FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Youd Do it for Randolph Scott
Quiz about Youd Do it for Randolph Scott

You'd Do it for Randolph Scott! Quiz


This is a FunTrivia Author's Challenge. Quiz titles are suggested and anyone who wants to write a quiz from that title may do it. I saw this and decided I didn't know enough about this film star. Let's see if you do.

A multiple-choice quiz by maskman22. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S

Author
maskman22
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,538
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
405
Question 1 of 10
1. What film is the title of this quiz "You'd do it for Randolph Scott" taken from? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Randolph Scott born? Hint


Question 3 of 10
3. Which branch of the US Armed Forces did Randolph Scott serve in during World War One? Hint


Question 4 of 10
4. Scott began his acting career after returning from World War One. What was the first film he was in? Hint


Question 5 of 10
5. What film did Randolph Scott star in with Shirley Temple? Hint


Question 6 of 10
6. Usually playing the good guy, in which 1942 movie, also starring Marlene Dietrich and John Wayne, did he play the heavy? Hint


Question 7 of 10
7. What was Randolph Scott's final film? Hint


Question 8 of 10
8. What major male Hollywood STAR did Randolph Scott live with and supposedly have a relationship with? Hint


Question 9 of 10
9. What musical group recorded "Whatever Happened to Randolph Scott?"? Hint


Question 10 of 10
10. Randolph Scott, Marlene Dietrich and John Wayne were so successful in "The Spoilers" that they made another movie together. What was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : pennie1478: 2/10
May 16 2024 : Guest 86: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What film is the title of this quiz "You'd do it for Randolph Scott" taken from?

Answer: Blazing Saddles

The quote is from the movie "Blazing Saddles" (1974). Sheriff Bart is attempting to convince the citizens of Rock Ridge to help him clean up the town. The citizens were reluctant. He reminded them, "You would do it for Randolph Scott". They then all stand, put their hands over their hearts and repeat adoringly "Randolph Scott", which is then repeated by off-screen voices.

Sheriff Bart was played by Cleavon Little. The film also stars Mel Brooks, Harvey Korman, Madeline Kahn and Gene Wilder. It was directed by Mel Brooks.
2. Where was Randolph Scott born?

Answer: Orange County , Virginia

Randolph Scott (January 23, 1898 to March 2, 1987) was born in Orange County, Virginia. Orange County is in the north-central Piedmont region of the state. He was born to a wealthy family and attended private schools. He was an exceptional athlete and swam as well as playing football and baseball. He was also an avid horseback rider.
3. Which branch of the US Armed Forces did Randolph Scott serve in during World War One?

Answer: Army

At age 19, Scott joined the Army. He served in France as an artillery observer with the 2nd Trench Mortar Battalion, 19th Field Artillery. His experience gained with weaponry helped him in his war movies.
4. Scott began his acting career after returning from World War One. What was the first film he was in?

Answer: Sharp Shooters

After the war Randolph went to Georgia Tech and then to the University of North Carolina. He wanted to be a football player, but was unable to play due to a back injury. He went to work as an accountant for the textile manufacturer his father worked for. His father knew Howard Hughes and arranged an introduction. Hughes arranged for Scott's first movie role in "Sharp Shooters" (1928). He also appeared in "Weary River"(1929), "The Virginian" (1929) and "Hot Saturday" (1932). His early roles were mostly bit parts.
5. What film did Randolph Scott star in with Shirley Temple?

Answer: Rebecca of Sunnybrook Farm

Scott played Tony Kent in 1938's "Rebecca of Sunnybrook Farm". Shirley Temple starred along with William Demarest, Gloria Stuart, Bill 'Bojangles' Robinson, Jack Haley and Slim Summerville. The movie tells the story of an orphan (Temple) after winning a radio audition to represent a breakfast cereal. Scott does not sing in the film.
6. Usually playing the good guy, in which 1942 movie, also starring Marlene Dietrich and John Wayne, did he play the heavy?

Answer: The Spoilers

"The Spoilers" was a story of the Alaskan gold rush. Scott played the evil bad guy, 'Alexander McNamara'. The film climaxed with Wayne and Scott in a memorable fistfight.
7. What was Randolph Scott's final film?

Answer: Ride the High Country

Scott's last film appearance was in the 1962 'classic' "Ride the High Country". "Ride the High Country" co-starred Joel McCrea, Mariette Hartley and Edgar Buchanan. The movie was directed by Sam Peckinpah.
8. What major male Hollywood STAR did Randolph Scott live with and supposedly have a relationship with?

Answer: Cary Grant

Randolph met Grant while filming "Hot Saturday" not long after this they began sharing a beach house in Malibu, California. In a biography by Robert Nott, it is stated; "They lived together on and off for about ten years, because they were friends and wanted to save on living expenses (they were both considered to be notorious tightwads)." It was rumored, but not proven that the two actors were romantically involved. Scott was married twice and linked romantically to actresses Lupe Velez, Claire Trevor and Dorothy Lamour.
9. What musical group recorded "Whatever Happened to Randolph Scott?"?

Answer: Statler Brothers

Scott is subject of the song which is about the fading popularity of the movie Western.

"Whatever happened to Randolph Scott,
Ridin' the Trail alone?
Whatever happened to Gene and Tex
And Roy and Rex the Durango Kid?
Oh, whatever happened to Randolph Scott,
His horse plain as could be?
Whatever happened to Randolph Scott
Has happened to the best of me."
10. Randolph Scott, Marlene Dietrich and John Wayne were so successful in "The Spoilers" that they made another movie together. What was it?

Answer: Pittsburgh

They worked so well together that Universal studios used them again in 1942's "Pittsburgh". Also appearing in the movie was Shemp Howard, later to be in the Three Stooges, in a dramatic role. The other movies starred Randolph Scott, but not the other two stars.

Scott invested his film salaries quite well when he died his estate was reported to have been worth a reputed $100 million. He died of heart and lung ailments in Beverly Hills, California. He is buried in Elmwood Cemetery in Charlotte, North Carolina.
Source: Author maskman22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us