FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Finding Mr Right
Quiz about Finding Mr Right

Finding Mr. Right Trivia Quiz


Many celebrities have been married many times, but can you identify these leading ladies who found Mr. Right the first time?

A multiple-choice quiz by geowhiz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Movie Stars Mixed
  8. »
  9. Leading Ladies

Author
geowhiz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,219
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
772
Last 3 plays: Guest 76 (8/10), DeepHistory (9/10), bopeep (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This Tennessee celebrity is probably better known as a country music singer than an actress, but she became known as an actress after her role in "9 to 5." Who married Carl Thomas Dean, an asphalt paver, in 1966? Hint


Question 2 of 10
2. This actress is undoubtedly one of the greatest actresses of the late 20th century. She made her stage debut in 1971, and later received a Tony Award for a different play. She is one of the few actresses or actors to have received more than two Academy Awards. Although she lived with actor John Cazale for three years before his death, she has been married to sculptor Don Gummer for more than 30 years. Who is this leading lady? Hint


Question 3 of 10
3. We all know that the actress Grace Kelly married Prince Ranier III of Monaco, in one of the biggest media festivities of the 20th century. The Prince was the only husband Grace Kelly ever had. What you may not know is that she received 142 stately titles. Which of these was NOT a title that she received? Hint


Question 4 of 10
4. This Italian actress and child beauty is best known to English speaking audiences for her work in "Houseboat" and "Grumpier Old Men". She received an Academy Award as well as six Donatello Awards, the Italian equivalent of the Academy Award. She married her longtime husband, Carlo Ponti, twice due to legal issues. Who is she? Hint


Question 5 of 10
5. This famous British actress married late in her life, although she lived with Liam Neeson before her marriage. She married Taylor Hackford in 1997, after meeting on the set of "White Nights" Who is this Academy Award-winning actress of "The Queen" and "Calendar Girls"? Hint


Question 6 of 10
6. Anne Meara is probably most famous for her being one half of the comedy team of her and her husband, Jerry. She appeared on television and stage throughout her life, before her death. Her only marriage to her husband Jerry, resulted in two children, Amy and Ben. Do you know the last name of this famous family? Hint


Question 7 of 10
7. Jamie Lee Curtis of "Trading Places" and "True Lies" fame is known as the Queen of Scream. She married actor Christopher Guest in 1984, whom she first saw in a photo in "Rolling Stone" magazine. Although she is American, what honor did she receive upon her marriage to Guest? Hint


Question 8 of 10
8. This Academy Award winner and three-time Golden Globe winner's most famous role was as Carrie in the film adaption of Stephen King's novel of the same name. She won her Academy Award for "Coal Miner's Daughter". Who is this actress, who married Jack Fisk in 1974 and has managed to keep her personal life away from the tabloids, maybe partly because of her steady marriage? Hint


Question 9 of 10
9. This actress is most famous for her role on the soap opera "St. Elsewhere", in which she starred opposite her husband William Daniels. They became only the second couple to win Emmy awards on the same night. Who is this actress of "Ghosts of Mississippi" and many appearances in different TV episodes? Hint


Question 10 of 10
10. This actress of "The Forty Year Old Virgin" and "Hunger Games" fame, married someone whom she met on her first day of college at UPenn. That husband, Max Handelman, is a sportswriter, and they had children together by using a surrogate. Can you name this actress of "Zach and Miri"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 76: 8/10
Jul 12 2024 : DeepHistory: 9/10
Jul 03 2024 : bopeep: 8/10
Jul 02 2024 : toddruby96: 8/10
Jun 22 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 65: 8/10
Jun 18 2024 : BZNMJ3: 6/10
Jun 17 2024 : pughmv: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Tennessee celebrity is probably better known as a country music singer than an actress, but she became known as an actress after her role in "9 to 5." Who married Carl Thomas Dean, an asphalt paver, in 1966?

Answer: Dolly Parton

Dolly Parton has been married for over 50 years to the same man, and although she does not use the last name Dean professionally, it is her legal last name. Dean owned an asphalt pavement in Nashville, rarely accompanies Dolly Parton on tours, and stays mainly out of the public eye.

They have no children. Dolly Parton has said about the marriage "We're really proud of our marriage. It's the first for both of us. And the last."
2. This actress is undoubtedly one of the greatest actresses of the late 20th century. She made her stage debut in 1971, and later received a Tony Award for a different play. She is one of the few actresses or actors to have received more than two Academy Awards. Although she lived with actor John Cazale for three years before his death, she has been married to sculptor Don Gummer for more than 30 years. Who is this leading lady?

