Quiz about Whos In A name Part 1
Quiz about Whos In A name Part 1

Who's In A name? Part 1 Trivia Quiz


Can you choose the correct celebrity from the origin of their name and the clues given? I'll bet you can't get them all.

A multiple-choice quiz by vendome. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Birth and Stage Name

Author
vendome
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
5,052
Updated
Dec 06 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3065
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This celebrity sings like a - well, he sings - and gives his songs a lot of heart. He's also a painter, and uses a different name that reveals his Italian ancestry when he signs his paintings. His 'singing name' means 'blessed'. By the way, his painting name is his real name. Who is he? Hint

Perry Como
Eddie Fisher
Tony Bennett
Andy Williams

2. This star's name means 'enclosure or settlement'. His life's been anything but. He's done Broadway and movies and most of his leading ladies. He's lived in a dream world because of his addictions. Who is he? Hint

John Houseman
Michael Caine
Richard Burton
Laurence Olivier

3. This 'celebrity' politician hopes the meaning of his name remains a deep, dark secret; I just may tip off the press, 'cause he's not one of my favorites. The meaning: 'gruesomeness in vivid detail'. OK, what's his name? Hint

George W. Bush
Al Gore
Newt Gingrich
Dan Quayle

4. Shall we talk about this British actress' accomplishments? They are prodigious. As is the meaning of her name: 'the man who lived by the area of wet ground that was covered by bushy growth.' Wow! Any ideas? Hint

Joan Collins
Deborah Kerr
Vanessa Redgrave
Merle Oberon

5. This funny man's name comes from the English place name for 'farm.' His appearance in an early TV series set a first, and he's made several movies. What's his name? Hint

Bill Cosby
Mel Brooks
Jackie Gleason
Sid Caesar

6. This guy's name is Germanic in origin, and means 'gift of the brave or hardy', and also can be traced to Old French, meaning, 'chubby-cheeked.' Cute, huh? Not really. He's been caught with his pants down, so to speak, and has been fodder for the tabloids. Just goes to show ya...what's in a name? Hint

Frank Gifford
Mike Tyson
Marv Albert
Hugh Grant

7. Boy, you better not monkey around with this actress whose name comes from the English for 'tall, big person;' she'll put you right in your place. Once considered just a pretty face, she's developed into quite a good, and award winnning, dramatic actress. Who is she? Hint

Jessica Lange
Farrah Fawcett
Raquel Welch
Ann-Margret

8. This guy's got it all, he's top of the list in looks, talent, income, popularity. His name is Germanic in origin, and means, 'curly hair', tho I'm sure he'd prefer the French root, 'bold and fierce.' He's had one mega hit after another. Who is he? Hint

Ben Affleck
Rob Lowe
Tom Cruise
Matt Damon

9. This funny female half of a famous comedy team, whose name is Scottish and means 'fair or handsome', was originally trained as a dancer. Adored by fans, her TV series is considered a classic. Who is she? Hint

Lucille Ball
Gracie Allen
Harriet Nelson
Vivian Vance

10. This actress' name comes from Old English and means, 'one who lives on the road to the hill.' Her breakthrough role was in a 1967 gangster movie. Can you name the actress? Hint

Faye Dunaway
Stephanie Powers
Meryl Streep
Raquel Welch


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This celebrity sings like a - well, he sings - and gives his songs a lot of heart. He's also a painter, and uses a different name that reveals his Italian ancestry when he signs his paintings. His 'singing name' means 'blessed'. By the way, his painting name is his real name. Who is he?

Answer: Tony Bennett

The guy with lots of heart (get it? Like in 'San Francisco'?) signs his paintings 'Benedetto', his birth name.
2. This star's name means 'enclosure or settlement'. His life's been anything but. He's done Broadway and movies and most of his leading ladies. He's lived in a dream world because of his addictions. Who is he?

Answer: Richard Burton

How could you be enclosed or settled when married to Elizabeth Taylor? Richard Burton's dream world started with 'Camelot' and ended in a bottle.
3. This 'celebrity' politician hopes the meaning of his name remains a deep, dark {secret;} I just may tip off the press, 'cause he's not one of my favorites. The meaning: 'gruesomeness in vivid detail'. OK, what's his name?

Answer: Al Gore

Zzzzz. Zzzzz. Oh...the answer. You woke me up. Yep, Al Gore's the gruesome one. I wonder if his wife, Tipper (or Tip to her confidantes) would agree?
4. Shall we talk about this British actress' accomplishments? They are prodigious. As is the meaning of her name: 'the man who lived by the area of wet ground that was covered by bushy growth.' Wow! Any ideas?

Answer: Deborah Kerr

Debbie made some of my favorite films, especially 'The King and I.' Who could forget the great 'Shall we dance?' And 'An Affair to Remember?' And 'Tea and Sympathy.' And, Aw shucks, I better get on with things!
5. This funny man's name comes from the English place name for 'farm.' His appearance in an early TV series set a first, and he's made several movies. What's his name?

Answer: Bill Cosby

It seems that, every time you turn on the TV, there's Bill Cosby selling something, guest appearing on a talk show, or cavorting in a series re-run. He was the first black actor to appear as a regular in a TV series many decades ago, when he co-starred with Robert Culp in 'I Spy.'
6. This guy's name is Germanic in origin, and means 'gift of the brave or hardy', and also can be traced to Old French, meaning, 'chubby-cheeked.' Cute, huh? Not really. He's been caught with his pants down, so to speak, and has been fodder for the tabloids. Just goes to show ya...what's in a name?

Answer: Frank Gifford

Unless, of course, his chubby cheeks were caused by a couple of good slaps from Kathie Lee, his 'Regis and Kathie Lee' starring wife. Frank Gifford retired from sports several years {ago;} his recent career of infidelity has taken up most of his free time.
7. Boy, you better not monkey around with this actress whose name comes from the English for 'tall, big {person;'} she'll put you right in your place. Once considered just a pretty face, she's developed into quite a good, and award winnning, dramatic actress. Who is she?

Answer: Jessica Lange

Her debut as the big monkey's love interest in the King Kong remake has led Jessica Lange down a bright career path.
8. This guy's got it all, he's top of the list in looks, talent, income, popularity. His name is Germanic in origin, and means, 'curly hair', tho I'm sure he'd prefer the French root, 'bold and fierce.' He's had one mega hit after another. Who is he?

Answer: Tom Cruise

It's unfair that so much has been piled into one mortal! But handsome, talented Tom Cruise remains tops not only in guns, but also in his roles in films.
9. This funny female half of a famous comedy team, whose name is Scottish and means 'fair or handsome', was originally trained as a dancer. Adored by fans, her TV series is considered a classic. Who is she?

Answer: Gracie Allen

Gracie Allen's brand of innocent naivete endeared her to her fans. Trained as an Irish dancer, she teamed up with George Burns in vaudeville and, when attempting a comedy act, they proved to be dismal failures. Why? Because George kept the funny lines for himself. On the advice of a friend, he became Gracie's straight man, and became an instant hit.
10. This actress' name comes from Old English and means, 'one who lives on the road to the hill.' Her breakthrough role was in a 1967 gangster movie. Can you name the actress?

Answer: Faye Dunaway

She played Bonnie Parker opposite Warren Beatty's Clyde Barrow. She had only had small TV roles until she starred in this movie.
Source: Author vendome

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 01 2023 : sally0malley: 4/10
Dec 14 2022 : Hayes1953: 7/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us