FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Na Na Hey Hey
Quiz about Na Na Hey Hey

Na Na Hey Hey Trivia Quiz


The pit of nonsense lyrics appears to be bottomless, so here is another selection of ten questions about those songs which will never win a prize for profundity. Some references are UK specific.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
rossian
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,319
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
670
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. 'My Ding-A-Ling' was the only single to reach number one in both the UK and USA for which singer? Hint


Question 2 of 10
2. The song which starts 'Tra-la-la-la-la, la-la-la-la' goes on to celebrate which happy event? Hint


Question 3 of 10
3. 'Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye' was a hit in 1969/70 for which group? Hint


Question 4 of 10
4. 'Goo goo g'joob' are lyrics from which Beatles song? Hint


Question 5 of 10
5. Sam the Sham had a 1965 hit with 'Wooly Bully'. What was the name of his backing group? Hint


Question 6 of 10
6. 'Do-lang do-lang do-lang' are words from a 1963 song by which female group? Hint


Question 7 of 10
7. A Chris de Burgh song, which re-appears every Christmas, contains the lyric 'And it went la la la la la la la la la la'. Which one of these is it? Hint


Question 8 of 10
8. The UK group 'Middle of the Road' had three hits with less than meaningful lyrics. Which of these is NOT one of them? Hint


Question 9 of 10
9. 'Do Wacka Do' was a hit for which 'king of the road'? Hint


Question 10 of 10
10. The Belle Stars had a 1982 hit with 'Iko Iko'. Which girl band reached the charts with the same song in 1965? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 27 2024 : Guest 73: 3/10
Jan 03 2024 : Guest 72: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'My Ding-A-Ling' was the only single to reach number one in both the UK and USA for which singer?

Answer: Chuck Berry

This song reached number one in both countries in 1972, on the UK singles chart and the US Hot 100. Chuck Berry also had several number one hits on the US R & B charts, including 'Maybelline' and 'Johnny B. Goode'. He deserves better than to be remembered for what is really a novelty song, as he was one of the earliest 'rock and roll' stars.
2. The song which starts 'Tra-la-la-la-la, la-la-la-la' goes on to celebrate which happy event?

Answer: Birthday

The line goes on to 'happy birthday, sweet sixteen', and the song is by Neil Sedaka. The song reached number six on the Billboard Hot 100 in the USA and number three on the UK singles chart, both in 1961. Sedaka wrote the music and the lyrics were supplied by Howard Greenfield.
3. 'Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye' was a hit in 1969/70 for which group?

Answer: Steam

The song made number one on the US Billboard Hot 100 in 1969 and number 9 on the UK singles chart in 1970. Steam did not really exist as a band, and the song was put together in the studio by the writers. As they did not rate the song, they invented a band name, and were amazed by the success the song became. Aqua are best known for 'Barbie Girl', The Waterboys for 'The Whole of the Moon' and The Vapors for 'Turning Japanese'.
4. 'Goo goo g'joob' are lyrics from which Beatles song?

Answer: I Am the Walrus

John Lennon at his cryptic best, possibly deliberately so. He had found out that a teacher at one of his old schools was getting students to analyze lyrics, so he included a verse of complete nonsense. Hunter Davies, the official biographer of The Beatles, refers to being there when the song was written in his book about the band.

He states that Lennon said 'let them work that one out' (I've rephrased to remove the expletive).
5. Sam the Sham had a 1965 hit with 'Wooly Bully'. What was the name of his backing group?

Answer: The Pharaohs

This reached number eleven in the UK and number two on the American Hot 100 charts, both during June. Vinnie Jones, the former football (soccer) player and now Hollywood hard man, also recorded a version in 1993. The Dakotas backed Billy J. Kramer and The Thunderbirds were Chris Farlowe's band. The Comets belonged to Bill Haley.
6. 'Do-lang do-lang do-lang' are words from a 1963 song by which female group?

Answer: Chiffons

The song was 'He's So Fine' and it reached number on the Billboard Hot 100, although it managed only number sixteen in the UK. The song hit the headlines in 1971 when George Harrison was accused of plagiarism in connection with his song 'My Sweet Lord'. In 1976, a judge decided that Harrison was guilty of 'subconscious' plagiarism. The other options are all sixties girl groups.
7. A Chris de Burgh song, which re-appears every Christmas, contains the lyric 'And it went la la la la la la la la la la'. Which one of these is it?

Answer: A Spaceman Came Travelling

I was surprised to find that this had reached only number forty on the UK singles chart, in 1986. It feels as if it has been around for ever, and I expected it to have done better. It is a version of the angel Gabriel telling of the birth of Jesus, but as an astronaut. Chris de Burgh is also responsible for 'A Lady in Red'. Wonderful Christmastime' is by Paul McCartney, 'Mistletoe and Wine' by Cliff Richard and 'Driving Home for Christmas' by Chris Rea.

The UK suffers, er, enjoys, hearing all of these ad nauseum each December.
8. The UK group 'Middle of the Road' had three hits with less than meaningful lyrics. Which of these is NOT one of them?

Answer: Ding Dong

All three of these songs made the UK top ten in 1971, 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep' at number one, 'Tweedle Dee Tweedle Dum' to number two, and 'Soley Soley' managed number five. Mac and Katie Kassoon had a US hit with 'Chirpy Chirpy' and also managed to get to number forty-one with it in the UK, also in 1971. 'Ding Dong' was by George Harrison, from 1974.
9. 'Do Wacka Do' was a hit for which 'king of the road'?

Answer: Roger Miller

The song is not really known in the UK, although it reached number 31 on the Billboard Hot 100 in the USA. It was on Roger's second album, released in 1965, which also featured 'King of the Road'. This is much better known and was a number one hit on the UK singles chart and managed number four on the US Billboard Hot 100.
10. The Belle Stars had a 1982 hit with 'Iko Iko'. Which girl band reached the charts with the same song in 1965?

Answer: Dixie Cups

The Belle Stars version was used on the soundtrack of the film 'Rain Man', but was only a minor hit in the UK, reaching number 35 on the singles chart. The Dixie Cups did marginally better, getting to number 23 in the UK and number 20 in the USA. The song comes from New Orleans and is about Mardis Gras Indians.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us