FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nice to See You
Quiz about Nice to See You

Nice to See You Trivia Quiz


One of the most charismatic and well-loved TV performers in the UK, Bruce Forsyth's career began in 1939. See how much you know about him.

A multiple-choice quiz by Toeknee448. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G
  8. »
  9. Bruce Forsyth

Author
Toeknee448
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,361
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
284
- -
Question 1 of 10
1. Finish this catchphrase of Bruce Forsyth's: "Nice to see you. ____". Hint


Question 2 of 10
2. Bruce Forsyth was born with a double-barreled name. What was it? Hint


Question 3 of 10
3. Bruce Forsyth trained as a dancer after seeing which famous film star in action? Hint


Question 4 of 10
4. In October 2013, Bruce Forsyth missed one episode of "Strictly Come Dancing". What was the reason for this? Hint


Question 5 of 10
5. In what way did Bruce Forsyth make his TV debut? Hint


Question 6 of 10
6. Many of Bruce Forsyth's famous catchphrases started out in the quiz show "Play Your Cards Right". Which of these started elsewhere? Hint


Question 7 of 10
7. Bruce Forsyth has publicly been an avid supporter of which sport? Hint


Question 8 of 10
8. In which theatre did Bruce Forsyth get his first big break? (Hint: The name of the theatre is part of the name of the programme show.) Hint


Question 9 of 10
9. Bruce Forsyth married Wynelia Merced in 1983. They purchased a holiday home in the land of her birth. Where is that? Hint


Question 10 of 10
10. In 2013, Bruce Forsyth was included in the "Guinness Book of World Records". Which record was he awarded? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish this catchphrase of Bruce Forsyth's: "Nice to see you. ____".

Answer: To see you - nice

This is one of Bruce's oldest catchphrases. He shared it with studio audiences. The first part of the phrase was his, and the audience would answer with the second part. At first he would rehearse it with the audience, but then it appeared in a TV advert where another actor said it to him, and so the legend goes that is when it became popular among the general public.
2. Bruce Forsyth was born with a double-barreled name. What was it?

Answer: Forsyth-Johnson

He was born Bruce Joseph Forsyth-Johnson in London, England. After being awarded the CBE, he was called Sir Bruce Joseph Forsyth-Johnson CBE.
3. Bruce Forsyth trained as a dancer after seeing which famous film star in action?

Answer: Fred Astaire

Bruce learned how to dance in London's Tottenham and Brixton. He was 14-years-old when he first danced onstage in an act called "Boy Bruce, the Mighty Atom".
4. In October 2013, Bruce Forsyth missed one episode of "Strictly Come Dancing". What was the reason for this?

Answer: Flu

Previously Bruce had said that he worried that he would one day get the flu and have to miss a programme, letting everyone down. Sadly, it happened in October 2013!
5. In what way did Bruce Forsyth make his TV debut?

Answer: In a talent show

He started out in a talent show, although no one seems to be sure which one. The most popular opinion seems to be "Come and Be Televised" which was introduced by Jasmine Bligh and broadcast by the BBC from Radiolympia in 1939.
6. Many of Bruce Forsyth's famous catchphrases started out in the quiz show "Play Your Cards Right". Which of these started elsewhere?

Answer: "Alright my loves?"

"Alright my loves" came from "The Generation Game" in which couples were shown how to perform a task. After they had been shown the task, Bruce would ask them "Alright my loves?"
7. Bruce Forsyth has publicly been an avid supporter of which sport?

Answer: Golf

Bruce was so fond of golf that his home in Surrey was within the grounds of Wentworth Golf Club. Also, his holiday home in the Caribbean was close to a local course.
8. In which theatre did Bruce Forsyth get his first big break? (Hint: The name of the theatre is part of the name of the programme show.)

Answer: London Palladium

"Sunday Night at the London Palladium" was the first show Bruce hosted. He was originally booked for only two shows, but that grew into three years during which time he became the highest paid TV entertainer of the time.
9. Bruce Forsyth married Wynelia Merced in 1983. They purchased a holiday home in the land of her birth. Where is that?

Answer: Puerto Rico

Puerto Rico is an island in the Caribbean. Their holiday home is on the north side of the island beside the sixth hole of a golf course. Bruce says he paced out the distance and learned that the house was just 25 yards from the fairway.
10. In 2013, Bruce Forsyth was included in the "Guinness Book of World Records". Which record was he awarded?

Answer: The longest TV career

Betty White held the title first. Bruce Forsyth overtook her in 2013 after his appearances on "Strictly Come Dancing".
Source: Author Toeknee448

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us