FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about George Burns
Quiz about George Burns

George Burns Trivia Quiz


Test your knowledge of this great entertainer.

A multiple-choice quiz by TheCheeseKing. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,173
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1374
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), Guest 99 (5/10), Guest 69 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was George Burns' wife until her death in 1964? Hint


Question 2 of 10
2. How many books did George write? Hint


Question 3 of 10
3. Which is not a name of a book by George Burns? Hint


Question 4 of 10
4. Who was George Burns' best friend (George gave the eulogy at his funeral)? Hint


Question 5 of 10
5. How old did George claim to be when he started in show business? Hint


Question 6 of 10
6. What year was George Burns born? Hint


Question 7 of 10
7. How many children did George Burns have? Hint


Question 8 of 10
8. George Burns and Gracie Allen adopted both of their children?


Question 9 of 10
9. George Burns real name was ___________ ? Hint


Question 10 of 10
10. George was one of how many children? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 136: 5/10
Apr 28 2024 : Guest 99: 5/10
Apr 15 2024 : Guest 69: 7/10
Apr 14 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 27 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 25 2024 : Guest 198: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was George Burns' wife until her death in 1964?

Answer: Gracie Allen

Gracie and George were married for 38 years when she died of a heart attack on August 27, 1964. George never remarried.
2. How many books did George write?

Answer: 10

He wrote his first in 1954 and his last in 1996.
3. Which is not a name of a book by George Burns?

Answer: Gracie and Me

Other books by George Burns: "I Love Her, That's Why!"., "All My Best Friends", "100 Years, 100 Stories", "How To Live To Be 100-or more!", "The Third Time Around", "Dr. Burns' Prescription for Happiness", "Wisdom of the 90s".
4. Who was George Burns' best friend (George gave the eulogy at his funeral)?

Answer: Jack Benny

George gave his eulogy, but broke down partway through. Bob Hope finished it.
5. How old did George claim to be when he started in show business?

Answer: 7

He sang in the Peewee Quartet.
6. What year was George Burns born?

Answer: 1896

He died in 1996 at the age of 100.
7. How many children did George Burns have?

Answer: 2

Their names were Ronnie and Sandra.
8. George Burns and Gracie Allen adopted both of their children?

Answer: True

Gracie could not have kids because of a heart condition.
9. George Burns real name was ___________ ?

Answer: Nathan Birnbaum

Gracie called him Nattie and he called her Googie.
10. George was one of how many children?

Answer: 12

He outlived all his brothers and sisters.
Source: Author TheCheeseKing

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us