Quiz about The World of Animals
Quiz about The World of Animals

The World of Animals Trivia Quiz


Do you know where these animals come from? I will give you the name of an animal and all you need to do is guess which continent it comes from.

A multiple-choice quiz by Plodd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
Plodd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,547
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5518
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (7/10), Winegirl718 (5/10), Guest 68 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A medium sized antelope called the impala comes from which continent? Hint

Australia
Asia
Africa
South America

2. The beautiful but dangerous Amur tiger comes from which continent? Hint

South America
Africa
Asia
Europe

3. From which continent does the numbat originate? Hint

Asia
Africa
Europe
Australia

4. The meerkat comes from which continent? Hint

Asia
Europe
South America
Africa

5. On which continent would you find the fishing cat? Hint

Asia
North and Central America
South America
Australia

6. The kangaroo rat is known to live on which continent? Hint

Australia
North and Central America
South America
Asia

7. The chinchilla has become a household pet but where is its native habitat? Hint

Asia
Australia
Africa
South America

8. On which continent would you find the bandicoot? Hint

South America
Asia
Australia
Europe

9. The roe deer can be found in Asia but they are more commonly known to roam which continent? Hint

Australia
Europe
Africa
South America

10. Do polar bears come from the Arctic or Antarctic?

Answer: (One word- Arctic or Antarctic)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A medium sized antelope called the impala comes from which continent?

Answer: Africa

The impala lives in wide open spaces and can roam a great distance. It has a scent gland above the heel on each hind leg to enable it to follow its trail back to the herd.
2. The beautiful but dangerous Amur tiger comes from which continent?

Answer: Asia

The Amur tiger is a critically endangered species. There are only 400-500 left living in the wild. A carefully controlled breeding programme has been designed to save the species from total extinction.
3. From which continent does the numbat originate?

Answer: Australia

The numbat can eat about 20,000 termites a day and because of this it may also be known as the banded anteater. The numbat is an emblem of Western Australia.
4. The meerkat comes from which continent?

Answer: Africa

The meerkat has outstanding longsighted vision. It has a dark band around both eyes which enables it to see prey even if it looks directly into the sun. The meerkat will often miss food directly in front of it because of nearsightedness.
5. On which continent would you find the fishing cat?

Answer: Asia

The diet of the fishing cat may include birds, small mammals, snakes, snails and fish. The cat can attract fish by gently tapping the surface of the water and this will create a ripple effect as though an insect has landed. Fish will investigate and the fishing cat will pounce!
6. The kangaroo rat is known to live on which continent?

Answer: North and Central America

The kangaroo rat has a long tail, big hind feet with four toes, a large head with big eyes and small ears. It has a pouch for carrying seeds back to the burrow.
7. The chinchilla has become a household pet but where is its native habitat?

Answer: South America

The chinchilla is originally from South America and more specifically the countries high in the Andes Mountain. The name literally means 'little chincha'.
8. On which continent would you find the bandicoot?

Answer: Australia

The bandicoot is a small grey or brown coloured marsupial living in Australia. It has a long, pointed and shrewlike face. It also has a long, bushy and ratlike tail. It ranges in size from a rat to a rabbit.
9. The roe deer can be found in Asia but they are more commonly known to roam which continent?

Answer: Europe

The roe deer is a relatively small deer and very quick and graceful to watch. Although not an endangered species, up to 90 per cent can die during their first year. This is due to fawns being heavily preyed on by fox and lynx in mainland Europe.
10. Do polar bears come from the Arctic or Antarctic?

Answer: Arctic

Polar bears are the world's largest land carnivore. The soles of their feet have small projections and indents which act like suction cups. This helps them to walk on ice without slipping.
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 108: 7/10
Jan 26 2023 : Winegirl718: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 82: 8/10
Jan 21 2023 : Lutie: 8/10
Jan 20 2023 : H53: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 65: 1/10
Jan 17 2023 : Guest 68: 0/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us