FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Shah Rukh Khan
Quiz about All About Shah Rukh Khan

All About Shah Rukh Khan Trivia Quiz


I am a Shah Rukh Khan fan and I love getting to know stuff about him. If you love him as well, you'll love this quiz. I hope you have as much fun in playing this quiz as I had in creating it.

A multiple-choice quiz by ProfSnape. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L

Author
ProfSnape
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
930
Last 3 plays: Guest 103 (9/10), Guest 74 (2/10), Guest 110 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which was the first movie that Shah Rukh Khan signed (but was not released first)? Hint


Question 2 of 10
2. What year was Shahrukh Khan born in? Hint


Question 3 of 10
3. In Shahrukh's movie 'FAN', what were the two roles played by him? Hint


Question 4 of 10
4. A species of which flower has been named after Shahrukh Khan? Hint


Question 5 of 10
5. During the shooting of which song did Shah Rukh Khan almost fall down from near the top of a waterfall and have to be saved by co-star Kajol? Hint


Question 6 of 10
6. Shah Rukh Khan lends his voice to the Hindi-dubbed version of which of these English films? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following has Shahrukh Khan NOT received? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Shahrukh's mansion in Mumbai? Hint


Question 9 of 10
9. In which of these movies does Shahrukh Khan NOT play a negative role? Hint


Question 10 of 10
10. Which IPL cricket team is owned by Shahrukh Khan? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 103: 9/10
Jul 15 2024 : Guest 74: 2/10
Jul 12 2024 : Guest 110: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 153: 7/10
Jul 03 2024 : Guest 49: 9/10
Jun 28 2024 : bernie73: 0/10
Jun 25 2024 : Guest 49: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 157: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 152: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which was the first movie that Shah Rukh Khan signed (but was not released first)?

Answer: Dil Aashna Hai

Shah Rukh's actual debut film was 'Dil Aashna Hai' but for some reason, its release was delayed and 'Deewana' came to be known as the superstar's first film.
In 'Dil Aashna Hai', a girl finds out that the woman she thought to be her mom wasn't her real mother. She then sets out, along with her lover (Shah Rukh Khan) on a quest to find her real mother.
2. What year was Shahrukh Khan born in?

Answer: 1965

Shahrukh was born on 2nd November, 1965 in Delhi. He graduated from St. Columba's School and Hansraj College.
3. In Shahrukh's movie 'FAN', what were the two roles played by him?

Answer: Superstar Aryan & Fan Gaurav

In the movie 'FAN', actor Shah Rukh Khan had to play the role of a 25 year old fan, Gaurav Chandana and his favourite star, Aryan Khanna. The movies tells the story of Gaurav's obsession with Aryan, which later turns into hatred and he ends up becoming the biggest enemy of the star.
4. A species of which flower has been named after Shahrukh Khan?

Answer: Orchid

Shahrukh Khan was in Singapore for a concert where this honour was bestowed upon him, in the year 2004. Ascocenda Shah Rukh Khan is the name of the orchid named after him.
When asked how he felt, he said that he was glad that it was an orchid and not a mango or a watermelon!
5. During the shooting of which song did Shah Rukh Khan almost fall down from near the top of a waterfall and have to be saved by co-star Kajol?

Answer: Gerua

'Gerua' is a romantic song from the movie, 'Dilwale'. It stars Shahrukh Khan and Kajol and was shot on several picturesque locations, including icebergs, waterfalls and even an abandoned aeroplane in the middle of nowhere.
It was extremely fortunate for him that he was caught by Kajol or the incident could have ended in a terrible mishap. Shahrukh Khan has been injured before during the shooting of the film 'Happy New Year'.
6. Shah Rukh Khan lends his voice to the Hindi-dubbed version of which of these English films?

Answer: The Incredibles

In the Hindi version, 'Hum Hai Lajawab', the voice of the character of Bob is given by Shah Rukh Khan. You can also hear the voice of his son, Aryan Khan, lending his voice to Dash.
'The Incredibles' is a story about, as the name suggests, a family with superpowers. They use these powers to save the world from super-villains.
7. Which of the following has Shahrukh Khan NOT received?

Answer: Nobel prize for charity

Shahrukh Khan received an honourary black belt in taekwondo from the government of South Korea in 2009 and an honorary doctorate from the University of Edinburgh for his outstanding record of philanthropy, altruism and humanitarianism in 2015.
He received the Padma Shri, India's fourth highest civilian award, from the Government of India in 2005.
8. What is the name of Shahrukh's mansion in Mumbai?

Answer: Mannat

Shahrukh's home in Bandstand is named Mannat-Land's End. It is ranked as the third most expensive house in India. Its original name was Villa Vienna before being changed to Mannat.
Shahrukh is a devout follower of Islam and has a magnificent prayer room in his house.
He once said that even if he was broke, he'd never sell Mannat.
9. In which of these movies does Shahrukh Khan NOT play a negative role?

Answer: Baadshah

In 'Baadshah', Shahrukh Khan is seen saving the lives of a minister and a small girl. So that is definitely not a negative role!
In 'Baazigar', Shahrukh played the role of a psychopathic killer.
In 'Darr', he played the part of a lonely lover who turned into a dangerous stalker. This movie has been immortalised with the dialogue, "I love you, K-K-K-K-Kiran"!
In 'Anjaam' he turned into a violent stalker when the love of his life rejected him.
10. Which IPL cricket team is owned by Shahrukh Khan?

Answer: Kolkata Knight Riders

The Indian Premier League started in 2008, the same year, the team KKR was formed. It's owned by SRK with Juhi Chawla and Jay Mehta. KKR won the IPL championship in 2012 and 2014.
Source: Author ProfSnape

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us