Quiz about The Twits
Quiz about The Twits

The Twits Trivia Quiz


You really need to have read this Roald Dahl book to succeed, but try it anyway.

A multiple-choice quiz by spyro. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
spyro
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,402
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1219
Last 3 plays: Guest 64 (5/10), Guest 206 (7/10), Guest 114 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many monkeys does Mr. Twit own? Hint

3
6
5
4

2. What job did the Twits used to do? Hint

Salesmen
Clowns
Monkey trainers
Mechanics

3. What does Mrs. Twit put in her husband's beer? Hint

A frog
Nothing
A glass eye
Worms

4. What type of glue does Mr. Twit use? Hint

Stickfast
Hugtight
Squeezeit
Holdall

5. What type of pie do the Twits have every Wednesday? Hint

Cat pie
Bird pie
Frog pie
Boy pie

6. What trick do the monkeys play on the Twits? Hint

They stick the Twits to the ceiling
They stick the Twits' furniture to the ceiling
They hide the Twits' furniture
They steal the Twits' furniture

7. Who does Roald Dahl dedicate the Puffin edition to? Hint

Georgie
Sarah
Emma
Hannah

8. Which bird is a friend of the monkeys? Hint

Wiggly-Jiggly bird
Wise-Owl
Roly-Poly bird
Owly

9. Which two colours make up the pattern on the Twits' carpet? Hint

Orange and silver
Red and gold
Red and green
Orange and yellow

10. What illness do the Twits suffer from at the end of the book?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many monkeys does Mr. Twit own?

Answer: 4

It is a family of monkeys, led by the father, Muggle-Wump.
2. What job did the Twits used to do?

Answer: Monkey trainers

They worked in a circus teaching monkeys to act like humans.
3. What does Mrs. Twit put in her husband's beer?

Answer: A glass eye

When Mr. Twit finds the glass eye, Mrs. Twit tells him 'I told you I was watching you!'
4. What type of glue does Mr. Twit use?

Answer: Hugtight

Mr. Twit paints the glue along a tree in his garden to catch the birds for a pie!
5. What type of pie do the Twits have every Wednesday?

Answer: Bird pie

When some boys scared away the birds and were stuck themselves, Mr. Twit suggested they had boy pie, but the boys luckily escaped.
6. What trick do the monkeys play on the Twits?

Answer: They stick the Twits' furniture to the ceiling

The monkeys try to confuse the Twits to get back at them for mistreatment.
7. Who does Roald Dahl dedicate the Puffin edition to?

Answer: Emma

Lucky Emma!
8. Which bird is a friend of the monkeys?

Answer: Roly-Poly bird

The Roly-Poly bird is also to be found in Roald Dahl's book 'The Enormous Crocodile', along with Muggle-Wump.
9. Which two colours make up the pattern on the Twits' carpet?

Answer: Red and gold

This was the first item to be stuck on the ceiling by the monkeys and birds.
10. What illness do the Twits suffer from at the end of the book?

Answer: Shrinks

'There was nothing more left in this world of Mr and Mrs Twit.'
Source: Author spyro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 64: 5/10
Jan 24 2023 : Guest 206: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 114: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 103: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 5: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 109: 8/10
Jan 17 2023 : Guest 82: 6/10
Jan 15 2023 : Guest 82: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 2: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us