Answer: Meryl Streep

Although she lived with John Cazale for a few years before he died of cancer, she married Don Gummer 6 months after Cazale's death. They have four children together.
3. We all know that the actress Grace Kelly married Prince Ranier III of Monaco, in one of the biggest media festivities of the 20th century. The Prince was the only husband Grace Kelly ever had. What you may not know is that she received 142 stately titles. Which of these was NOT a title that she received?

Answer: Countess of Saarland

Grace Kelly married very young and had to give up her promising acting career to live full time in Monaco. She had previously played a princess in a few movies, and lived out every little girls dream, to be a real life princess. She sadly died before her husband, after having a stroke while driving, and Prince Ranier III never remarried.
4. This Italian actress and child beauty is best known to English speaking audiences for her work in "Houseboat" and "Grumpier Old Men". She received an Academy Award as well as six Donatello Awards, the Italian equivalent of the Academy Award. She married her longtime husband, Carlo Ponti, twice due to legal issues. Who is she?

Answer: Sophia Loren

Sophia Loren married the same man twice. She married Carlo Ponti after an affair with Humphrey Bogart, but their marriage was annulled in 1962 because his previous divorce was not recognized by the Italian government and they wanted to avoid bigamy charges. The annulled the marriage and remarried in France.
5. This famous British actress married late in her life, although she lived with Liam Neeson before her marriage. She married Taylor Hackford in 1997, after meeting on the set of "White Nights" Who is this Academy Award-winning actress of "The Queen" and "Calendar Girls"?

Answer: Helen Mirren

She married when she was 52 years old and, because of her age and self-described lack of maternal instincts, she has no children. Mirren started out in theater, just as many great actors and actresses have, and won many awards, including a Tony for her on-stage prowess.
6. Anne Meara is probably most famous for her being one half of the comedy team of her and her husband, Jerry. She appeared on television and stage throughout her life, before her death. Her only marriage to her husband Jerry, resulted in two children, Amy and Ben. Do you know the last name of this famous family?

Answer: Stiller

The Stillers had a long marriage and the family even appeared sometimes together in films, such as "Zoolander". Anne Meara was even an extra in the film. She passed away in early 2015.
7. Jamie Lee Curtis of "Trading Places" and "True Lies" fame is known as the Queen of Scream. She married actor Christopher Guest in 1984, whom she first saw in a photo in "Rolling Stone" magazine. Although she is American, what honor did she receive upon her marriage to Guest?

Answer: The Right Honourable Lady Haden-Guest

Christopher Haden-Guest holds a peerage title as the 5th Baron Haden-Guest, and upon their marriage Jamie Lee Curtis assumed the title of Lady Haden-Guest. They have two children together, but as they are both adopted they are not able to inherit the title, and it will most likely pass to the brother of Christopher. Jamie Lee Curtis has won a BAFTA and a Golden Globe.
8. This Academy Award winner and three-time Golden Globe winner's most famous role was as Carrie in the film adaption of Stephen King's novel of the same name. She won her Academy Award for "Coal Miner's Daughter". Who is this actress, who married Jack Fisk in 1974 and has managed to keep her personal life away from the tabloids, maybe partly because of her steady marriage?

Answer: Sissy Spacek

Sissy Spacek's breakout role was as Carrie, for which she earned an Academy Award nomination, but did not win. Sissy and Jack have two daughters together, Schuyler and Madison, and Schuyler Fisk has gone on to be an actress and singer, perhaps inheriting some of her parents' talent.
9. This actress is most famous for her role on the soap opera "St. Elsewhere", in which she starred opposite her husband William Daniels. They became only the second couple to win Emmy awards on the same night. Who is this actress of "Ghosts of Mississippi" and many appearances in different TV episodes?

Answer: Bonnie Bartlett

Bonnie Bartlett did most of her acting in soap operas, appearing in "Love of Life" before her role in "St. Elsewhere". She also starred with her real life husband in "Boy Meets World". They had a child together, but he died shortly after birth. They later adopted two children.
10. This actress of "The Forty Year Old Virgin" and "Hunger Games" fame, married someone whom she met on her first day of college at UPenn. That husband, Max Handelman, is a sportswriter, and they had children together by using a surrogate. Can you name this actress of "Zach and Miri"?

Answer: Elizabeth Banks

Elizabeth Banks met her husband on their first day of class. At their wedding, their vows were read from letters they had written each other during their first years of dating.
Source: Author geowhiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us