Quiz about GeoZoo  Other Missing Links
Quiz about GeoZoo  Other Missing Links

Geo-Zoo - Other Missing Links Trivia Quiz


This second Geo-Zoo quiz brings up more habitats from around the Globe. Choose the 'missing link' and keep in mind that the animals listed in each question belong to the same geographical area.

A multiple-choice quiz by Mr5. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
Mr5
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
116,129
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2581
Last 3 plays: Guest 65 (2/10), sw11 (10/10), Guest 172 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Gorilla - Chimpanzee - Pygmy hippopotamus - Elephant - Blue Turaco - Python - ? Hint

Giant Panda
Okapi
Saiga Antelope
Galah

2. Bobcat - Western Diamondback - Coyote - Black-tailed Jackrabbit - Gila Monster - ? Hint

Turkey Vulture
Imperial Eagle
Bird of Paradise
Cassowary

3. Condor - Flamingo - Llama - Alpaca - Vicuna - Velvet-purple Coronet -? Hint

Hyrax
Spectacled Bear
Aardvark
Diana Monkey

4. Himalayan Black Bear - Yak - Bhutan Glory - Snow Leopard - Bearded Vulture - Red Panda - (Yeti?) - ? Hint

Meerkat
Bar-headed Goose
Chipmunk
Elf Owl

5. Magot - Wild Boar - Iberian Lynx - Nose-horned Viper - Egyptian Mongoose - Ibex - ? Hint

Mouflon
Black Bear
Cougar
Skunk

6. Polar Bear - Narwhal - Killer Whale - Arctic Tern - Walrus - ? Hint

Monk Seal
Manatee
Hooded Seal
Dugong

7. Conger Eel - Pilot Whale - Lesser-spotted Dogfish - Cod - Mackerel - ? Hint

Portuguese Man-of-war
Moorish Idol
Mandarin Fish
Nautilus

8. Tapir - Anoa - Orangutan - Sun Bear - Rainbow Lorikeet - Tarsier - Sulawesi Macaque - Colugo - ? Hint

Chamois
Osprey
Babirusa
Zebra

9. Kiwi - Kea - Rock Wren - Kakapo - Blue Duck - ? Hint

Giant Salamander
Greater Rhea
Tuatara
Peacock

10. Black Swallower - Gulper Eel - Giant Squid - Sea Devil - Hatchet Fish - Fangtooth - ? Hint

Right Whale
Sea Horse
Swordfish
Sperm Whale


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Gorilla - Chimpanzee - Pygmy hippopotamus - Elephant - Blue Turaco - Python - ?

Answer: Okapi

The Western and Central African tropical rainforests are some of the largest remaining wild areas of the Globe. Unfortunately their size is shrinking with each passing year. To make matters worse, illegal logging, poaching and hunting are still problems which are not entirely taken care of.
2. Bobcat - Western Diamondback - Coyote - Black-tailed Jackrabbit - Gila Monster - ?

Answer: Turkey Vulture

Unlike most habitats, the deserts are increasing in area. The hot days, cold nights and lack of water make survival hard for wildlife. The North American desert makes no exceptions, but a surprising number of animals have found a way to deal with the harsh conditions.
3. Condor - Flamingo - Llama - Alpaca - Vicuna - Velvet-purple Coronet -?

Answer: Spectacled Bear

The Andes are the longest mountain range in the world. They are home to several species not otherwise found in South America. Large animals are pretty scarce but there is a great abundance of birds around the mountain lakes.
4. Himalayan Black Bear - Yak - Bhutan Glory - Snow Leopard - Bearded Vulture - Red Panda - (Yeti?) - ?

Answer: Bar-headed Goose

The Himalayan mountains form a massive natural barrier, inducing a major climate effect. While the north range has dry conditions, the southern foothills experience frequent rainfalls. The medium-level forests, along with the Tibet plateau house a great diversity of species, many of them unique throughout the world.
5. Magot - Wild Boar - Iberian Lynx - Nose-horned Viper - Egyptian Mongoose - Ibex - ?

Answer: Mouflon

The Mediterranean forests and scrubs (also known as "maquis") are suffering from the great expansion of urbanization and agriculture in this area. Today, only about 17% of the original 82% forest cover remains.
6. Polar Bear - Narwhal - Killer Whale - Arctic Tern - Walrus - ?

Answer: Hooded Seal

The diversity of species in the Arctic regions is proof that life may thrive anywhere. The polar regions are one of the best conserved habitats as the human influence is barely felt there.
7. Conger Eel - Pilot Whale - Lesser-spotted Dogfish - Cod - Mackerel - ?

Answer: Portuguese Man-of-war

The waters of the North Atlantic hide mollusks, great banks of fish and aquatic mammals like dolphins and whales. At the basis of this habitat's food web stands the plankton, an organic mass composed of billions of tiny plants and animals that float close to the surface of the sea.
8. Tapir - Anoa - Orangutan - Sun Bear - Rainbow Lorikeet - Tarsier - Sulawesi Macaque - Colugo - ?

Answer: Babirusa

The Indonesian jungles are packed with all kinds of animal species, most of which are endemic. Moreover, these tropical rainforests have an extraordinary diversity of plant life (there are more recorded tree species than in the whole of North America).
9. Kiwi - Kea - Rock Wren - Kakapo - Blue Duck - ?

Answer: Tuatara

Detaching from the Gondwana continent about 100 million years ago, the New Zealand archipelago conserved an unique fauna which includes the oldest reptile - Tuatara (although it is a primitive creature it can live up to 120 years). Other features of the New Zealand fauna are the many endemic birds and the lack of large predators.
10. Black Swallower - Gulper Eel - Giant Squid - Sea Devil - Hatchet Fish - Fangtooth - ?

Answer: Sperm Whale

Strange creatures lurk at the bottom of the ocean. Some of them terrifying, others fascinating, they all have adapted to cold and total darkness. Most of these deep-sea dwellers are small fish that developed unusual features: large eyes, large mouths, long teeth; they may even produce their own light.
Source: Author Mr5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 65: 2/10
Jan 21 2023 : sw11: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us