FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Meal of Red Herring
Quiz about A Meal of Red Herring

A Meal of Red Herring Trivia Quiz


A red herring is a false trail, but it is not the only fish which can mislead you. Can you work out the right fishy answer to the posers in this quiz?

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wordplay for Kids
  8. »
  9. Other Word Play for Kids

Author
rossian
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,195
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1674
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 71 (7/10), Guest 108 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these words is the name of a fish, which might be clumsy as well?
Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is a fish that your pet bird could sit on? Hint


Question 3 of 10
3. Which fish are you if you are always complaining? Hint


Question 4 of 10
4. Which fish sounds as if it is also part of your foot?

Hint


Question 5 of 10
5. Which fish looks as if it should be singing in opera? Hint


Question 6 of 10
6. Which fish looks as if it would enjoy playing with you in cold weather?
Hint


Question 7 of 10
7. Which fish is the same as a hairstyle popular in the 1980s? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these edible fishes sounds like a pet which you might call Tiddles? Hint


Question 9 of 10
9. Which fish has a name which sounds as if it could help you listen to your favourite radio programme? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these fish sounds the same as a particular location? Hint





Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 81: 10/10
Jun 29 2024 : Guest 71: 7/10
Jun 19 2024 : Guest 108: 3/10
Jun 11 2024 : gracious1: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 97: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 106: 10/10
Jun 10 2024 : jackseleven: 10/10
May 24 2024 : Guest 110: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these words is the name of a fish, which might be clumsy as well?

Answer: Flounder

The flounder is a flatfish which is found in the Pacific Ocean and in the North Atlantic. Flounder also means to struggle in water and mud.
2. Which of these is a fish that your pet bird could sit on?

Answer: Perch

The perch is a fish which lives in freshwater like rivers and lakes. A perch is also the name for the wooden bar in a birdcage which a pet bird sits on.
3. Which fish are you if you are always complaining?

Answer: Carp

The carp lives in freshwater, and came originally from Europe and Asia, although it can now be found in other parts of the world. To carp means to complain or find fault continually, especially about things which do not matter very much.
4. Which fish sounds as if it is also part of your foot?

Answer: Sole

The sole is a flatfish found in most oceans. In the foot, the sole is the part of the foot which touches the ground, and which is the most ticklish part of the foot.
5. Which fish looks as if it should be singing in opera?

Answer: Bass

Although they share the same spelling, the names are pronounced differently. The bass fish is pronounced in the same way as 'mass'. A bass voice is the lowest man's singing voice, and is pronounced in the same way as 'base'.
6. Which fish looks as if it would enjoy playing with you in cold weather?

Answer: Skate

The skate is a flat fish which looks like a ray. It has a triangular body and a long tail. Skate can also refer to sliding around on ice, wearing boots with blades on the bottom.
7. Which fish is the same as a hairstyle popular in the 1980s?

Answer: Mullet

The fish called a mullet is usually found in salt water, although there are some freshwater examples too. The hairstyle has short hair on the top of the head, and long hair at the back and was particularly common among sportsmen.
8. Which of these edible fishes sounds like a pet which you might call Tiddles?

Answer: Catfish

The catfish gets its name from the barbels around its mouth, which look like the whiskers of a cat. Pet cats are often called Tiddles. The other fish all exist too and share their names with pets.
9. Which fish has a name which sounds as if it could help you listen to your favourite radio programme?

Answer: Tuna

A tuna is a salt water fish, which is often put into cans and used for sandwiches. A tuner is the part of your radio which you use to find different programmes. The antenna is the part which picks up the signal, a woofer picks up low sounds and the tweeter is for high sounds, but none of these sound anything like a fish.
10. Which of these fish sounds the same as a particular location?

Answer: Plaice

The plaice is a flatfish which is one of the most commonly eaten food fishes. Its name sounds the same as 'place' which means a particular spot or position in space. The other fish listed also have other meanings - ray could be a beam of light, dab is a light touch and minnow is used to describe anything small.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Colourful Collection:

All the quizzes in this list have a colour in the title. Red seems to be my favourite for quiz titles, although not in real life!

  1. A Meal of Red Herring Very Easy
  2. Red, Red Vine Average
  3. Red in All Its Variations Average
  4. Eeeek....It's Red-Headed Freckle Monsters! Average
  5. You Could Call Me Red Average
  6. Red Cards and Checkered Flags Average
  7. A Red and White Odyssey Average
  8. Idiomatic Red, White and Blue Easier
  9. Blue Plaques: We're Not Just Londoners Average
  10. Authors from the Emerald Isle Average
  11. Turquoise Waters Easier
  12. Follow the White Rabbit Average

Also part of quiz list
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us