FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cuddly Animals for Young Children
Quiz about Cuddly Animals for Young Children

Cuddly Animals for Young Children Quiz


I have taken some pictures of soft toy animals. Can you tell me which animal they are? They have written a few words about themselves as well.

A photo quiz by stedman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. What Animal Am I?

Author
stedman
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
335,977
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
5447
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 76 (10/10), Guest 172 (10/10), Guest 152 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. You may have seen me on a farm, and my woolly coat is used to make clothes. My baby is called a lamb. What cuddly animal am I? Hint


Question 2 of 10
2. I'm not very cuddly at all, and have lots of sharp teeth! I like to hide in the water when I'm looking for my lunch, and I look a bit like an old log when I'm not moving. What animal am I? Hint


Question 3 of 10
3. I'm just a big cat, and you might know who I am because of my orange and black stripes. I usually live in the jungle, in countries like India and China. What animal am I? Hint


Question 4 of 10
4. I'm a very brightly coloured pink bird, with long legs and a long neck. I like to paddle in lakes, where I can fish for shrimp, which are my favourite food. What bird am I? Hint


Question 5 of 10
5. I'm a common farm animal, and I am very useful, as I provide milk for you to drink, meat (beef) for you to eat and skin (leather) to make your shoes with. What animal am I? Hint


Question 6 of 10
6. I'm a big grey animal with large ears and a long nose that is called a trunk. In fact, when I am grown up I am the heaviest animal that lives on the land. What am I? Hint


Question 7 of 10
7. People don't usually like to see me around their houses, since they say I am dirty and carry diseases that make people ill. But I can make a clever and friendly pet if you keep me as a baby and look after me well. What animal am I? Hint


Question 8 of 10
8. I'm a small black-and-white bird, but as you can see I have a big brightly-coloured beak! I can swim and like to eat fish, and I make my nest in a hole in the ground like a rabbit. What funny bird am I? Hint


Question 9 of 10
9. I'm a big animal with a very wide mouth and large teeth. I like to wallow in the water during the day, although I come onto the land to eat grass, which is my main food. Hint


Question 10 of 10
10. I'm one of the most popular soft toy animals, and most children have at least one of me at home! I often appear as a character in children's stories; Winnie-the-Pooh and Paddington are both members of my family! Hint



Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 76: 10/10
May 17 2024 : Guest 172: 10/10
May 17 2024 : Guest 152: 10/10
May 05 2024 : Jane57: 10/10
May 01 2024 : Kat1982: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 97: 10/10
Apr 24 2024 : H53: 9/10
Apr 23 2024 : ozzz2002: 10/10
Apr 20 2024 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You may have seen me on a farm, and my woolly coat is used to make clothes. My baby is called a lamb. What cuddly animal am I?

Answer: Sheep

This toy sheep is called Henry. He has been hugged so much that all his stuffing has gone into his rear end, so he has a very thin tummy and an enormous bottom.
2. I'm not very cuddly at all, and have lots of sharp teeth! I like to hide in the water when I'm looking for my lunch, and I look a bit like an old log when I'm not moving. What animal am I?

Answer: Crocodile

This toy crocodile is called Pinky, because he likes nibbling at little fingers, but what he likes best is caramel wafers. Perhaps he's not very cuddly, but he is very friendly.
3. I'm just a big cat, and you might know who I am because of my orange and black stripes. I usually live in the jungle, in countries like India and China. What animal am I?

Answer: Tiger

This toy tiger is called Tiggy. Real tigers are sadly getting rare in the wild, because their jungle homes are being cut down. Don't get too close to a tiger, because it might try to eat you!
4. I'm a very brightly coloured pink bird, with long legs and a long neck. I like to paddle in lakes, where I can fish for shrimp, which are my favourite food. What bird am I?

Answer: Flamingo

This toy flamingo is called Florence. Real flamingos are a bright pink colour because of all the pink shrimp that they eat. They can be found in lots of parts of the world, including Africa, Asia and South America.
5. I'm a common farm animal, and I am very useful, as I provide milk for you to drink, meat (beef) for you to eat and skin (leather) to make your shoes with. What animal am I?

Answer: Cow

This toy cow is called Olive. She is a black-and-white Friesian cow, which is the sort you will see most often on farms in America and Europe. That's a yellow flower you can see in her mouth - I think it might be a buttercup.
6. I'm a big grey animal with large ears and a long nose that is called a trunk. In fact, when I am grown up I am the heaviest animal that lives on the land. What am I?

Answer: Elephant

This toy elephant is called Trumpers. I think he must be a baby elephant, because he is not very big at all. Real elephants come from Africa and India.
7. People don't usually like to see me around their houses, since they say I am dirty and carry diseases that make people ill. But I can make a clever and friendly pet if you keep me as a baby and look after me well. What animal am I?

Answer: Rat

This toy rat is called Ratty - I think we must have run out of interesting names! Wild rats are not very nice to have around, as they eat all sorts of rubbish and leave a lot of mess if they get into your house.
8. I'm a small black-and-white bird, but as you can see I have a big brightly-coloured beak! I can swim and like to eat fish, and I make my nest in a hole in the ground like a rabbit. What funny bird am I?

Answer: Puffin

This little puffin is called Billy. He comes from the island of Lundy, which means "Puffin Island". Puffins look a little bit like small penguins, although they can fly as well as swim.
9. I'm a big animal with a very wide mouth and large teeth. I like to wallow in the water during the day, although I come onto the land to eat grass, which is my main food.

Answer: Hippopotamus

This toy hippopotamus is called Humphrey. A fully grown hippopotamus is too large to swim properly, although baby ones are able to swim by kicking their legs, just like you would. The name hippopotamus means "river horse", although you may think they don't look very much like horses.
10. I'm one of the most popular soft toy animals, and most children have at least one of me at home! I often appear as a character in children's stories; Winnie-the-Pooh and Paddington are both members of my family!

Answer: Bear

This toy bear is called Big Bear, because he is quite large. I am sure that most of you who have played this quiz have a teddy bear of your own.
Source: Author stedman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Stedman's Picture Quizzes:

Everyone loves a picture quiz, don't they? Here are mine, all in one place.

  1. Who's That Poet? Easier
  2. Who's That Other Poet? Easier
  3. Who's that Composer? Easier
  4. What Flag is That? Average
  5. Pub Signs Can Be Educational Average
  6. The Cold, the Wet and the Ugly Average
  7. Animals from Behind Very Easy
  8. Cuddly Animals for Young Children Very Easy
  9. Systems of the Human Body Easier
  10. Simply Red (Not the Band) Average
  11. More Educational Pub Signs Tough
  12. Ten Ways to See London Average

5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us