FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Invertebrate Inquiries
Quiz about Invertebrate Inquiries

Invertebrate Inquiries Trivia Quiz


This quiz covers all types of invertebrates from insects to molluscs and spiders.

A multiple-choice quiz by defender9. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Invertebrates

Author
defender9
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,694
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1228
- -
Question 1 of 10
1. What is another name for a stinkbug? Hint


Question 2 of 10
2. Why do cuttlefish change colors? Hint


Question 3 of 10
3. What do mother giant Pacific octopi do after they lay eggs? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following is not a type of insect? Hint


Question 5 of 10
5. What type of insect are velvet ants? Hint


Question 6 of 10
6. What kind of invertebrate is a pill millipede commonly confused with? Hint


Question 7 of 10
7. If you buy a Sea Monkey kit, what type of invertebrate are you really buying? Hint


Question 8 of 10
8. What do cellar spiders do when you touch them in their web? Hint


Question 9 of 10
9. What do brown recluse spider bites cause? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following can kill a man in 2 minutes? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 27 2024 : sw11: 10/10
Apr 20 2024 : Superfi: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is another name for a stinkbug?

Answer: shieldbug

Stinkbugs are also called shieldbugs because of the shape of their bodies.
2. Why do cuttlefish change colors?

Answer: Their mood changes.

Their flat, internal shells are often used for birds to chew on.
3. What do mother giant Pacific octopi do after they lay eggs?

Answer: Watch over them.

Giant Pacific octopi can lay many thousands of eggs that take 5-8 months to hatch. The mother stays with them the whole time.
4. Which of the following is not a type of insect?

Answer: branchhopper

Froghoppers are good jumpers, leafhoppers transmit courtship signals through plants, treehoppers look like thorns, and I made up branchhoppers.
5. What type of insect are velvet ants?

Answer: wasps

Velvet ants get their name because of the velvety hairs that cover the females. These females are wingless and look like ants. They have powerful stings.
6. What kind of invertebrate is a pill millipede commonly confused with?

Answer: pillbug

Pill millipedes are a shinier black and have more legs than a pillbug, or pill woodlouse.
7. If you buy a Sea Monkey kit, what type of invertebrate are you really buying?

Answer: brine shrimp

Brine shrimp eggs can go 5 years before hatching.
8. What do cellar spiders do when you touch them in their web?

Answer: vibrate the web

Cellar spiders are also called daddy-long-legs.
9. What do brown recluse spider bites cause?

Answer: tissue degeneration

Six-eyed crab spiders, or brown recluse spiders, are easily identified by a violin-shaped mark on their carapace, behind their eyes and fangs. They are found in warm parts of the Americas, Europe, Africa, and Australia in shady areas with rock or bark. Brown spiders though, are very shy and tend to keep to themselves, hence the name brown recluse spiders.
10. Which of the following can kill a man in 2 minutes?

Answer: sea wasp

Black widows and Portuguese-man-of-wars cause severe pain, but do not kill, blue-ringed octopi kill in 15 minutes, and sea wasps, or Australian box jellyfish, are only 10 in. in diameter, but kill in 2 minutes.
Source: Author defender9

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us