FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Put the Bomp
Quiz about Who Put the Bomp

Who Put the Bomp? Trivia Quiz


My first quiz on nonsense lyrics has received some good feedback, so here are some questions on more songs where the lyricist appears to have run out of inspiration. Feel free to sing along, if it helps.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
rossian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,621
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1926
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (6/10), Guest 207 (8/10), frinkzappa (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Carpenters celebrated the nonsense lyric in 'Yesterday Once More'. Which of these lyrics did NOT bring back memories? Hint


Question 2 of 10
2. 'A wopbopaloobop, alopbamboom' are the lines from which song by Little Richard? Hint


Question 3 of 10
3. 'Make Me Smile (Come up and See Me)' featured both 'ooh la la la' and 'babababababababa'. The band name was Cockney Rebel, but who was the singer? Hint


Question 4 of 10
4. The version of 'Blue Moon' which starts with 'bomp ba ba bomp' and 'dip de dip de dip' was a 1961 hit for which of these groups? Hint


Question 5 of 10
5. Three of the following songs with meaningless titles won the Eurovision Song Contest? Which is the odd one out? Hint


Question 6 of 10
6. 'We go together like ramma lamma lamma ka dinga da dinga dong' is the opening line in a song from which 1978 film? Hint


Question 7 of 10
7. 'De do do do, de da da da' is a song by which of the following bands? Hint


Question 8 of 10
8. 'Shang-a-Lang' was a UK hit in 1974 for The Bay City Rollers. Which country did they come from? Hint


Question 9 of 10
9. Marilyn Monroe famously sings 'boop boop de doop' in which of these songs? Hint


Question 10 of 10
10. The opening lines of 'Who Put the Bomp' are 'I'd like to thank the guy, who wrote the song'. Why is the singer so grateful to the writer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 72: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 207: 8/10
Apr 08 2024 : frinkzappa: 8/10
Apr 07 2024 : krajack99: 8/10
Mar 18 2024 : Guest 71: 3/10
Mar 18 2024 : Guest 24: 7/10
Mar 18 2024 : Guest 73: 8/10
Mar 18 2024 : lesley153: 10/10
Mar 18 2024 : lindamclean: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Carpenters celebrated the nonsense lyric in 'Yesterday Once More'. Which of these lyrics did NOT bring back memories?

Answer: Hey-hey-hey

'Hey-hey-hey' features on 'Satisfaction' by The Rolling Stones, but all the other non-lyrics are in 'Yesterday Once More'. The song was co-written (with John Bettis) by Richard Carpenter and is about the singer remembering the songs of her youth. It reached number 2 on the UK charts in 1973, number 2 on the Billboard Hot 100 and number 1 on the Billboard Easy Listening charts in America.
2. 'A wopbopaloobop, alopbamboom' are the lines from which song by Little Richard?

Answer: Tutti Frutti

These lyrics have varying versions, but the overall affect is the same, so I hope you had no trouble recognising them. This song was Little Richard's first hit record, in 1955. It has been recorded by many other artists including Elvis Presley and Pat Boone.
3. 'Make Me Smile (Come up and See Me)' featured both 'ooh la la la' and 'babababababababa'. The band name was Cockney Rebel, but who was the singer?

Answer: Steve Harley

This song was the band's biggest UK hit, reaching number 1 in 1975, and Steve Harley wrote the song himself. The other singers were all around at the same time. Ian Anderson is from Jethro Tull, Marc Bolan from T-Rex and Dave Gilmour from Pink Floyd.
4. The version of 'Blue Moon' which starts with 'bomp ba ba bomp' and 'dip de dip de dip' was a 1961 hit for which of these groups?

Answer: The Marcels

This reached number one in both the UK and USA (on the Billboard Hot 100 chart). The song was written by Rodgers and Hart, who probably never imagined a doo-wop version of it. British group Showaddywaddy, who possibly deserve a question of their own, recorded a version of it in 1980.
5. Three of the following songs with meaningless titles won the Eurovision Song Contest? Which is the odd one out?

Answer: Ring a Ding Girl

'La La La' was Spain's winning entry in 1968 and Sweden won in 1984 with 'Diggi-Loo Diggey Ley'. Lulu sang Boom Bang-a-Bang in 1969, when four countries finished with equal points (the others were Spain, Netherlands and France). 'Ring a Ding Girl' was sung by Ronnie Carroll in 1962 for the UK, and finished fourth.

The contest is an annual event and has a reputation for songs with instantly forgettable lyrics.
6. 'We go together like ramma lamma lamma ka dinga da dinga dong' is the opening line in a song from which 1978 film?

Answer: Grease

There are slight variations in the words on different websites, but the version I have used appears to be the most popular. The whole song consists pretty much of nonsense lyrics, and is the last song in the film version. The whole cast join in singing and dancing to this. 'Saturday Night Fever' was from 1977 and 'Funny Lady' from 1975. 'The Wiz' was also showing in 1978.
7. 'De do do do, de da da da' is a song by which of the following bands?

Answer: The Police

An unexpected title from Sting, but the lyrics appear to point out that simple, meaningless, words can be an escape from the longwindedness of 'poets, priests and politicians'. Whatever he meant it to convey, the song reached number 5 on the UK singles chart and number 10 on the US Billboard Top 100.
8. 'Shang-a-Lang' was a UK hit in 1974 for The Bay City Rollers. Which country did they come from?

Answer: Scotland

The group was hugely successful during the 1970s and were known for wearing outfits trimmed with tartan. 'Shang-a-Lang' reached number 2, and they also had number one hits in the UK with 'Bye Bye Baby' and 'Give a Little Love', both in 1975.
9. Marilyn Monroe famously sings 'boop boop de doop' in which of these songs?

Answer: I Wanna be Loved by You

Once again, the spelling of the phrase does vary but I believe that this version is probably the best known. Marilyn sang it in the 1959 film 'Some Like it Hot'.
10. The opening lines of 'Who Put the Bomp' are 'I'd like to thank the guy, who wrote the song'. Why is the singer so grateful to the writer?

Answer: He made my baby fall in love with me

Apparently the girlfriend was so impressed by nonsense lyrics, that she fell in love with the boy when she heard the records. I hope she plays on Fun Trivia and rates the quiz 'excellent'. The song was co-written by Gerry Goffin and Barry Mann, who took it to number 7 on the Billboard Hot 100 chart in 1961.

In the UK, it was a version by The Viscounts who did best, reaching number 21 on the singles chart in 1961. Showaddywaddy, who specialised in cover versions, had a minor hit with it in 1982.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us