FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bruce Forsyths Life and Career
Quiz about Bruce Forsyths Life and Career

Bruce Forsyth's Life and Career Quiz


One of the most versatile and long standing British entertainers, there isn't a lot Bruce can't do.

A multiple-choice quiz by satguru. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G
  8. »
  9. Bruce Forsyth

Author
satguru
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,910
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
288
- -
Question 1 of 10
1. Best known for his catchphrases, which one of these isn't a Brucie one? Hint


Question 2 of 10
2. Bruce Forsyth is the name he uses professionally, but which bit has been removed from his surname? Hint


Question 3 of 10
3. In 1991 he did the voiceover for a children's cartoon. What was the name of the bird in the title? Hint


Question 4 of 10
4. Besides entertainment, what game did Bruce frequently play in front of large audiences? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these is Bruce NOT known for? Hint


Question 6 of 10
6. One of Bruce's trademark catchphrases is: "You don't get anything for ______ . " Hint


Question 7 of 10
7. One of Bruce's trademark catchphrases is: "Let's see the scores on the ______ , dears." Hint


Question 8 of 10
8. Bruce released a single in 1968 which reached the UK top ten.


Question 9 of 10
9. What was Bruce's first professional job as a performer? Hint


Question 10 of 10
10. Although associated with London, where are his family's roots? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Best known for his catchphrases, which one of these isn't a Brucie one?

Answer: I heard that

"I'm in charge" was his earliest, when hosting Saturday Night at the Palladium. "Give us a twirl" was directed at Anthea Redfern, his assistant on "The Generation Game" which he hosted from 1971-7 and 1990-94, who also became his second wife, and "Here pussy pussy" was from an early Generation Game episode when the contestant said they had a deaf cat and he shouted out "Here pussy pussy!" Somehow he still managed to use it since.
2. Bruce Forsyth is the name he uses professionally, but which bit has been removed from his surname?

Answer: Johnson

He was born Bruce Joseph Forsyth-Johnson on 22nd February 1928.
3. In 1991 he did the voiceover for a children's cartoon. What was the name of the bird in the title?

Answer: Fiddley Foodle

The Fiddley Foodle Bird's full name is actually the Fiddley Foodle Bim Bam Boodle Oo-diddly Doodle Oodle Bird, as announced in each programme.
4. Besides entertainment, what game did Bruce frequently play in front of large audiences?

Answer: golf

Bruce has always liked playing golf, and was a regular, even beyond the age of 70, on the pro-celebrity circuit. He used to be famous for playing with his two other comedian friends, Kenny Lynch and Jimmy Tarbuck.
5. Which of these is Bruce NOT known for?

Answer: Artist

Though nowadays best known for his presenting, he began as a pianist/accordionist, singer and dancer, adding presenting and acting as part of his growing repertoire. His big personality and quick tongue made him an ideal presenter as he can think of a funny comment in seconds and as he said, likes to be in charge.
6. One of Bruce's trademark catchphrases is: "You don't get anything for ______ . "

Answer: a pair

Though only stating part of the rules, it became another catchphrase in Bruce's "Play your Cards Right" series (1980-87, 1994-99, 2002), if the player, after being asked the other catchphrase "Higher or lower?" pulled the same number card they lost out, and Bruce stated "You don't get anything for a pair".
7. One of Bruce's trademark catchphrases is: "Let's see the scores on the ______ , dears."

Answer: doors

"Let's see the scores on the doors, dears."
8. Bruce released a single in 1968 which reached the UK top ten.

Answer: False

In 1968 he released two singles, "Star" and "I'm Backing Britain" but neither did very well. He has released a number of other singles, including one named after one of his favourite catchphrases, called "Didn't He Do well", and an EP called "I'm In Charge". But none have done well in the charts and despite many attempts was never well known as a recording artist.
9. What was Bruce's first professional job as a performer?

Answer: Song, dance and accordion act

Billed at the age of 14 as "Boy Bruce, the mighty atom" he worked hard for many years touring the country until he was spotted working with fellow comedian Dickie Henderson and chosen to host "Sunday Night at the London Palladium" (1955-67 and 1972-3) in 1958, which he hosted for three years although his first appearance on TV was in 1939 on a talent show called "Come and Be Televised" on the BBC.
10. Although associated with London, where are his family's roots?

Answer: Scotland

The name should give it away, he is reputed to be a descendant of the Scottish botanist William Forsyth, but does talk about his origins in some interviews as Scottish despite being born and bred in North London.
Source: Author satguru

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us