FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Giraffe and The Pelly and Me
Quiz about The Giraffe and The Pelly and Me

The Giraffe and The Pelly and Me Quiz


This quiz is about the book "The Giraffe and the Pelly and Me", written by Roald Dahl for younger readers. The quiz contains spoilers.

A multiple-choice quiz by misstified. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Roald Dahl

Author
misstified
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,763
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1097
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 106 (9/10), Guest 49 (10/10), Guest 182 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What did the empty shop called "The Grubber" use to sell? Hint


Question 2 of 10
2. What is the first thing thrown out of a window in the old building? Hint


Question 3 of 10
3. The window-cleaning company is owned by the Giraffe, Pelly and Me. Who is Me? Hint


Question 4 of 10
4. The Giraffe only eats the flowers from what kind of tree? Hint


Question 5 of 10
5. What is special about Pelly the pelican? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the company's first customer? Hint


Question 7 of 10
7. What is the nickname of the armed burglar who can climb up anything? Hint


Question 8 of 10
8. What does the burglar steal from the Duke's house? Hint


Question 9 of 10
9. What was the Duke's wife's job a long time ago? Hint


Question 10 of 10
10. In the end, where do the Giraffe, Pelly and Me go to live? Hint





Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 106: 9/10
Jun 18 2024 : Guest 49: 10/10
Jun 18 2024 : Guest 182: 9/10
Jun 18 2024 : Guest 70: 6/10
Jun 18 2024 : Guest 92: 9/10
Jun 18 2024 : Guest 106: 9/10
Jun 14 2024 : Guest 183: 6/10
Jun 12 2024 : Guest 73: 7/10
Jun 11 2024 : Guest 76: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did the empty shop called "The Grubber" use to sell?

Answer: Sweets

Billy's mother told him that a grubber was another name for a sweet-shop in the old days. Billy is the boy who tells the story and he has always wanted to own a sweet-shop.
2. What is the first thing thrown out of a window in the old building?

Answer: Bathtub

The old building containing the empty shop is sold to the Ladderless Window-Cleaning Company. The new owners have most of the things inside the building removed. All the things in the question are thrown out but the bathtub is the first one.
3. The window-cleaning company is owned by the Giraffe, Pelly and Me. Who is Me?

Answer: A monkey

The Monkey is the one who cleans people's windows and he reaches the higher windows by climbing up the Giraffe's neck. The Giraffe has a magical neck and she can make it grow long enough to reach the sky.
4. The Giraffe only eats the flowers from what kind of tree?

Answer: Tinkle-tinkle tree

The Giraffe is a Geraneous Giraffe and can only eat the pink and purple flowers of the tinkle-tinkle tree. All three animals are very hungry and they want Billy to help them find work so they can afford to buy food.
5. What is special about Pelly the pelican?

Answer: His top beak slides back

The top part of Pelly's Patented Beak can slide back and down into the back part of his neck. Then he can use the large bottom part of his beak to hold the Monkey's window-cleaning water.
6. Who is the company's first customer?

Answer: Duke of Hampshire

The Duke of Hampshire is the richest man in England and lives in a house that is bigger than a palace. He shouts a lot but turns out to be a kind man.
7. What is the nickname of the armed burglar who can climb up anything?

Answer: Cobra

The Cobra is the world's cleverest and most dangerous cat burglar. The police say that he must have got into the Duke's house by climbing up a drainpipe.
8. What does the burglar steal from the Duke's house?

Answer: Jewellery

The Cobra ransacks the Duke's wife's rooms and steals all her diamond jewellery. Pelly catches the Cobra but the burglar shoots a hole in his beak. Luckily, the Duke's driver can repair the hole.
9. What was the Duke's wife's job a long time ago?

Answer: Opera singer

The Duke's wife is called Henrietta and she was a world-famous opera singer fifty-five years ago. She is a large lady with bright orange hair and faints with relief when the police get her jewels back from the burglar.
10. In the end, where do the Giraffe, Pelly and Me go to live?

Answer: A hay-barn

The Duke gives them his largest hay-barn for their private house. He will put in central heating and anything else they would like. The Duke has their old building turned back into a sweet-shop and gives the shop to Billy.
Source: Author misstified

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Dahl "F" for fantasy:

These are all quizzes on books for children written by Roald Dahl. Some books are more well-known than others but all show his ability to create fantastic characters.

  1. BFG Average
  2. The Magic Finger Average
  3. GEORGE'S Marvellous Medicine Average
  4. The Minpins Average
  5. The Giraffe and The Pelly and Me Average

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us