Quiz about Animal Facts and Beliefs II
Quiz about Animal Facts and Beliefs II

Animal Facts and Beliefs II Trivia Quiz


All of that "Did you know that...?" kind of stuff about animals.

A multiple-choice quiz by techmom80. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia
  8. »
  9. Animal Fun Facts

Author
techmom80
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,856
Updated
Aug 04 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8702
Last 3 plays: Guest 70 (5/10), Guest 51 (8/10), 1995Tarpon (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A toad's back legs are very strong.

True
False

2. Most bats build nests for their young.

True
False

3. Apes do not have a tail.

True
False

4. Fish do not need oxygen.

True
False

5. When resting, a butterfly' wing are held apart.

True
False

6. Which of the following have newborns that are ready to hop away within a few hours? Hint

Rabbits
Hares
Humans
Energizer Bunny

7. Spiders do not have antennae.

True
False

8. A mule's parents are a female donkey and a male horse.

True
False

9. Most birds have no teeth.

True
False

10. Tarantula bites are deadly to almost all humans.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A toad's back legs are very strong.

Answer: False

Toads mostly crawl around on land. They don't need very strong back legs to be able to crawl.
2. Most bats build nests for their young.

Answer: False

The baby holds on to its mother for many weeks because most bats do not build nests for their young.
3. Apes do not have a tail.

Answer: True

Apes such as chimpanzees, gorillas, and orangutans mostly walk on the ground or climb in trees on two legs. Tails are of little use to them.
4. Fish do not need oxygen.

Answer: False

Fish need oxygen. They get it from the oxygen that is dissolved in the water.
5. When resting, a butterfly' wing are held apart.

Answer: False

When a butterfly lands, its wings stand straight up like sails on a sailboat.
6. Which of the following have newborns that are ready to hop away within a few hours?

Answer: Hares

Rabbit babies are born blind, without fur and unable to hop. The Energizer Bunny could possibly be dead after a few hours. Hare babies are born with fur and eyes open. They can hop away within a few hours after birth.
7. Spiders do not have antennae.

Answer: True

Insects have senses of touch and smell on their antennae. Spiders have these senses in their legs.
8. A mule's parents are a female donkey and a male horse.

Answer: False

A mule's parents are a male donkey and a female horse. Mules cannot usually have babies.
9. Most birds have no teeth.

Answer: True

Birds have bills. The shape of the bill depends on the kind of food the bird eats. Some bird species have been found to have had teeth.
10. Tarantula bites are deadly to almost all humans.

Answer: False

It is deadly to birds and small animals, but only as bad as a bee sting to almost all human beings.
Source: Author techmom80

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 70: 5/10
Jan 15 2023 : Guest 51: 8/10
Jan 14 2023 : 1995Tarpon: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 69: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 92: 7/10
Jan 14 2023 : JanetM: 8/10
Jan 14 2023 : turtle52: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 4/10
Jan 11 2023 : MilaX: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us