FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Diffrent Strokes
Quiz about Diffrent Strokes

Diff'rent Strokes Trivia Quiz


"Diff'rent Strokes" was a hit show that aired on NBC from 1978 - 1985 and on ABC from 1985-1986 for a total of 8 seasons and 189 episodes. Take a stroll down memory lane with me and see what you remember about it.

A multiple-choice quiz by Trufflesss. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Diff'rent Strokes

Author
Trufflesss
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
425,891
Updated
Oct 15 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
8 / 10
Plays
22
Last 3 plays: yosoyfiesta (5/10), ladyp1214 (9/10), Guest 151 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Arnold had a pet on the show. What was unusual about his pet? Hint


Question 2 of 10
2. What was Arnold's pet's name? Hint


Question 3 of 10
3. What did the boys call Mr Drummond, their adoptive father? Hint


Question 4 of 10
4. Once they were adopted, the boys took the name Drummond.


Question 5 of 10
5. Gary Coleman, who played Arnold, was known for his short what? Hint


Question 6 of 10
6. In the season 6 episode titled "The Van Drummonds," Dutch relatives came to visit. Who played Mr Drummond's cousin Anna?


Question 7 of 10
7. How many housekeepers in total were there during the course of the show? Hint


Question 8 of 10
8. How did Willis and Arnold come to live with, and later be adopted by Mr Drummond? Hint


Question 9 of 10
9. Mr Drummond got married in season 6. How many children did his wife Maggie have? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Arnold's female nemesis? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : yosoyfiesta: 5/10
Today : ladyp1214: 9/10
Today : Guest 151: 4/10
Today : sluggo13: 6/10
Today : TurkishLizzy: 8/10
Today : garydart: 7/10
Today : Guest 140: 8/10
Today : krajack99: 6/10
Today : Rizeeve: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Arnold had a pet on the show. What was unusual about his pet?

Answer: It was a black goldfish

Arnold had a Black Moor, a black variety of goldfish with bulging, telescopic eyes. He kept the fish in his bedroom and was frequently shown feeding and talking to him.
2. What was Arnold's pet's name?

Answer: Abraham

Arnold brought Abraham from Harlem at the beginning of the first episode of the series. Abraham was referred to many times during the series, and was the subject of a couple of episodes as well as the butt of jokes.
3. What did the boys call Mr Drummond, their adoptive father?

Answer: Dad

When Willis and Arnold first went to live with Mr Drummond, they called him 'Mr Drummond'. Once they were adopted, they wanted something more familiar. They had called their birth father Pop, so they chose Dad for Mr Drummond.
4. Once they were adopted, the boys took the name Drummond.

Answer: False

No, they kept their last name Jackson. In a later episode, the boys thought about taking the name Drummond as a present for Mr Drummond's birthday, but it was decided to leave things the way they were.
5. Gary Coleman, who played Arnold, was known for his short what?

Answer: Stature

Coleman was born with congenital kidney disease and relied on various medications to stay healthy. His kidney disease, coupled with the medication, worked to stunt his growth.
6. In the season 6 episode titled "The Van Drummonds," Dutch relatives came to visit. Who played Mr Drummond's cousin Anna?

Answer: Bonar Bain

Conrad and his identical twin brother, Bonar, were born in Lethbridge, Alberta, Canada, in 1923. Both had careers as actors. Bonar did a wonderful job of playing Anna.
7. How many housekeepers in total were there during the course of the show?

Answer: Three

The first housekeeper was Edna Garrett (Charlotte Rae) in seasons 1 and 2. The character left the Drummonds' employment to become the housemother at Kimberley's school, Eastland.
Charlotte Rae went on to star in the spin-off series, "The Facts of Life." Then came Adelaide, and the last housekeeper was Pearl.
8. How did Willis and Arnold come to live with, and later be adopted by Mr Drummond?

Answer: Their mother worked for him

Willis and Arnold had lost their father several years prior to the show's debut. Their mother died just before season 1. She had been Mr Drummond's housekeeper and just before she died, she asked him to take care of her boys.
9. Mr Drummond got married in season 6. How many children did his wife Maggie have?

Answer: One son, Sam

Mr Drummond met and married his wife Maggie, who had a red-headed son named Sam. Maggie was an aerobics instructor who had her own TV show.
10. Who was Arnold's female nemesis?

Answer: Lisa

Lisa Hays, played by Nikki Swasey, was a recurring character on "Diff'rent Strokes", appearing in 14 episodes. She and Arnold clashed regularly, criticizing each other's looks and abilities. In a later episode, however, the two of them get locked in a darkroom for several hours, forcing them to talk and eventually patch things up.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/15/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us