics "Throw my brain in a hurricane And the blind can have my eyes, And the deaf can take both of my ears If they don't mind the size" in this humorous song.

Answer: Please Don't Bury Me

Many people don't know that John Prine co wrote the "ultimate country and western song" "You Never Even Called Me By My Name" made famous by David Allen Coe. Prine co-wrote the song with Steve Goodman. Goodman gets a shout out in the song.. .but for some reason Prine didn't want to take public credit for this one and is not mentioned by Coe in the tune.
10. What Americana group sang the lyrics "Crazy Chester followed me, and he caught me in the fog. He said, "I will fix your rack, if you'll take Jack, my dog." in the classic sing along "The Weight"?

Answer: The Band

This legendary Canadian group cut its teeth backing Bob Dylan in the mid 60s and had success on their own in the late 60s and 70s. Legend has it that Bob Dylan contributed a few lines to this one on the community living room typewriter in their "Big Pink" band house in upstate New York.
Source: Author bocephuz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us