Quiz about Animals at the Pyramid of the Sun
Quiz about Animals at the Pyramid of the Sun

Animals at the Pyramid of the Sun Quiz


If you visit the Pyramid of the Sun in southern Mexico, there will be many animals that you can see. Look around and see the many beautiful species that live there.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
393,444
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
305
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (6/10), Guest 65 (1/10), buncha1956 (9/10).
photo quiz
1. Which of these large herbivorous animals might you see when visiting the Pyramid of the Sun? Hint

Visayan warty pig
Baird's tapir
Peccary
Oliver's warty pig

photo quiz
2. What is this bird that you might see flying around the Pyramid? Hint

Curve-winged sabrewing
Olive-backed woodpecker
Blue-eared barbet
Keel-billed Toucan

photo quiz
3. Where does the great tinamou usually live? Hint

In palm trees
On the ground
Underground
On the beach

photo quiz
4. What is this wild cat that might be seen at the Pyramid? Hint

Puma
Jaguarundi
Ocelot
Serval

photo quiz
5. The white-nosed coati, is also known by which other name? Hint

Gatrilo
Flam
Pootacamo
Coatimundi

photo quiz
6. The pygmy anteater is known by which other name? Hint

Bumpy anteater
Smooth anteater
Silky anteater
Rough anteater

photo quiz
7. The lowland paca is known by which other regal sounding name? Hint

Emperor mouse
Queen mouse
King rat
Royal rat

photo quiz
8. The greater grison is which type of animal? Hint

Terrestrial
Arborial
Subterranean
Aquatic

photo quiz
9. This animal is the collared peccary.

True
False

photo quiz
10. Which one of these wild cats are you likely to see at the Pyramid of the Sun? Hint

Serval
Ocelot
Caracal
Kodkod


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these large herbivorous animals might you see when visiting the Pyramid of the Sun?

Answer: Baird's tapir

The Baird's tapir is an animal found in southern Mexico. They are herbivorous and usually nocturnal. Their numbers are dropping because of habitat loss and poaching. Do not approach these animals as they can be very dangerous.
2. What is this bird that you might see flying around the Pyramid?

Answer: Keel-billed Toucan

These south Mexican birds are social birds usually seen in groups. The keel-billed toucan has both parents involved in nesting and raising of the young. They usually eat fruit, eggs and insects.
3. Where does the great tinamou usually live?

Answer: On the ground

The great tinamou lives in the forest and does not fly often but rather lies on the ground. It is a shy and secretive bird and, except when breeding, spends its time alone.
4. What is this wild cat that might be seen at the Pyramid?

Answer: Jaguarundi

The jaguarundi has an elongated body for a cat. Like all cats, they are carnivores and will eat any small animal that they catch. Babies are born spotted but these markings disappear as they grow older.
5. The white-nosed coati, is also known by which other name?

Answer: Coatimundi

The white-nosed coati (Nasua narica), or coatimundi, is a tree climbing animal that is found in southern Mexico. When on the ground it hunts insects, snakes and rats. Just like raccoons it will forage in human waste receptacles. These animals are very smart and are sometimes kept as pets.
6. The pygmy anteater is known by which other name?

Answer: Silky anteater

The pygmy, or silky, anteaters are the smallest of the anteaters and have a prehensile tail. These animals are nocturnal and arboreal so you will have to look into the nighttime trees to see them. They keep their babies in holes in the trees and produce one or two babies a year.
7. The lowland paca is known by which other regal sounding name?

Answer: Royal rat

The lowland paca, or royal rat, is a terrestrial, herbivorous rodent that is often seen near the Pyramid. These animals prefer to live near water and can stay submerged for up to ten minutes. They reproduce two or three times a year.
8. The greater grison is which type of animal?

Answer: Terrestrial

The greater grison is a terrestrial animal, although it does swim well and is known to climb trees upon occasion. They are not seen often in the wild and spray musk when they feel threatened. They are carnivores that eat fish, amphibians and birds.
9. This animal is the collared peccary.

Answer: True

Distantly related to pigs, the collared peccary is an omnivore and will eat plants, small mammals and scavenge carrion. These animals live in packs and will give off a strong musky smell when they feel threatened.
10. Which one of these wild cats are you likely to see at the Pyramid of the Sun?

Answer: Ocelot

The ocelot is found in North America, Central America and South America. They hunt armadillos, rats, and other small mammals. Habitat destruction is the main threat to these cats. Salvador Dali, the surrealist artist, kept one as a pet!
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 98: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 65: 1/10
Jan 17 2023 : buncha1956: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 174: 5/10
Jan 12 2023 : colbymanram: 4/10
Dec 17 2022 : ClarkyB: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 68: 5/10
Dec 05 2022 : stedman: 6/10

2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us