FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ridiculous Song Titles
Quiz about Ridiculous Song Titles

Ridiculous Song Titles Trivia Quiz


What were they thinking? Who knows! In this quiz I'll give you the name of a ridiculously titled song and all you have to do is name the artist, good luck!

A multiple-choice quiz by 50ftqueenie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
50ftqueenie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,090
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
3691
- -
Question 1 of 10
1. 'Aie a Mwana' was the first release for which female band? Hint


Question 2 of 10
2. 'De Do Do Do, De Da Da Da' was a ridiculously titled hit for which British band? Hint


Question 3 of 10
3. 'I Do, I Do, I Do, I Do, I Do' was a repetitively titled hit for which band? Hint


Question 4 of 10
4. 'Ne Ne Na Na Na Na Nu Nu' was a nonsensically named song for which British Ska band? Hint


Question 5 of 10
5. 'Da Doo Ron Ron' was a big sixties hit for which American girl-band? Hint


Question 6 of 10
6. 'Do-Wah-Diddy-Diddy' was a silly-named hit in 1964 for which band? Hint


Question 7 of 10
7. 'Shang-a-Lang' was a seventies hit for which band? Hint


Question 8 of 10
8. 'Ob-La-Di Ob-La-Da' was a number one hit for which Scottish band? Hint


Question 9 of 10
9. 'Um Um Um Um Um Um' was an absurdly titled hit for which British band in 1964? Hint


Question 10 of 10
10. 'Boom Bang-a-Bang' was a 'Eurovision Song Contest' winner for which singer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Aie a Mwana' was the first release for which female band?

Answer: Bananarama

Bananarama sang Black Blood's 'Aie a Mwana' in Swahili, it was a minor hit in 1981. The following year they sang on the Fun Boy Three song 'T'ain't What You Do (It's the Way That You Do It)' which was a big hit and was the start of a very successful career for Bananarama.
2. 'De Do Do Do, De Da Da Da' was a ridiculously titled hit for which British band?

Answer: The Police

A big hit for the police in the UK and in America in 1980, taken from their 'Zenyatta Mondatta' album.
3. 'I Do, I Do, I Do, I Do, I Do' was a repetitively titled hit for which band?

Answer: Abba

This 1975 release only reached number 38 in the UK charts, the single performed much better in Switzerland, South Africa, New Zealand and Australia reaching number one.
4. 'Ne Ne Na Na Na Na Nu Nu' was a nonsensically named song for which British Ska band?

Answer: Bad Manners

Bad Manners were fronted by the larger than life Buster Bloodvessel, many of you will remember him for wearing a can-can dress on 'Top of the Pops'. An unforgettable sight!
5. 'Da Doo Ron Ron' was a big sixties hit for which American girl-band?

Answer: The Crystals

The Crystals were hugely popular in the sixties, they had many hits on Phil Spector's label 'Phillies Records' including 'Then he Kissed me' and 'He's a Rebel'.
6. 'Do-Wah-Diddy-Diddy' was a silly-named hit in 1964 for which band?

Answer: Manfred Mann

Manfred Mann recorded '5-4-3-2-1' which was the theme tune for the pop music programme 'Ready Steady Go!', it gave them a much needed hit, which they quickly followed-up with 'Do-Wah-Diddy-Diddy'.
7. 'Shang-a-Lang' was a seventies hit for which band?

Answer: The Bay City Rollers

The Bay City Rollers were hugely popular amongst teenage girls who copied their look and clad themselves head-to-toe in tartan!
8. 'Ob-La-Di Ob-La-Da' was a number one hit for which Scottish band?

Answer: Marmalade

This Beatles song can be found on 'The White Album', though they never released it as a single. It was Marmalade's biggest hit reaching number one in the UK charts in 1968.
9. 'Um Um Um Um Um Um' was an absurdly titled hit for which British band in 1964?

Answer: Wayne Fontana and the Mindbenders

Wayne Fontana left the band in 1965, the rest of the band carried on as The Mindbenders and had a hit with 'Groovy Kind of Love' in 1966. The hits tailed off after this and they split in 1968.
10. 'Boom Bang-a-Bang' was a 'Eurovision Song Contest' winner for which singer?

Answer: Lulu

'Boom Bang-a-Bang' was the UK's entry in 1969, it was a joint winner with France's 'Un Jour, Un Enfant', Spain's 'Vivo Cantando' and the Netherlands' 'De Troubadour'.
Source: Author 50ftqueenie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us