Quiz about Where in the World
Quiz about Where in the World

Where in the World?? Trivia Quiz


Select where the given animal lives in the wild.

A multiple-choice quiz by xanderorion. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region

Author
xanderorion
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,755
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1779
Last 3 plays: Winegirl718 (6/10), danielizabeth2 (5/10), Guest 172 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where in the world is the kiwi (bird)? Hint

New Zealand
Northern Africa
India
South America

2. Where in the world is the pronghorn? Hint

United States
Australia
Central Africa
India

3. Where in the world is the leopard seal? Hint

Europe
Antarctica
India
Caribbean Islands

4. Where in the world is the orangutan? Hint

Madagascar
Africa
Central America
Borneo

5. Where in the world is the gopher tortoise? Hint

Galapagos Islands
North America
China
Southern Africa

6. Where in the world is the Komodo dragon? Hint

Australia
Indonesia
Galapagos Islands
South America

7. Where in the world is the Portuguese man-of-war? Hint

Caribbean Sea
Indian Ocean
All warm oceans
Arctic Ocean

8. Where in the world is the ghost bat? Hint

Australia
South America
Africa
India

9. Where in the world is the ring-tailed lemur? Hint

Madagascar
Indonesia
Borneo
South America

10. Where in the world is the roe deer? Hint

Europe
China
North America
Australia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where in the world is the kiwi (bird)?

Answer: New Zealand

The kiwi bird is a national symbol for New Zealand.
2. Where in the world is the pronghorn?

Answer: United States

The pronghorn is swifter than a thoroughbred racehorse, it can reach and sustain speeds of over 80 km per hour (~50 mph).
3. Where in the world is the leopard seal?

Answer: Antarctica

Leopard seals are the only seals that regularly prey on warm-blooded creatures, including penguins and other seals.
4. Where in the world is the orangutan?

Answer: Borneo

Although the orangutan is solitary for most of its life, it forms lifelong bonds with others, which are renewed during occasional forest encounters.
5. Where in the world is the gopher tortoise?

Answer: North America

The plates on the gopher tortoise's shell are ridged and each ridge represents a year's growth.
6. Where in the world is the Komodo dragon?

Answer: Indonesia

The Komodo dragon is the heaviest and strongest of all lizards and is top predator in its range. It hunts prey as large as water buffaloes, dispatching them with slashing claws and bites from massive jaws.
7. Where in the world is the Portuguese man-of-war?

Answer: All warm oceans

Although the Portuguese man-of-war is often described as a jellyfish, it is actually a colony made up of many individual polyps, each performing a different function.
8. Where in the world is the ghost bat?

Answer: Australia

The ghost bat hunts at night like other bats, but uses sight, rather than echolocation, as the primary means of locating potential prey.
9. Where in the world is the ring-tailed lemur?

Answer: Madagascar

Unlike most lemurs that live mainly in trees, the ring-tailed lemur spends a great deal of time running around on the ground.
10. Where in the world is the roe deer?

Answer: Europe

The roe deer is Europe's smallest native deer, and usually leads a solitary life or lives in a small, loose herd.
Source: Author xanderorion

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Winegirl718: 6/10
Jan 23 2023 : danielizabeth2: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 65: 5/10
Jan 21 2023 : Guest 207: 4/10
Jan 21 2023 : Inquizition: 9/10
Jan 21 2023 : sw11: 10/10
Jan 10 2023 : giant_60: 6/10
Jan 09 2023 : Loz96: 4/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us