Quiz about GeoZoo  Missing Links by Region
Quiz about GeoZoo  Missing Links by Region

Geo-Zoo - Missing Links by Region Quiz


Each question reproduces the fauna of a natural habitat or a certain region of the globe. Choose the 'missing link' that lives in the same region as the animals in the question.

A multiple-choice quiz by Mr5. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
Mr5
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,110
Updated
Jan 14 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3967
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Capybara - Caiman - Piranha - Hoatzin - Toucan - Peccary - ? Hint

Jaguar
Caracal
Snow Leopard
Lynx

2. Giraffe - Ostrich - Cheetah - Black Rhinoceros - Warthog - Lion - ? Hint

Przewalski Horse
Wapiti
Komodo Dragon
Thomson's Gazelle

3. Dromedary - Golden Jackal - Oryx - Horned Viper - Gecko - ? Hint

Fennec
Armadillo
Okapi
Anoa

4. Echidna - Emu - Red Kangaroo - Koala - Dingo - Wombat - ? Hint

Gila Monster
Opossum
Frilled Lizard
Hippopotamus

5. Pika - Porcupine - Grizzly Bear - Cougar - Moose - Bighorn Sheep - ? Hint

Condor
Secretary Bird
Lappet - Faced Vulture
Golden Eagle

6. Reindeer - Lemming - Caribou - Rock Ptarmigan - Arctic Fox -? Hint

Musk Ox
Llama
Emperor Penguin
Magot

7. Giant Clam - Parrot Fish - Moray Eel - Angelfish - White Shark - ? Hint

Coelacanth
Narwhal
Wobbegong
Beluga

8. Galapagos Penguin - Giant Tortoise - Frigate Bird - Lava Lizard -Flightless Cormorant - ? Hint

Green Mamba
Tiger Salamander
Scarlet Macaw
Marine Iguana

9. Reddish Fossa - Chameleon - Aye-Aye - Ring-tailed Lemur - ? Hint

Howling Monkey
Mandrill
Kalong
Indris

10. Indian Rhinoceros - Tiger - Jungle Cat - Four-horned Antelope - Asiatic Elephant - ? Hint

Kiwi
Ara
King Cobra
Hatteria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Capybara - Caiman - Piranha - Hoatzin - Toucan - Peccary - ?

Answer: Jaguar

You may find all these species in the Amazonian basin - the World's largest area of tropical rain forest.(its surface is ten times larger than the surface of France for example).
Though constantly diminishing in size, due to blindly human exploitation, the tropical rain forests are still home to more than half of the total animal and plant species.
2. Giraffe - Ostrich - Cheetah - Black Rhinoceros - Warthog - Lion - ?

Answer: Thomson's Gazelle

Although you may find all these animals in a zoo, their natural habitat is the East African savanna. This grassland is warm all year round and it has two seasons: a dry one and a wet one. Depending on this, the huge herds of herbivores migrate in search for water.
3. Dromedary - Golden Jackal - Oryx - Horned Viper - Gecko - ?

Answer: Fennec

With far less species than the two previous habitats, the tropical deserts are a tough place to live. The species populating these areas found different and original forms of adaptation to the harsh environment.
The species listed are to be found in the Sahara desert.
4. Echidna - Emu - Red Kangaroo - Koala - Dingo - Wombat - ?

Answer: Frilled Lizard

The distinctive species of the Australian bushland are the egg-layer mammals and the marsupials. Almost all the native Australian mammals belong to one of these two primitive mammal groups, this being the result of the continent's isolation.
5. Pika - Porcupine - Grizzly Bear - Cougar - Moose - Bighorn Sheep - ?

Answer: Golden Eagle

These are the species you should encounter if you took the tour of the Rocky Mountains.
6. Reindeer - Lemming - Caribou - Rock Ptarmigan - Arctic Fox -?

Answer: Musk Ox

The adaptation to cold weather is the key of survival in the hostile Arctic tundra. With a medium annual temperature of around -10 degrees C, the ground deep-under remains permanently frozen. This thick frozen layer (up to 450 m deep), called permafrost doesn't allow the water to get through so the tundra regions are generally swampy.
7. Giant Clam - Parrot Fish - Moray Eel - Angelfish - White Shark - ?

Answer: Wobbegong

The coral reefs are one of the richest habitats on the Globe. Out of these 'ocean forests'- as they are sometimes referred to, the largest by far is the Great Barrier Reef, situated just to the northeast of the Australian coast. It is the only natural structure visible from space.
8. Galapagos Penguin - Giant Tortoise - Frigate Bird - Lava Lizard -Flightless Cormorant - ?

Answer: Marine Iguana

Some regions of the Globe have an unique flora and fauna as a consequence of geographical isolation. Such is the case of the Galapagos Archipelago which houses more than 50 endemic species of reptiles, birds and mammals.
9. Reddish Fossa - Chameleon - Aye-Aye - Ring-tailed Lemur - ?

Answer: Indris

Apart from the many endemic species of animals, Madagascar is the land of the lemurs (group belonging to the Primates). Over 30 lemur families have been researched and more are still being discovered.
10. Indian Rhinoceros - Tiger - Jungle Cat - Four-horned Antelope - Asiatic Elephant - ?

Answer: King Cobra

The last selection for the quiz was India. The very diversified fauna of this country is nowadays protected in numerous national parks and reservations.
Source: Author Mr5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 01 2023 : piet: 10/10
Dec 17 2022 : ClarkyB: 10/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us