Quiz about Danny the Champion of the World
Quiz about Danny the Champion of the World

Danny the Champion of the World | 10 Question Kids Multiple Choice Quiz


This is a quiz on the book 'Danny the Champion of the World' by Roald Dahl.

A multiple-choice quiz by blakka. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
blakka
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
966
Last 3 plays: Guest 93 (10/10), Guest 50 (6/10), Guest 203 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Danny and his father lived in an old gypsy caravan which was behind what? Hint

A hotel
A filling station
A school
A lighthouse

2. At what age could Danny take a small engine to pieces and put it all back together again? Hint

5 years
7 years
9 years
15 years

3. What are pheasants crazy about?

Answer: (One Word)
4. What did Danny's father break when he fell into the pit? Hint

His arm
His ankle
A twig
A toy car

5. What was the name of the method that Danny created for catching pheasants? Hint

'The Three Bears'
'The Sleeping Beauty'
'Hide and Seek'
'Prince Charming'

6. What day did Danny and his father carry out the catching of the pheasants? Hint

Tuesday
Monday
Friday
Sunday

7. How many pheasants did Danny and his father catch? Hint

2
120
50
505

8. What did Mrs Clipstone use to take the pheasants to Danny's father? Hint

A pram
A train
A lorry
A horse

9. Whose car did the pheasants attack? Hint

Doc Spencer's
Mr Rabbetts'
Sergeant Samways'
Mr Victor Hazell's

10. What did Danny's father buy at the end of the book? Hint

A new caravan
An oven
A car
A dog


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Danny and his father lived in an old gypsy caravan which was behind what?

Answer: A filling station

Danny's father owned the filling station and a small field behind it where they kept their caravan.
2. At what age could Danny take a small engine to pieces and put it all back together again?

Answer: 7 years

His father taught him how to do this.
3. What are pheasants crazy about?

Answer: Raisins

Danny's father used raisins to catch pheasants when he was younger.
4. What did Danny's father break when he fell into the pit?

Answer: His ankle

The keepers left him in the pit and were going to get him in the morning and find out who he was.
5. What was the name of the method that Danny created for catching pheasants?

Answer: 'The Sleeping Beauty'

They needed to catch the pheasants in order to ruin Mr Victor Hazell's shooting party.
6. What day did Danny and his father carry out the catching of the pheasants?

Answer: Friday

Danny had the day off school and they closed the filling station.
7. How many pheasants did Danny and his father catch?

Answer: 120

8. What did Mrs Clipstone use to take the pheasants to Danny's father?

Answer: A pram

Danny's father made the pram deeper so she could fit the pheasants in underneath her baby.
9. Whose car did the pheasants attack?

Answer: Mr Victor Hazell's

They scratched all the paintwork and ruined the inside of the car.
10. What did Danny's father buy at the end of the book?

Answer: An oven

He bought an oven to roast the pheasants in that they had caught.
Source: Author blakka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 93: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 50: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 203: 8/10
Jan 24 2023 : james1947: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 94: 5/10
Jan 19 2023 : GaiusLin: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 65: 8/10
Jan 14 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 14 2023 : Guest 73: 5/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us