FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Investigative Reporters
Quiz about Investigative Reporters

Investigative Reporters Trivia Quiz


I'll give you the title, or theme of 10 Pulitzer Prize winning investigative news stories or series, you tell me who wrote them.

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Newspapers & Magazines
  8. »
  9. Journalists

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
414,017
Updated
Oct 05 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
36
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Tiger Force  
  David Barstow
2. Dog Bites Man  
  David Willman
3. War on Drugs  
  Paige St. John
4. Insurance Regulations in Florida  
  Brett Blackledge
5. Pentagon takes over the airwaves  
  Clifford J. Levy
6. Law Lobbyists  
  Nigel Jaquiss
7. Community College Crisis  
  Michael D. Sallah
8. Covering up a Crime  
  Eric Eyre
9. Broken Homes  
  Eric Lipton
10. FDA Failures  
  William K. Marimow





Select each answer

1. Tiger Force
2. Dog Bites Man
3. War on Drugs
4. Insurance Regulations in Florida
5. Pentagon takes over the airwaves
6. Law Lobbyists
7. Community College Crisis
8. Covering up a Crime
9. Broken Homes
10. FDA Failures

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tiger Force

Answer: Michael D. Sallah

He teamed with Joe Mahr of the "Toledo Blade" to tell the story of the U.S. Army's Tiger Force Unit and the atrocities it performed during the Vietnam War. The series was published between Oct. 19-22 of 2003 and won the prize in 2004. Mahr was a finalist for the award again in 2015 while working with the "Chicago Tribune".
2. Dog Bites Man

Answer: William K. Marimow

He wrote an expose on more than 350 people being attacked by police dogs for the "Philadelphia Enquirer". In 1984. He won the prize in 1985, the first year it was awarded specifically for investigative journalism.
3. War on Drugs

Answer: Eric Eyre

He won the award for coverage of the war on drugs and how the opioid crisis continued to grow in West Virginia. He worked for the "Charleston Gazette Mail" when he won the award in 2017.
4. Insurance Regulations in Florida

Answer: Paige St. John

St. John dove deep into the world of insurance regulations in the state of Florida while working at the "Sarasota Herald - Tribune" in 2011. She wrote a series of stories from February through November that exposed how small insurance companies were taking big risks in the state as the larger insurance companies stopped taking customers in the frequently hurricane-struck region. She was awarded with the prize in 2012.
5. Pentagon takes over the airwaves

Answer: David Barstow

Writing for "The New York Times" Barstow uncovered how the Pentagon found a way to gather support for the War in Iraq. He wrote three stories throughout 2008 about how the Pentagon used retired generals who were working in radio and television to sway public opinion on issues like the war. He was given the prize in 2009.
6. Law Lobbyists

Answer: Eric Lipton

Working for "The New York Times", Lipton wrote a series of exposes on how lobbyists were able to buy favor with politicians at the local, state and federal levels. The stories ran throughout the year in 2014, earning him the 2015 prize.
7. Community College Crisis

Answer: Brett Blackledge

Working for the "Birmingham News" in 2006 Blackledge did a series on corruption in the Alabama 2-year college system. He uncovered rampant waste of state and federal money. The stories took down several crooked politicians in the process.
8. Covering up a Crime

Answer: Nigel Jaquiss

While working for the "Willamette Week" Jaquiss uncovered the unsavory past of the Washington governor and former Portland Mayor Neil Goldschmidt. He wrote an expose on how the man had hidden for 29 years his continued sexual assault of a teenage girl.

The assault took place over several years while he was the mayor of the large city. His two story package and follow up on who helped keep the secret months later won him the 2005 prize.
9. Broken Homes

Answer: Clifford J. Levy

Working for "The New York Times" Levy exposed a pattern of abuse in New York mental care facilities. He was given the 2003 prize for his efforts.
10. FDA Failures

Answer: David Willman

Willman wrote about how the Food and Drug Administration had reduced its own efficacy through several bad policies over the years while writing for the "Los Angeles Times". He won the prize in 2001. His stories chronicled how flawed policies caused the release of many bad prescription drugs on an unsuspecting public.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us