FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pheasant Tense
Quiz about Pheasant Tense

Pheasant Tense Trivia Quiz


Have you been looking for a great quiz about an awesome bird? Well you're in luck! With this trivia, you'll have a very pheasant day!

A multiple-choice quiz by Moo5555. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds
  8. »
  9. Specific Bird Species

Author
Moo5555
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
406
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 146 (7/10), GoodwinPD (10/10), gogetem (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pheasants are only found in Asia.


Question 2 of 10
2. How do pheasants move around? Hint


Question 3 of 10
3. Pheasants are most closely related to which of these sets of birds? Hint


Question 4 of 10
4. How do pheasants typically look? Hint


Question 5 of 10
5. Pheasants have very long lifespans while in the wild.


Question 6 of 10
6. What is the conservation status of most pheasants? Hint


Question 7 of 10
7. In which part of the world did the pheasant originate? Hint


Question 8 of 10
8. How do male pheasants interact with one another? Hint


Question 9 of 10
9. Where do pheasants typically nest? Hint


Question 10 of 10
10. What does a pheasant's diet typically consist of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 146: 7/10
Jul 07 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jun 26 2024 : gogetem: 8/10
Jun 19 2024 : Guest 68: 7/10
May 15 2024 : DCW2: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pheasants are only found in Asia.

Answer: False

There are many different species of pheasants, many of which are in fact located in Asian countries, but the common pheasant has been introduced to other parts of the world as a game bird, including in North America.
2. How do pheasants move around?

Answer: They can fly short distances but prefer running

While pheasants are able to fly fast for short distances, they'd rather run. Although, they can fly pretty fast when startled. But either way, this kind of bird, while not completely flightless, spends most of its time on the ground rather than up high.
3. Pheasants are most closely related to which of these sets of birds?

Answer: Chickens, quails and partridges

If you were to compare a pheasant to another set, they'd be related closest to birds such as chickens, quails and partridges. All of them can't fly very far, are shaped similarly and are poultry birds.
4. How do pheasants typically look?

Answer: The males are very colorful while the females are a duller color

While the color of the male pheasant can vary immensely from species to species, the female is typically a brown-ish color, no matter where it's from or what species it is. Typically, the male pheasants have very flamboyant designs and colors, completely the opposite of the females.
5. Pheasants have very long lifespans while in the wild.

Answer: False

While the lifespan of a pheasant may vary from species to species, for the most part, pheasants don't live too long, especially in the wild. Being that they're a game bird in some places, some types of pheasants are hunted by humans. Others that aren't used as game can still be vulnerable to predators.
6. What is the conservation status of most pheasants?

Answer: Least concern

While some pheasant species may be endangered or going down in numbers, most pheasant species are plentiful in the wild and are in no danger of extinction. While pheasants are in fact game birds in some places, they aren't even close to being in any danger of extinction.
7. In which part of the world did the pheasant originate?

Answer: Asia

Today, pheasants can be found all over the world. They've become a very popular bird with many species. However, they originally came from China and East Asia. There are still many pheasants in China today as well.
8. How do male pheasants interact with one another?

Answer: They fight frequently

Pheasants couldn't really be considered a dangerous bird, but the males tend to quarrel a lot among each other. These fights typically last for an average of 18 minutes at a time with multiple fights happening pretty frequently.
9. Where do pheasants typically nest?

Answer: On the ground around tall vegetation

Pheasants will usually choose to nest on the ground, but hidden somewhat away from predators. You'll usually find them surrounded by tall or semi-tall vegetation. A lot of the time, the nest will be in a natural ground depression or in a hollow dug out by the hen.
10. What does a pheasant's diet typically consist of?

Answer: Berries, insects and seeds

Pheasants are not very vicious hunters nor very large as an animal in general. They physically can't eat small animals and can't catch them either. Therefore, their diets mainly consist of berries, seeds, insects and other things of that nature.
Source: Author Moo5555

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us