Quiz about The World of Animals 2
Quiz about The World of Animals 2

The World of Animals [2] Trivia Quiz


Come and take my second quiz about the habitat of wild mammals. I will give you the name of an animal and all you need to do is guess which continent it comes from.

A multiple-choice quiz by Plodd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
Plodd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,735
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
729
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: zorba_scank (5/10), comark2000 (10/10), Guest 67 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The sugar glider is known to live on which continent?
Hint

Asia
Australia
Africa
South America

2. From which continent does the bumblebee bat originate?
Hint

Europe
Asia
Australia
North America

3. On which continent would you find the marmoset swinging from the trees? Hint

South America
Europe
Africa
Asia

4. The dhole can be found roaming which continent? Hint

Australia
Asia
South America
Africa

5. The pine marten (Martes martes) is known to live on which continent? Hint

Australia
Africa
South America
Europe

6. On which continent could you find the bush baby?
Hint

Africa
Asia
Australia
South America

7. A medium sized mammal called the pronghorn comes from which continent? Hint

Europe
Africa
Australia
North America

8. The big eared fennec fox comes from which continent? Hint

Europe
North America
Asia
Africa

9. On which continent would you find the muntjac? Hint

Asia
Australia
Africa
South America

10. Does the walrus come from the Arctic or Antarctic?

Answer: (It's cold!)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The sugar glider is known to live on which continent?

Answer: Australia

These nocturnal creatures with long tail and beady eyes have a thin membrane which can help them glide in the air, very similar to that of a flying squirrel. They eat insects in the summer when they are abundant, but in winter their preferred diet is the sweet sap from plants and trees.
2. From which continent does the bumblebee bat originate?

Answer: Asia

Another name for the bumblebee bat is the Kitti's hog-nosed bat. Native to Burma and Thailand, it is believed these bats are one of the smallest mammals in the world.
3. On which continent would you find the marmoset swinging from the trees?

Answer: South America

This small, tree loving monkey feeds on insects, bird eggs, leaves and berries. Their long tail aids in balance when they swing from tree to tree in the Amazon jungle where they live. Most marmosets are approximately 20cm long and can be identified by their ear tufts and long claws.
4. The dhole can be found roaming which continent?

Answer: Asia

The wild dog of southern Asia is on the endangered list due to habitat loss, hunting and possibly disease. Living in packs of between three and twelve, or more, they can be distinguished by their thick reddish coat with white under parts.
5. The pine marten (Martes martes) is known to live on which continent?

Answer: Europe

The pine marten (Martes martes) is native to most parts of Europe and northern Britain. It comes from the same family as stoat, mink, otter and badger. It closely resembles the American marten (Martes americana) apart from having more distinctive markings.
6. On which continent could you find the bush baby?

Answer: Africa

The bush baby, or galago, is native to Africa. The Afrikaans people call it nagapie, which roughly translates as "little night monkey", because it is a nocturnal creature which resembles a small monkey.
7. A medium sized mammal called the pronghorn comes from which continent?

Answer: North America

The pronghorn is a native North American mammal which resembles an antelope. They have two fairly short horns which are branched like prongs, hence their given name.
8. The big eared fennec fox comes from which continent?

Answer: Africa

These nocturnal sand coloured foxes inhabit the Sahara desert in northern Africa. Their very large ears are used to disperse body heat as well as using to hear underground prey.
9. On which continent would you find the muntjac?

Answer: Asia

Remains of the muntjac, or barking deer, date back between 15 and 35 million years ago, proving that they are the oldest type of deer. Although their current habitat is native to Asia, there is also a growing population in Britain after a small number escaped from a safari park in 1925.
10. Does the walrus come from the Arctic or Antarctic?

Answer: Arctic

These huge mammals with tusks and whiskers can be located in the Northern Hemisphere, mostly within the Arctic Ocean. Their population started to decline after they were hunted for their blubber and tusks. Another possible concern for their decline is the reduction of sea ice due to climate change as this is what they use as a resting platform to breed.
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 01 2023 : zorba_scank: 5/10
Dec 31 2022 : comark2000: 10/10
Dec 14 2022 : Guest 67: 5/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us