FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Charlies Knowledge Factory
Quiz about Charlies Knowledge Factory

Charlie's Knowledge Factory Trivia Quiz


For all those who loved Charlie, Grandpa Joe, Willy Wonka and the rest of them.

A multiple-choice quiz by yogarshi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
yogarshi
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
242,783
Updated
May 07 24
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1376
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Guest 82 (10/10), Sihas (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. How old is the oldest grandparent among the four? Hint


Question 2 of 10
2. What came out of the taps of the palace that Mr. Willy Wonka had built for Prince Pondicherry? Hint


Question 3 of 10
3. What day is selected by Mr. Willy Wonka for the factory visit? Hint


Question 4 of 10
4. Which factory started making ice-creams that would never melt, just like Mr. Willy Wonka did? Hint


Question 5 of 10
5. What was the business of Veruca Salt's father? Hint


Question 6 of 10
6. What chocolate did Charlie get for his birthday? Hint


Question 7 of 10
7. What power was required to run the glass elevator? Hint


Question 8 of 10
8. What kind of sweet treat can you suck forever without its getting any smaller? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the sugar that Mr. Willy Wonka has invented? Hint


Question 10 of 10
10. How many pistols hung from Mike Teevee's body? Hint





Most Recent Scores
Jul 15 2024 : PurpleComet: 7/10
Jun 21 2024 : Guest 82: 10/10
Jun 08 2024 : Sihas: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old is the oldest grandparent among the four?

Answer: 96 and half

Grandpa Joe is the oldest. All others are above 90.
2. What came out of the taps of the palace that Mr. Willy Wonka had built for Prince Pondicherry?

Answer: Hot chocolate

The Prince had a palace built of chocolate and he decided to live in it. It started melting and at last nothing remained.
3. What day is selected by Mr. Willy Wonka for the factory visit?

Answer: 1st February

The time was 10 o'clock.
4. Which factory started making ice-creams that would never melt, just like Mr. Willy Wonka did?

Answer: Fickelgruber's

Others, like Mr. Prodnose, came out with chewing gum that would never lose its flavour and Mr. Slugworth began to make candy balloons that you could blow up to huge sizes before you burst them with a pin and then ate them.
5. What was the business of Veruca Salt's father?

Answer: Peanut shelling

He immediately set his works on the task of wrapper-peeling once his daughter ordered him to.
6. What chocolate did Charlie get for his birthday?

Answer: Wonka's Whipple Scrumptious Fudgemallow Delight

It was Wonka's Whipple Scrumptious Fudgemallow Delight that he bought later and it was in that that he found the Ticket.
7. What power was required to run the glass elevator?

Answer: 1,000,000 sugar power

The elevator required a lot of energy to move in all directions.
8. What kind of sweet treat can you suck forever without its getting any smaller?

Answer: Everlasting Gobstoppers

Oompa-Loompas have been chewing on it for over a year.
9. What is the name of the sugar that Mr. Willy Wonka has invented?

Answer: Swudge

Yes, the chocolate master invented sugar too.
10. How many pistols hung from Mike Teevee's body?

Answer: 18

The Lone Ranger fan has a dozen and half guns on him.
Source: Author yogarshi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us