FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Hats Off To You
Quiz about My Hats Off To You

My Hats Off To You! Trivia Quiz


Here are 10 simple and easy to guess items worn on the head. Try the quiz and have fun!

A multiple-choice quiz by califredrose. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Hats

Author
califredrose
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
18,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
7034
Last 3 plays: sally0malley (10/10), aap716 (10/10), kkt (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Worn at the beach or even to do the gardening. Hint


Question 2 of 10
2. Worn at the pool or the ocean. Hint


Question 3 of 10
3. Worn when riding a bike or motorcycle. Hint


Question 4 of 10
4. Worn by many spectators during a sporting event. Hint


Question 5 of 10
5. Worn by many women in the '60s, due to Jackie Kennedy setting the trend. Hint


Question 6 of 10
6. Worn with a tuxedo long ago or used for a magician's trick. Hint


Question 7 of 10
7. Worn by many in Texas or while doing a line dance. Hint


Question 8 of 10
8. Worn at a birthday party. Hint


Question 9 of 10
9. Worn in Mexico and used for the Mexican Hat Dance. Hint


Question 10 of 10
10. When worn in Scotland it's called a Tam O 'Shanter. When worn in France it's called this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : sally0malley: 10/10
May 24 2024 : aap716: 10/10
May 15 2024 : kkt: 10/10
May 14 2024 : stephedm: 9/10
May 13 2024 : Fiona112233: 10/10
May 12 2024 : Guest 136: 10/10
May 11 2024 : Guest 97: 10/10
May 10 2024 : mspurple54: 10/10
May 09 2024 : Guest 104: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Worn at the beach or even to do the gardening.

Answer: Sunbonnet

A sunbonnet can be made of cloth or of straw.
2. Worn at the pool or the ocean.

Answer: Bathing Cap

Bathing caps are rubber and keep the hair dry.
3. Worn when riding a bike or motorcycle.

Answer: Helmet

Some states have helmet laws for bikes and motorcycles.
4. Worn by many spectators during a sporting event.

Answer: Baseball Cap

The baseball cap is plain or has a design or a name on it. A very popular hat.
5. Worn by many women in the '60s, due to Jackie Kennedy setting the trend.

Answer: Pillbox Hat

The pillbox hat is round like a pillbox.
6. Worn with a tuxedo long ago or used for a magician's trick.

Answer: Top Hat

The top hat was used by the old magicians to pull the rabbit out of the hat. The top hat was originally worn with the long tailed tuxedo.
7. Worn by many in Texas or while doing a line dance.

Answer: Cowboy Hat

The cowboy hat was made to keep the rain off the cowboy out on the range.
8. Worn at a birthday party.

Answer: Paper Hat

The paper party hat can be premade but is fun to make yourself for a child's party.
9. Worn in Mexico and used for the Mexican Hat Dance.

Answer: Sombrero

The sombrero is great shade for it is larger than the cowboy hat and used where it's very hot.
10. When worn in Scotland it's called a Tam O 'Shanter. When worn in France it's called this?

Answer: Beret

The beret can be made of cloth or felt material. In France you will see many of these mostly in solid colors.
Source: Author califredrose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Grab a Hat Very Easy
2. A Handful of Hats Very Easy
3. Hats of the World Very Easy
4. At The Drop of a Hat Easier
5. The Sorting Hat Easier
6. Try Your Hat, Lady Easier
7. Whose Hat is Whose Easier
8. Hats Worn Through the Ages Average
9. Hats 1 Average
10. A Tip of the Hat Average
11. Funnier Hats Than Yours Average
12. Hats off to the Victor! Average

5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us