Quiz about Ten Tantalizing Animal True False
Quiz about Ten Tantalizing Animal True False

Ten Tantalizing Animal True /False Quiz


This quiz is here to separate the men from the beasts. Can you distinguish fact from fiction? This is a ten question true/false quiz in which you will say if the information about an animal is true or just a tantalizing piece of my imagination.

A multiple-choice quiz by wryters. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia
  8. »
  9. Animal Fun Facts

Author
wryters
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,739
Updated
May 07 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
11537
Last 3 plays: Guest 107 (6/10), Guest 109 (9/10), Guest 107 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Capybaras have semi-webbed feet.

True
False

2. No two zebra stripes are alike. Are some zebras born with brown stripes?

Yes
No

3. A house mouse is the world's smallest mammal.

True
False

4. Dolphins can shut down half of their brains at a time.

True
False

5. Jellyfish are named after jelly, which makes up 95 percent of their bodies.

True
False

6. Fish are the only animals that can't communicate with one another.

True
False

7. Crocodiles' digestive juices are so strong that they can digest steel nails.

True
False

8. Garden snails have both male and female organs.

True
False

9. A rhinoceros's horn is made up of the same thing that makes up human hair.

True
False

10. Vampire bats really live off blood.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Capybaras have semi-webbed feet.

Answer: true

Capybaras are the world's largest rodent. The capybara's semi-webbed feet make it a good swimmer.
2. No two zebra stripes are alike. Are some zebras born with brown stripes?

Answer: Yes

Even though some zebras are born with brown stripes, they darken to black as they get older.
3. A house mouse is the world's smallest mammal.

Answer: false

The world's smallest mammal is the bumblebee bat of Thailand. Another neat thing about bats is that they are the only mammal that can truly fly. With wing beats that can reach up to 20 per second, they have to use sonar to avoid obstacles at night.
4. Dolphins can shut down half of their brains at a time.

Answer: true

Dolphins are mammals that have to think to breathe. So when they are asleep, they only allow half of their brain to shut down. They kind of float toward the surface while sleeping; all the while keeping one eye open. http://whale.wheelock.edu/whalenet-stuff/sleeppage/
5. Jellyfish are named after jelly, which makes up 95 percent of their bodies.

Answer: false

Jellyfish are made of 95 percent water.
6. Fish are the only animals that can't communicate with one another.

Answer: false

Not only do fish communicate with one another but it's almost an art form. Some fish use the backs of their throats and some have even been known to use their swim bladders to communicate.
7. Crocodiles' digestive juices are so strong that they can digest steel nails.

Answer: true

A crocodile's stomach holds so much acid that it can even digest a spear head.
8. Garden snails have both male and female organs.

Answer: true

They are hermaphrodites.
9. A rhinoceros's horn is made up of the same thing that makes up human hair.

Answer: true

They are both made of the substance keratin. This substance can be found in our hair and in our fingernails.
10. Vampire bats really live off blood.

Answer: true

Vampire bats have fewer teeth then other bats. They don't need as many teeth, since they live off the blood of mammals.
Source: Author wryters

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 27 2023 : Guest 109: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 107: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 70: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 136: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 47: 8/10
Jan 19 2023 : Blancyrus: 7/10
Jan 19 2023 : Guest 168: 9/10
Jan 18 2023 : Dorsetmaid: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us