FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Crawford Dietrich Shearer or Garbo
Quiz about Crawford Dietrich Shearer or Garbo

Crawford, Dietrich, Shearer or Garbo? Quiz


Joan Crawford, Marlene Dietrich, Norma Shearer and Greta Garbo were arguably the most glamorous and powerful women in Hollywood's golden age. Let's find out how well you know them!

A multiple-choice quiz by ninotchka. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Movie Stars Mixed
  8. »
  9. Leading Ladies

Author
ninotchka
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,943
Updated
Sep 08 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1317
Last 3 plays: krajack99 (9/10), Guest 172 (7/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Whose photograph was found among Anne Frank's collection of pictures on the wall of her room in the house in which her family hid from the Nazis? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the last to make the transition from silent films to "talkies"? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these movie divas was the only one NOT to be under contract at MGM? Hint


Question 4 of 10
4. Who said "I am, at heart, a gentleman?" Hint


Question 5 of 10
5. Who coined the phrase "If you want to see the girl next door, go next door?" Hint


Question 6 of 10
6. Which of these divas is the only one never to have played the role of a queen on film? Hint


Question 7 of 10
7. Who "discovered" actress Janet Leigh in 1946? Hint


Question 8 of 10
8. Which star was once cited by the 'Guinness Book of World Records' as the most beautiful woman in the world? Hint


Question 9 of 10
9. Which diva was awarded the 'Medal of Freedom' by the US War Department? Hint


Question 10 of 10
10. In 1938, 'The Hollywood Reporter' published an article in which many well-known stars were labeled as "box-office poison". Which of these divas escaped this label? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : krajack99: 9/10
Jun 23 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 20 2024 : Guest 65: 4/10
Jun 04 2024 : Guest 98: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whose photograph was found among Anne Frank's collection of pictures on the wall of her room in the house in which her family hid from the Nazis?

Answer: Norma Shearer

An entry in Anne Frank's diary, July 11, 1942 states, "Up to now our bedroom, with its blank walls, was very bare. Thanks to father, who brought my entire post-card and movie star collection here beforehand -- and to a brush and a pot of glue, I was able to plaster the wall with pictures." Norma Shearer was among these.
2. Who was the last to make the transition from silent films to "talkies"?

Answer: Greta Garbo

Her first (and famous) speaking line was, "Gimme a viskey with ginger ale on the side and don't be stingy, baby." The film was "Anna Christie", 1930. The film was also made in German in the same year.
3. Which of these movie divas was the only one NOT to be under contract at MGM?

Answer: Marlene Dietrich

Dietrich was often called "Paramount Studio's' answer to Greta Garbo".
4. Who said "I am, at heart, a gentleman?"

Answer: Marlene Dietrich

Perhaps that is why she felt more comfortable in men's clothes.
5. Who coined the phrase "If you want to see the girl next door, go next door?"

Answer: Joan Crawford

This line is so well-liked that it was written into the script of the TV movie, "Life With Judy Garland: Me and My Shadows" (2001), leading many contemporary film watchers to incorrectly believe that it was Judy Garland who first spoke those words.
6. Which of these divas is the only one never to have played the role of a queen on film?

Answer: Joan Crawford

Dietrich played Catherine the Great in "The Scarlett Empress" in 1934, Shearer played "Marie Antoinette" in 1938, and Garbo played "Queen Christina" of Sweden in 1933.
7. Who "discovered" actress Janet Leigh in 1946?

Answer: Norma Shearer

By 1946, Norma had already retired from film, but was still a huge influence in Hollywood. The story goes that Norma was vacationing at a ski lodge owned by Janet's father, where she noticed Janet's photograph. She was so impressed by her beauty that she immediately set the ball in motion to make her a star.
8. Which star was once cited by the 'Guinness Book of World Records' as the most beautiful woman in the world?

Answer: Greta Garbo

Garbo is still widely regarded as being one of the rare "perfect beauties" of all time.
9. Which diva was awarded the 'Medal of Freedom' by the US War Department?

Answer: Marlene Dietrich

Although born German, Dietrich's stand against Naziism was very strong. She risked her safety to tour the war front to entertain the troops during the war. In addition to the American "Medal of Freedom", the French ordained her "Knight and Officer of the Legion d'Honeur".
10. In 1938, 'The Hollywood Reporter' published an article in which many well-known stars were labeled as "box-office poison". Which of these divas escaped this label?

Answer: Norma Shearer

In addition to Crawford, Dietrich, and Garbo, other big names in the industry were branded box office poison, including Katherine Hepburn!
Source: Author ninotchka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ballykissangel before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us