FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about In Which Country Would You Find this Mammal
Quiz about In Which Country Would You Find this Mammal

In Which Country Would You Find this Mammal? Quiz


Each one of these mammals is endemic to a particular country, in other words that is the only country in which it can be found in the wild. Can you match each mammal with its country?

A matching quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
388,006
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
969
Last 3 plays: puddlepaddle (10/10), Jane57 (10/10), Guest 108 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Amur lemming  
  Australia
2. Orkney vole  
  India
3. Sumatran tiger  
  United Kingdom
4. Riverine rabbit  
  Spain
5. Patagonian opossum  
  China
6. Giant panda  
  South Africa
7. Hopi chipmunk  
  Indonesia
8. Canarian shrew  
  United States
9. Duck-billed platypus  
  Argentina
10. Lion-tailed macaque  
  Russia





Select each answer

1. Amur lemming
2. Orkney vole
3. Sumatran tiger
4. Riverine rabbit
5. Patagonian opossum
6. Giant panda
7. Hopi chipmunk
8. Canarian shrew
9. Duck-billed platypus
10. Lion-tailed macaque

Most Recent Scores
Apr 13 2024 : puddlepaddle: 10/10
Apr 09 2024 : Jane57: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 108: 10/10
Mar 31 2024 : devildriva: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 176: 2/10
Mar 28 2024 : Richard27: 8/10
Mar 28 2024 : Reamar42: 8/10
Mar 27 2024 : Guest 68: 3/10
Mar 26 2024 : Guest 86: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Amur lemming

Answer: Russia

The Amur lemming is endemic to Siberia in northern Russia. They feed on mosses, grasses and insects, and, due to a lack of natural predators, are not endangered.
2. Orkney vole

Answer: United Kingdom

The Orkney vole is endemic to the Orkney islands in Scotland, UK. This vole is larger than other types of common vole, of which it is a supspecies.
3. Sumatran tiger

Answer: Indonesia

The Sumatran tiger can only be found in the wild on the Indonesian island of Sumatra. Its fur is darker than most subspecies of tiger, with broader stripes.
4. Riverine rabbit

Answer: South Africa

Also known as the Bushman rabbit or hare, the Riverine rabbit is endemic to the Karoo Desert in South Africa. It is longer than most species of rabbit, with a distinctive black stripe on its cheek.
5. Patagonian opossum

Answer: Argentina

The most southerly occurring of any marsupial, the Patagonian opossum lives in the Patagonian steppe of Argentina. It has a varied diet, including mice, birds, fruit and insects.
6. Giant panda

Answer: China

One of the most familiar of all animals, and found in zoos worldwide, the giant panda only exists in the wild in mountainous central China. A member of the bear family, the vast majority of the panda's diet consists of bamboo shots, although it will occasionally eat eggs, fish and meat.
7. Hopi chipmunk

Answer: United States

The Hopi chipmunk is endemic to the USA, specifically the states of Arizona, Colorado and Utah. Its appearance differs from other chipmunks in its smaller size and lack of black stripes on its back.
8. Canarian shrew

Answer: Spain

The Canarian shrew is endemic to the Canary Islands, which belong to Spain. It feeds on insects and snails inside its main habitat of lava tubes.
9. Duck-billed platypus

Answer: Australia

One of the most easily-identifiable mammals in the world, the duck-billed platypus is endemic to the eastern states of Australia, plus the island state of Tasmania. One of only two egg-laying animals in the world, along with the echidna, its has venomous spurs on its ankles, which emit an extremely painful poison.
10. Lion-tailed macaque

Answer: India

The lion-tailed macaque is endemic to the Western Ghats, a mountain range that runs parallel to the southwest coast of India. Its name comes from the mane of silver-white hair around its head and the tuft on its tail. One of the smaller species of macaque, it has a varied diet which includes fruit, insects, seeds and fungi.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us