FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Walla Walla Bing Bang
Quiz about Walla Walla Bing Bang

Walla Walla Bing Bang Trivia Quiz


I've scraped a few barrels and found some more nonsense lyrics for your delection and delight (or not, as the case may be). If you're looking for deep and meaningful words, sorry, you're in the wrong place.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
rossian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1312
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: shvdotr (10/10), Guest 108 (9/10), Guest 73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which 1958 song by David Seville includes the words 'Ooh eeh ooh ah ah, ting tang, walla walla bing bang'? Hint


Question 2 of 10
2. 'Boom Boom Pow' was a 2009 hit for which of these groups? Hint


Question 3 of 10
3. 'Ying Tong Song' was sung by The Goons and has reached the UK singles charts twice. Which of these was never a member of The Goons? Hint


Question 4 of 10
4. 'Ooh-wakka-doo-wakka-day' was a 1972 hit for which of these singers (he's alone again now, naturally)? Hint


Question 5 of 10
5. Starting with 'ooh wah', or 'oh wah' sung six times, 'Why Do Fools Fall in Love' was a 1956 hit for Frankie Lymon and the Teenagers. Which female singer also charted with it in 1981? Hint


Question 6 of 10
6. 'Be bop a lula' was written and performed by Gene Vincent. What was the name of his backing group? Hint


Question 7 of 10
7. 'Ha ha he, hee hee hee' are lyrics from an early song called 'The Laughing Gnome' by which of these singers (who would probably prefer to forget he wrote it)? Hint


Question 8 of 10
8. 'Sha-la-la-la-lee' was a 1966 hit for Small Faces. Who was their lead singer, who went on to form supergroup Humble Pie? Hint


Question 9 of 10
9. 'Na na na na naa' is an album track from 'Employment', released in 2005 by which of these British groups? (I predict a riot, if you don't get this). Hint


Question 10 of 10
10. Which singer/songwriter is responsible for 'And the coloured girls go doo do doo do doo do do doo'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 30 2024 : shvdotr: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 108: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 10 2024 : Shadman11: 8/10
Jan 03 2024 : Guest 72: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which 1958 song by David Seville includes the words 'Ooh eeh ooh ah ah, ting tang, walla walla bing bang'?

Answer: Witch Doctor

This record reached number one on the US Pop Singles Chart and number eleven on the UK singles chart, where a cover version by Don Lang did slightly better by going to number five. David Seville went on to re-record the song in 1960 as 'Alvin and the Chipmunks'. My thanks go to muffin1708 for reminding me of this song.
2. 'Boom Boom Pow' was a 2009 hit for which of these groups?

Answer: Black Eyed Peas

This was a massive hit, reaching number one in many countries including USA, France and the UK. The group consists of will.i.am, apl.de.ap, Fergie and Taboo (their mothers must be so disappointed having chosen much nicer names for them). All of the options have had chart success, but the Black Eyed Peas were the most successful in 2009.
3. 'Ying Tong Song' was sung by The Goons and has reached the UK singles charts twice. Which of these was never a member of The Goons?

Answer: Tony Hancock

The four original Goons also included Michael Bentine, who left in 1952, but never Tony Hancock who had his own radio programmes. 'Ying Tong Song' reached number three in 1956 and number seven in 1973. All together now 'Ying tong, ying tong, ying tong, ying tong, ying tong tiddle I po'.
4. 'Ooh-wakka-doo-wakka-day' was a 1972 hit for which of these singers (he's alone again now, naturally)?

Answer: Gilbert O'Sullivan

This song reached number eight on the UK singles chart, but did not break into the USA charts. O'Sullivan did rather better in the USA with some of his other songs, including 'Clair', 'Get Down' and 'Alone Again (Naturally)', so I hope the hint helped. When he began his career, O'Sullivan appeared dressed as a schoolboy, including a cap and short trousers.
5. Starting with 'ooh wah', or 'oh wah' sung six times, 'Why Do Fools Fall in Love' was a 1956 hit for Frankie Lymon and the Teenagers. Which female singer also charted with it in 1981?

Answer: Diana Ross

There is controversy and Court cases over the authorship of the song, which is usually credited to Frankie Lymon himself although it seems that the lyrics were originally written by Jimmy Merchant, a member of the group. Diana Ross's version reached number four on the UK singles chart and number seven on the Billboard Pop Singles chart.
6. 'Be bop a lula' was written and performed by Gene Vincent. What was the name of his backing group?

Answer: Blue Caps

The single version of this song was released in 1956 and reached number sixteen on the UK singles chart and number seven on the US Billboard Pop Music chart. Of the other backing groups, The Bluenotes belonged to Harold Melvin and The Drells to Archie Bell. The All Stars backed Junior Walker.
7. 'Ha ha he, hee hee hee' are lyrics from an early song called 'The Laughing Gnome' by which of these singers (who would probably prefer to forget he wrote it)?

Answer: David Bowie

'The Laughing Gnome' was originally released unsuccessfully in 1967 and was re-released in 1973 to take advantage of Bowie's higher profile. 'The Jean Genie' and 'Life on Mars' had recently been big hits and this early venture, on a different record label, cashed in by reaching number six on the UK singles chart.
8. 'Sha-la-la-la-lee' was a 1966 hit for Small Faces. Who was their lead singer, who went on to form supergroup Humble Pie?

Answer: Steve Marriott

The song reached number three on the UK singles chart and was written by Kenny Lynch and Mort Shuman. The group broke up in 1969 when Marriott left to join Humble Pie, with Peter Frampton and Greg Ridley. The remaining members continued as Faces, being joined by Rod Stewart as vocalist and Ronnie Wood, now with The Rolling Stones. Steve Marriott died in a fire at his home in 1991. Steve Winwood sang for the Spencer Davis Group, Paul Jones for Manfred Mann and Ray Davies for The Kinks.
9. 'Na na na na naa' is an album track from 'Employment', released in 2005 by which of these British groups? (I predict a riot, if you don't get this).

Answer: Kaiser Chiefs

'Employment' was the band's first album and 'I Predict a Riot' was one of the big hits from it. In 2007, they reached number one on the UK singles chart and number 14 on the US Modern Rock Charts with 'Ruby' from their second album, 'Yours Truly, Angry Mob'. This question has been included at the special request of kyleisalive.
10. Which singer/songwriter is responsible for 'And the coloured girls go doo do doo do doo do do doo'?

Answer: Lou Reed

This lyric is from 'Walk on the Wild Side' and is one of the best known Lou Reed songs, along with 'Perfect Day'. Lou Reed was a member of The Velvet Underground who formed in the 1960s as an 'avant garde' group. The other options are all well known singer/songwriters.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us