FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Goats
Quiz about Goats

Goats Trivia Quiz


This is an easy quiz about dairy goats!!!!

A multiple-choice quiz by goatkid. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals
  8. »
  9. Goats

Author
goatkid
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2140
Last 3 plays: Guest 110 (8/10), gogetem (10/10), Guest 166 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. The American Dairy Goat Association recognizes which of these breeds? Hint


Question 2 of 10
2. What is 2002's tattoo letter according to the American Dairy Goat Assn? Hint


Question 3 of 10
3. From what country do Oberhaslis originate? Hint


Question 4 of 10
4. Showing your dairy goats at the fair is part of an international organization known as ___________? Hint


Question 5 of 10
5. Which goat breed has long ears? Hint


Question 6 of 10
6. Which breed of goats has the smallest ears? Hint


Question 7 of 10
7. What breed of goat is all white? Hint


Question 8 of 10
8. What is the length of gestation of a goat? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these is used to give a weak newborn kid a boost of energy? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the goat breeds listed is the smallest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 110: 8/10
Mar 23 2024 : gogetem: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 166: 4/10
Feb 25 2024 : Guest 161: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The American Dairy Goat Association recognizes which of these breeds?

Answer: Saanens and Nubian

In 2002 the American Dairy Goat Association recognizes 6 breeds of dairy goats, others will be added in the future.
2. What is 2002's tattoo letter according to the American Dairy Goat Assn?

Answer: R

The American Dairy Goat Assn. requires tattoos in your animal to be registered with this assn. The tattoos follow alphabetically year by year.
3. From what country do Oberhaslis originate?

Answer: Switzerland

Oberhasli is a Swiss dairy goat that is chamoisee in color.
4. Showing your dairy goats at the fair is part of an international organization known as ___________?

Answer: 4-H

4-H is an organization which celebrates its 100th birthday in 2002. 'To Make The Best Better' is 4-H's motto.
5. Which goat breed has long ears?

Answer: Nubian

In judging Nubians for breed characteristics their ears can be so long that they can go in the front of their noses.
6. Which breed of goats has the smallest ears?

Answer: LaMancha

There are 2 types of LaMancha ears: the gopher ear(2.54cm) and the elf ear(5.08cm), neither has an advantage.
7. What breed of goat is all white?

Answer: Saanen

Small spots of color are allowable but are not desirable on the Saanen breed.
8. What is the length of gestation of a goat?

Answer: 5 months

A goat comes in heat every 18 -21 days, and has a kid 5 months after breeding, usually having twins.
9. Which of these is used to give a weak newborn kid a boost of energy?

Answer: black coffee

Use a mixture of colostrum and black coffee. The caffeine gives them a jolt.
10. Which of the goat breeds listed is the smallest?

Answer: Toggenburg

Toggenburgs are at least 26 inches tall.
Source: Author goatkid

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dairy Goats Average
2. You've Goat To Be 'Kid'ding Me! Average
3. Do You Get Your Goat? Average
4. New Kids on the Block Average
5. Guess the Goats Easier
6. Ferrets Average
7. True or False: Reindeer Average
8. Ferrets Tough
9. Free to a Good Home Easier
10. Gliding Into the World of Sugar Gliders Tough
11. Furry Ferrets Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us