FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bruce Forsyth  Didnt He Do Well
Quiz about Bruce Forsyth  Didnt He Do Well

Bruce Forsyth - Didn't He Do Well? Quiz


King of the catchphrase and all-round entertainer, Sir Bruce Forsyth long reigned over the weekend TV schedules.

A multiple-choice quiz by dellastreet. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G
  8. »
  9. Bruce Forsyth

Author
dellastreet
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
201
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Bruce Forsyth was born in 1928 - in which city? Hint


Question 2 of 10
2. Sir Bruce's television career was notable for its longevity. In which decade did he make his first TV appearance? Hint


Question 3 of 10
3. Forsyth's big break came in 1958, when he became the presenter of which hit variety show? Hint


Question 4 of 10
4. Forsyth and his second wife worked together on 1970's hit show "The Generation Game". Who was she? Hint


Question 5 of 10
5. Bruce Forsyth made occasional appearances on the silver screen. In which 1971 Disney movie did he play a wartime spiv? Hint


Question 6 of 10
6. Bruce Forsyth hosted a number of television game shows. In which one of them could contestants win a Brucie Bonus? Hint


Question 7 of 10
7. Sir Bruce and his third wife, Wilnelia Merced, celebrated their silver wedding anniversary in 2008. A former Miss World, Wilnelia had qualified for the contest by winning which title? Hint


Question 8 of 10
8. In 2004 Bruce Forsyth presented a pro-celebrity dance competition for the BBC. Originally conceived as a one-off fundraiser for the charity Sport Relief, this show became a worldwide phenomenon. What was its British name? Hint


Question 9 of 10
9. Brucie's one foray into situation comedy came when he played the title role in ITV series "Slinger's Day". The manager of stunningly incompetent staff, in which environment did Cecil Slinger work? Hint


Question 10 of 10
10. In 2010 Bruce took part in BBC programme "Who Do You Think You Are?", tracing the steps of his errant great-grandfather, Joseph Forsyth-Johnson, who abandoned his family for a new life in America, followed a longstanding family calling. What was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 25 2024 : Guest 109: 5/10
Apr 12 2024 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bruce Forsyth was born in 1928 - in which city?

Answer: London

Bruce Joseph Forsyth-Johnson was born in Edmonton in north London. He entered show business aged 14 under the name Boy Bruce, the Mighty Atom.
2. Sir Bruce's television career was notable for its longevity. In which decade did he make his first TV appearance?

Answer: 1930s

As a boy, Bruce Forsyth sang and danced on a BBC talent show, possibly called "Come And Be Televised", broadcast in 1939 from Radiolympia. In 2012 he was recognised by "Guinness World Records" as having the longest television career of any male entertainer.
3. Forsyth's big break came in 1958, when he became the presenter of which hit variety show?

Answer: Sunday Night at the London Palladium

Notable for its star guests, "Sunday Night at the London Palladium" included a segment called "Beat the Clock" in which couples drawn from the audience competed against each other in a series of games. The show made Bruce Forsyth famous, along with his first catchphrase "I'm in charge".
4. Forsyth and his second wife worked together on 1970's hit show "The Generation Game". Who was she?

Answer: Anthea Redfern

Forsyth was married to his first wife, Penny Calvert, by whom he had three daughters, from 1953 to 1973. He and Anthea Redfern were married from 1973 to 1979 and had two daughters. A former beauty queen and Playboy Bunny, Anthea had met Bruce at a Miss Lovely Legs competition before winning the job of co-hosting "The Generation Game".
5. Bruce Forsyth made occasional appearances on the silver screen. In which 1971 Disney movie did he play a wartime spiv?

Answer: Bedknobs and Broomsticks

Set at the time of the Battle of Britain, "Bedknobs and Broomsticks" was the story of three evacuated London children, a trainee witch and their search for a spell to save the country from Nazi invasion. Bruce Forsyth played Swinburne, henchman of the Bookman, who was also seeking the spell.
6. Bruce Forsyth hosted a number of television game shows. In which one of them could contestants win a Brucie Bonus?

Answer: Play Your Cards Right

"Play Your Cards Right" was based on the American TV show "Card Sharks". The Brucie Bonus went to the competing couple who won each of the two games played in the first half of the show.
7. Sir Bruce and his third wife, Wilnelia Merced, celebrated their silver wedding anniversary in 2008. A former Miss World, Wilnelia had qualified for the contest by winning which title?

Answer: Miss Puerto Rico

Wilnelia Merced won the Miss World title in 1975. She and Bruce Forsyth were both judges of the 1980 Miss World competition. They married in 1983 and had a son together.
8. In 2004 Bruce Forsyth presented a pro-celebrity dance competition for the BBC. Originally conceived as a one-off fundraiser for the charity Sport Relief, this show became a worldwide phenomenon. What was its British name?

Answer: Strictly Come Dancing

Bruce continued as main presenter of "Strictly", an ideal showcase for his dancing background and his skill at controlling live events, until 2013, returning for later Christmas and charity specials. Known as "Dancing With The Stars" in the USA, the format was sold to over forty countries, becoming one of the most successful TV shows ever.
9. Brucie's one foray into situation comedy came when he played the title role in ITV series "Slinger's Day". The manager of stunningly incompetent staff, in which environment did Cecil Slinger work?

Answer: Supermarket

"Slinger's Day" ran for two series in 1986 and 1987. It followed on from "Tripper's Day", a programme starring Leonard Rossiter, who had died before it was broadcast.
10. In 2010 Bruce took part in BBC programme "Who Do You Think You Are?", tracing the steps of his errant great-grandfather, Joseph Forsyth-Johnson, who abandoned his family for a new life in America, followed a longstanding family calling. What was it?

Answer: Landscape Gardener

Joseph Forsyth-Johnson, former curator of the Royal Botanic Gardens in Belfast, went to America in 1885. He was employed as superintendent of horticulture for Prospect Park in Brooklyn before working in Atlanta and in Charlotte, North Carolina. His own great-grandfather, William Forsyth, was a founder member of the Royal Horticultural Society and gave his name to the plant genus Forsythia.
Source: Author dellastreet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us