FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Canine Conundrums for all Occasions
Quiz about Canine Conundrums for all Occasions

Canine Conundrums for all Occasions Quiz


Ah, the noble dog. Loyal, affectionate, playful friend. Almost everyone has had a dog at one time or another in their lives. But how much do we really know about them? Let's find out!

A multiple-choice quiz by tim10001. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dogs

Author
tim10001
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70
Updated
Jan 09 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
15053
Last 3 plays: Reamar42 (10/10), Guest 24 (9/10), Guest 72 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of Franklin D. Roosevelt's Scottish terrier? Hint


Question 2 of 10
2. Shaggy's best friend Scooby-Doo was which breed of dog? Hint


Question 3 of 10
3. Which breed of dog had the most American Kennel Club registrations in 1999? Hint


Question 4 of 10
4. This is believed to be one of the oldest breeds of dog, dating from 6000 B.C.. Which breed is this? Hint


Question 5 of 10
5. The dingo is a wild dog native to which country? Hint


Question 6 of 10
6. Which breed's name is French for butterfly? Hint


Question 7 of 10
7. This breed was Queen Elizabeth II's favorite companion dog. Hint


Question 8 of 10
8. This breed of dog is famous for its wrinkled appearance. Hint


Question 9 of 10
9. All domestic dogs are this species. Hint


Question 10 of 10
10. Lyndon Johnson had a famous pair of beagles. What were their names? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Reamar42: 10/10
Apr 12 2024 : Guest 24: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 72: 7/10
Mar 27 2024 : horadada: 10/10
Mar 26 2024 : jmday11076: 6/10
Mar 23 2024 : Guest 98: 7/10
Mar 19 2024 : adam36: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 75: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 162: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Franklin D. Roosevelt's Scottish terrier?

Answer: Fala

Fala was given as a gift to FDR in 1940 by his cousin and friend Margaret "Daisy" Suckley. Fala's birth name was Big Boy, but Roosevelt changed it to Murray The Outlaw of Falahill after a famous Scottish ancestor of his. This was later shortened to just "Fala".

Fala often traveled with FDR and was present at many important events of his presidency.
2. Shaggy's best friend Scooby-Doo was which breed of dog?

Answer: Great Dane

The original Hanna-Barbera show, "Scooby-Doo, Where Are You!" premiered on September 13, 1969 as an element of the CBS Saturday morning cartoon lineup. Scoob's voice was provided by voice acting legend Don Messick, who had earlier played another Hanna-Barbera cartoon dog, Astro on "The Jetsons".
3. Which breed of dog had the most American Kennel Club registrations in 1999?

Answer: Labrador Retriever

A perennial favorite, the labrador comes with a black, brown or yellow coat.
4. This is believed to be one of the oldest breeds of dog, dating from 6000 B.C.. Which breed is this?

Answer: Saluki

The Saluki is listed as one of the oldest breeds, along with the Chow Chow, Afghan hound and Samoyed. The other breeds listed are relatively recent.
5. The dingo is a wild dog native to which country?

Answer: Australia

6. Which breed's name is French for butterfly?

Answer: Papillon

The name comes from the shape of the dog's ears, which resemble a butterfly.
7. This breed was Queen Elizabeth II's favorite companion dog.

Answer: Pembroke Welsh Corgi

These feisty little dogs were originally used to herd livestock.
8. This breed of dog is famous for its wrinkled appearance.

Answer: Shar Pei

This breed originated in China and was, at one time, one of the rarest breeds known.
9. All domestic dogs are this species.

Answer: Canis lupus familiaris

10. Lyndon Johnson had a famous pair of beagles. What were their names?

Answer: Him and Her

Source: Author tim10001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Quizzes About Dogs:

Here are some quizzes about dogs.

  1. Dogs with Jobs! Average
  2. When the Dog Bites Average
  3. Canine Conundrums for all Occasions Average
  4. Dogs Allowed Tough
  5. We've Gone To The Dogs! Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us