Quiz about Beagles at home and on the roam
Quiz about Beagles at home and on the roam

Beagles at home and on the roam Quiz


A beagle is a little dogs but "Big for his inches" per the breed standard.

A multiple-choice quiz by Brett72. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Hounds

Author
Brett72
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,849
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
508
Last 3 plays: Astarel (6/10), Guest 173 (7/10), colbymanram (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Beagles are shown in what two varieties in the U.S.? Hint

Obedience or Conformation
Tri-colored or Lemon
13 inches and under or over 13 but not exceeding 15 inches
Hunting or Field Trial

2. A correct beagle coat is what length? Hint

Short in length
Medium length
Fairly long
Varies with the season

3. Beagles compete in which group at U.S. dog shows? Hint

Miscellaneous
Sporting
Hounds
Toy

4. The beagle's feet are often compared to the feet what other animal? Hint

Fox feet
Badger feet
Cat feet
Hare feet

5. Beagles are seen in which of the following in the greatest numbers? Hint

TV commercials
Obedience trials
Conformation shows
Field trials

6. Beagles lived in the White House with what U.S. president? Hint

George H. W. Bush
Franklin D. Roosevelt
Lyndon B. Johnson
Richard Nixon

7. Beagles are bred to hunt what? Hint

Squirrels
Supper
Rabbits
Pheasants

8. By standard, a beagle should have what kind of expression? Hint

Inquisitive
Gentle and pleading
Eager and ready
Sorrowful

9. Beagles were often featured in the art of which of the following artists?
Hint

Michelangelo
Grant Wood
Monet
Norman Rockwell

10. Beagles are often used for what other type of work besides hunting? Hint

Guide dogs for the blind
Drug detection
Guard dogs
Herding


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Beagles are shown in what two varieties in the U.S.?

Answer: 13 inches and under or over 13 but not exceeding 15 inches

You will see two beagles in group competion, different only in size.
2. A correct beagle coat is what length?

Answer: Medium length

People think of beagles as short haired dogs, but in fact, a good coat is of medium length. It gives the dog a lot of protection as it chases its quarry through the brush.
3. Beagles compete in which group at U.S. dog shows?

Answer: Hounds

Beagles are scent hounds, but they compete against the sight hounds as well. Afghans, and Whippets and Bassets and many more breeds are in the hound group.
4. The beagle's feet are often compared to the feet what other animal?

Answer: Cat feet

Their feet are firm and strong, not splayed. Beagle feet were developed to do work in rough country.
5. Beagles are seen in which of the following in the greatest numbers?

Answer: Field trials

They are very popular in the midwest in the U.S.
6. Beagles lived in the White House with what U.S. president?

Answer: Lyndon B. Johnson

When he was president Lyndon B. Johnson owned three Beagles named "Him," "Her," and "Edgar."
7. Beagles are bred to hunt what?

Answer: Rabbits

They love to hunt bunnies, but some have been used on other animals.
8. By standard, a beagle should have what kind of expression?

Answer: Gentle and pleading

Many people that say their expression will melt your heart.
9. Beagles were often featured in the art of which of the following artists?

Answer: Norman Rockwell

Several of his prints featured beagles. Norman Rockwell Elementary in Redmond, Washington was named after the famous American artist and has the beagle as its mascot.
10. Beagles are often used for what other type of work besides hunting?

Answer: Drug detection

Their keen sense of smell and convenient size serves them well for this work.
Source: Author Brett72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Astarel: 6/10
Feb 02 2023 : Guest 173: 7/10
Dec 29 2022 : colbymanram: 2/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us