Quiz about The Wolf Test
Quiz about The Wolf Test

The Wolf Test Trivia Quiz


Hello, and welcome to my wolf test. This test is all about wolves.

A multiple-choice quiz by TVMANIAC. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Canidae- Dog Family
  8. »
  9. Wolves

Author
TVMANIAC
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,867
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3578
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Most adult male wolves weigh about how many pounds? Hint

122-140
60-70
145-160
75-120

2. A wolf's biting capacity is how many pounds of pressure per square inch? Hint

1000
2500
2000
1500

3. How many miles do wolves travel each day to look for food? Hint

15-20
5-10
35-45
10-30

4. Wolves in the wild have an average life span of how many years? Hint

10-12
4-5
13-15
6-9

5. A wolf can see and smell a deer up to how far away? Hint

1 mile
1 quarter of a mile
1 half of a mile
1 and a half miles

6. How many pups are in an average litter? Hint

seven
five
six
four

7. In general a pack has about how many wolves? Hint

4-5
6-8
9-10
1-3

8. How many pounds of food does a wolf need per day to reproduce successfully? Hint

4
3
2
5

9. Wolves can travel in short bursts up to how many miles per hour while chasing prey? Hint

20
15
25
35

10. How many subspecies of gray wolf are there in North America? Hint

4
5
6
3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Most adult male wolves weigh about how many pounds?

Answer: 75-120

2. A wolf's biting capacity is how many pounds of pressure per square inch?

Answer: 1500

A wolf has 42 teeth.
3. How many miles do wolves travel each day to look for food?

Answer: 10-30

Wolves are hunters at heart and can eat as much as 20 pounds of food at a time.
4. Wolves in the wild have an average life span of how many years?

Answer: 6-9

They live 12-13 years in captivity.
5. A wolf can see and smell a deer up to how far away?

Answer: 1 mile

Wolves have excellent senses which are useful for hunting.
6. How many pups are in an average litter?

Answer: six

A pack usually has just one litter every spring.
7. In general a pack has about how many wolves?

Answer: 6-8

Some packs however can have as many as 20 wolves.
8. How many pounds of food does a wolf need per day to reproduce successfully?

Answer: 5

Each wolf can survive on two and a half pounds of food a day, but needs five pounds to reproduce.
9. Wolves can travel in short bursts up to how many miles per hour while chasing prey?

Answer: 35

They can travel long distances by trotting around 5 miles per hour.
10. How many subspecies of gray wolf are there in North America?

Answer: 5

Source: Author TVMANIAC

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Majestic Wolf Average
2. Wolves: Social Behavior Average
3. Baying At the Moon: Return to the Hunt Average
4. The Life Of Gray Wolves Average
5. Canis Lupus Tough
6. Baying at the Moon Tough
7. The Maned Wolf Tough
8. Wolves Very Difficult
9. Jackals Tough
10. Giving The Dog a Bone Average
11. Doggone it! You Brought the Whole Clade Over! Average
12. The Red Fox Tough

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us