Quiz about James and the Giant Peach
Quiz about James and the Giant Peach

Average Kids Trivia: James and the Giant Peach | 10 Questions


A quiz on the book 'James and the Giant Peach' by Roald Dahl. Have fun!

A multiple-choice quiz by blakka. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
blakka
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,947
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1816
Last 3 plays: GaiusLin (10/10), james1947 (10/10), Guest 185 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What ate James' parents? Hint

An angry rhinoceros
A blackbird
A laughing hyena
An elephant

2. What did the old man give to James? Hint

A black bag
A free ticket to see his favourite pop group
A hat
A white paper bag

3. How much did Aunt Sponge and Aunt Spiker charge the public to see the giant peach? Hint

1 Penny
1 Shilling
1 Dollar
1 French Franc

4. How many feet did Centipede actually have? Hint

16
100
42
50

5. Where did the giant peach land after it rolled out of the garden? Hint

In the sea
At the bottom of the street
In a coal mine
In a lake

6. Which of these was used as bait so they could escape the sharks? Hint

Earthworm
Ladybird
Centipede
Silkworm

7. Which of the insects fell off the peach while it was up in the air? Hint

Centipede
Old-Green-Grasshopper
Miss Spider
Earthworm

8. What did James and the insects see in the clouds? Hint

Cloud-men
Rain-men
Snow-men
Angels

9. Where did the peach land when it fell out of the sky? Hint

On James' house
On London Bridge
On the Empire State Building
On Big Ben

10. Who lived inside the peach after it was placed in Central Park? Hint

The President
The Queen
Old-Green-Grasshopper
James


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What ate James' parents?

Answer: An angry rhinoceros

The rhino had escaped from London Zoo and ate them on a crowded street in full daylight.
2. What did the old man give to James?

Answer: A white paper bag

The bag contained some green things which James was supposed to add to water along with ten hairs from his head.
3. How much did Aunt Sponge and Aunt Spiker charge the public to see the giant peach?

Answer: 1 Shilling

Children under six weeks old got in half price and it was two shillings if somebody wanted to take a camera in.
4. How many feet did Centipede actually have?

Answer: 42

Centipede said he had 100 but Earthworm said he only had 42. Ladybird later agreed with Earthworm.
5. Where did the giant peach land after it rolled out of the garden?

Answer: In the sea

6. Which of these was used as bait so they could escape the sharks?

Answer: Earthworm

Every time a bird came down to get Earthworm James tied some silk around the bird. Eventually there were enough birds to lift the peach out of the sea and away from the sharks.
7. Which of the insects fell off the peach while it was up in the air?

Answer: Centipede

James tied some of Silkworm's silk around his waist and went down after him to save him.
8. What did James and the insects see in the clouds?

Answer: Cloud-men

They were making snow, rain and rainbows.
9. Where did the peach land when it fell out of the sky?

Answer: On the Empire State Building

A plane came past and cut the silk that was attached to the birds and the peach fell back down to earth.
10. Who lived inside the peach after it was placed in Central Park?

Answer: James

James lived there and wrote a book about his adventure.
Source: Author blakka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : GaiusLin: 10/10
Jan 24 2023 : james1947: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 185: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 90: 8/10
Dec 06 2022 : Guest 112: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 68: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us