FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Flag is That
Quiz about What Flag is That

What Flag is That? Trivia Quiz


See what you know about the flags of ten countries from around the world, with the added bonus of pictures of them.

A photo quiz by stedman. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
stedman
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
353,595
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
9362
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: spanishliz (9/10), Amayra (5/10), Guest 67 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. What is the popular name given to this flag of a European country? The flag has only existed in this precise form since 1981.

Hint


Question 2 of 10
2. This country's history as a British colony is reflected in the presence of a Union flag in the top left corner of its national flag. But which country is it? Hint


Question 3 of 10
3. Which South American country flies this flag, whose colours will be familiar to fans of its successful national football team? Hint


Question 4 of 10
4. This simple two-colour flag belongs to which former Soviet republic, which has Kiev as its capital city? Hint


Question 5 of 10
5. This is the flag of the Mediterranean island of Malta. What award is represented by the cross in the top left corner? Hint


Question 6 of 10
6. Between 1977 and 2011, the flag of this country was well-known for consisting of a single colour - green. However, following the overthrow of its government following the 2011 civil war, it was replaced with this flag, which had previously been in use from 1951-1969. What country is this? Hint


Question 7 of 10
7. This is the flag of the Côte d'Ivoire (Ivory Coast). If you looked at it in a mirror, which European country's flag would you see? Hint


Question 8 of 10
8. This national flag is generally accepted as the oldest still in use by an independent country. Which Scandinavian country employs this flag? Hint


Question 9 of 10
9. This picture shows the original design for the flag of Bangladesh (the final official version omitted the country map).


Question 10 of 10
10. What is the species of tree depicted in this national flag? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jun 24 2024 : spanishliz: 9/10
Jun 24 2024 : Amayra: 5/10
Jun 20 2024 : Guest 67: 10/10
Jun 18 2024 : rahul0: 10/10
Jun 18 2024 : sadwings: 6/10
Jun 18 2024 : TheCrazedOne: 8/10
Jun 16 2024 : Guest 115: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 198: 10/10
Jun 14 2024 : Creedy: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the popular name given to this flag of a European country? The flag has only existed in this precise form since 1981.

Answer: La Rojigualda

The basic form of the Spanish flag (three horizontal stripes, of red, yellow and red) has been around since the eighteenth century. The current version, incorporating the coat of arms of the Spanish Royal family, was introduced in 1981, following the restoration of the monarchy in 1978.
2. This country's history as a British colony is reflected in the presence of a Union flag in the top left corner of its national flag. But which country is it?

Answer: New Zealand

The four stars represent the constellation of stars known as the "Crux Australis" or Southern Cross. The flag of its neighbour, Australia, is superficially similar, but represents the Southern Cross with five stars, and includes a further large white star known as the Commonwealth Star.
3. Which South American country flies this flag, whose colours will be familiar to fans of its successful national football team?

Answer: Brazil

There are 27 stars on the blue disc, arranged in the form of various constellations visible in the southern sky. Each one also represents one of the 26 states of Brazil, plus one for the federal district. The national motto across the band reads "Ordem e progresso" - Order and Progress.

The home strip of Brazil's national football team includes yellow shirts, with either green or blue shorts.
4. This simple two-colour flag belongs to which former Soviet republic, which has Kiev as its capital city?

Answer: Ukraine

It is sometimes claimed that the flag represents blue sky over golden wheat fields, although this appears to be an explanation dreamed up after the flag was adopted. Indeed, for a short period from around 1917, when the country was known as the Ukrainian People's Republic, the flag was similar, but with the colour bands transposed - yellow above, blue beneath.
5. This is the flag of the Mediterranean island of Malta. What award is represented by the cross in the top left corner?

Answer: George Cross

The George Cross is an award for gallantry that is awarded by the United Kingdom, and is the highest that can be awarded to civilians. During the Second World War, Malta (then a strategically-vital British colony) resisted attacks by both land and sea from German and Italian forces, and in 1942 King George VI awarded the George Cross to the island's people as a whole, for their bravery in the face of overwhelming odds.

Although Malta became independent in 1964, its flag still retains the symbol as a tribute to its people's courage.
6. Between 1977 and 2011, the flag of this country was well-known for consisting of a single colour - green. However, following the overthrow of its government following the 2011 civil war, it was replaced with this flag, which had previously been in use from 1951-1969. What country is this?

Answer: Libya

The crescent and star represent the Islamic religion of the country. The red originally represented the blood of the Libyans who died during its struggle for independence, while green is a traditional colour representing Islam. The all-green flag was in use during the dictatorship of Colonel Gaddafi.
7. This is the flag of the Côte d'Ivoire (Ivory Coast). If you looked at it in a mirror, which European country's flag would you see?

Answer: Ireland

The Republic of Ireland's flag consists of the same three vertical blocks of colour, but with the green and orange transposed. In the case of the Ivory Coast, the orange is said to represent the country's northern savannah and the green the forests in the south, with white representing its rivers (as well as the more general concept of peace).
8. This national flag is generally accepted as the oldest still in use by an independent country. Which Scandinavian country employs this flag?

Answer: Denmark

The Danish national flag is known as the "Dannebrog", which roughly translates as "Danish cloth". It dates back to 1219, and legend has it that it was given directly to the Danes by God, descending from the sky as an inspiration for victory during the Battle of Lyndanisse (sometimes known as the Battle of Valdemar).

The off-centre cross design is known as a Scandinavian Cross, and also occurs in the design of the other countries shown.
9. This picture shows the original design for the flag of Bangladesh (the final official version omitted the country map).

Answer: True

This original design, with a map of Bangladesh in the centre of the red disc, was designed in 1971 to represent the country (then known as East Pakistan) during its war of independence against West Pakistan. The simpler design, without the map, was formally adopted the following year (1972).
10. What is the species of tree depicted in this national flag?

Answer: Cedar

The flag is that of Lebanon, as adopted in 1943. The "Cedar of Lebanon" (Cedrus libani) is a species native to the region that has for thousands of years been associated with the country, and was important to several ancient civilisations in the Mediterranean area, including the Egyptians and Phoenicians. A number of specific references to the "cedar of Lebanon" are made in the Bible.
Source: Author stedman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Stedman's Picture Quizzes:

Everyone loves a picture quiz, don't they? Here are mine, all in one place.

  1. Who's That Poet? Easier
  2. Who's That Other Poet? Easier
  3. Who's that Composer? Easier
  4. What Flag is That? Average
  5. Pub Signs Can Be Educational Average
  6. The Cold, the Wet and the Ugly Average
  7. Animals from Behind Very Easy
  8. Cuddly Animals for Young Children Very Easy
  9. Systems of the Human Body Easier
  10. Simply Red (Not the Band) Average
  11. More Educational Pub Signs Tough
  12. Ten Ways to See London Average

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us