Quiz about Animal Facts and Beliefs
Quiz about Animal Facts and Beliefs

Animal Facts and Beliefs Trivia Quiz


Here is a cool quiz about animal lies and truths.

A multiple-choice quiz by techmom80. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia
  8. »
  9. Animal Fun Facts

Author
techmom80
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,579
Updated
Jul 01 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
5035
Last 3 plays: Guest 103 (2/10), Guest 70 (1/10), piet (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Elephants drink through their trunks.

True
False

2. The opossum sleeps hanging upside down by its tail.

True
False

3. The ostrich hides by burying its head... Hint

in the ground
it doesn't bury its head
under its feathers
between its legs

4. Which of these describes how a snake's skin normally feels to the human touch? Hint

rough
slimy
dry
oily

5. A bear is a true hibernator.

True
False

6. Which of these describes all species of bats? Hint

they are blind
they have great eyesight
they are blind only in the day time
they are not blind

7. Nine-banded armadillos are always born in which numbers? Hint

three at a time
two at a time
four at a time
solo

8. Between 1970-2000 at least one person was killed by alligators every year in Florida.

True
False

9. How does the hippopotamus protects its tender skin from the hot sun? Hint

secreting a reddish oil
rolling in the mud
secreting blood
rubbing against the red waxwood leaf

10. Some turtles have soft shells.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elephants drink through their trunks.

Answer: False

Elephants drink through their mouths, like all animals.
2. The opossum sleeps hanging upside down by its tail.

Answer: False

The opossum sleeps lying down.
3. The ostrich hides by burying its head...

Answer: it doesn't bury its head

Its best defense is running away. When threatened while sitting on an egg it will flatten its body against the ground. An ostrich fights only when it can't run or hide.
4. Which of these describes how a snake's skin normally feels to the human touch?

Answer: dry

When a snake outgrows its old dry skin it peels out of it to shiny new skin. This is called molting, sloughing, shedding or ecdysis and at these times the skin can feel rough.
5. A bear is a true hibernator.

Answer: False

Body functions of most bears slow only slightly in winter. They still get up occasionally and move around, leaving their dens to forage for food. Some bears may not enter a winter sleep at all.
6. Which of these describes all species of bats?

Answer: they are not blind

Some bats, such as the flying foxes, have very good eyesight.
7. Nine-banded armadillos are always born in which numbers?

Answer: four at a time

One reason the armadillo population has grown so fast is that they are always born four at a time (in two sets of identical twins, all male or all female).
8. Between 1970-2000 at least one person was killed by alligators every year in Florida.

Answer: False

Alligators don't normally attack humans unless provoked. Around ten deaths were recorded over this thirty year period.
9. How does the hippopotamus protects its tender skin from the hot sun?

Answer: secreting a reddish oil

The hippopotamus protects its tender skin from the hot sun by secreting a reddish oil that looks very much like blood.
10. Some turtles have soft shells.

Answer: True

There are soft-shelled turtles whose round, flat bodies are covered with flexible, tough skin.
Source: Author techmom80

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 103: 2/10
Jan 24 2023 : Guest 70: 1/10
Jan 19 2023 : piet: 10/10
Jan 14 2023 : 1995Tarpon: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 82: 1/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us